LISTA: Osannolika vändningar i Champions League

LISTA: Osannolika vändningar i Champions League

Osannolika vändningar i Champions League

Osannolika vändningar i Champions League? Vändningar i Champions League? Vilka är de bästa upphämtningarna i Champions League? Eller mest osannolika vändningar i Champions League? Champions League är en av fotbollens absolut finaste och största turneringarEuropas främsta klubblag gör upp om vilka som är bäst i kontinenten. Finns då något mer dramatiskt än att se ett lag hämta igen ett till synes omöjligt underläge?

Osannolika vändningar i Champions League? Champions League är världens bästa och största fotbollsturnering för de allra bästa lagen, där mycket står på spel för de europeiska klubbarna som deltager. Där ära och prispengar står oerhört högt i kurs, och därmed gör lagen det mesta dem kan för att försäkra sig om att få spela vidare. De kämpar till den sista blodsdroppen och hämtar magiska krafter inifrån, och har en förmåga att kunna vända resultat som en pannkaka. När allting står på spel kan lag, som tidigare sett helt körda ut, återuppstå och kämpa tillbaka, och ibland lyckas de till och med vända resultatet till sin fördel.

LISTA- Osannolika vändningar i Champions League

Topp 5: Bästa vändningarna i Champions League

Osannolika vändningar i Champions League? I denna lista ser vi några av fotbollens mest spektakulära upphämtningar. Underlägena med något mål för mycket blir en historisk vändning och vinst. Det är dessa matcher som vi på redaktionen minns bäst. Jag är säker på att många av er också gör det. Ni har väl inte missat att vi har skrivit listor om mest klassiska upphämtningarna i Premier League, 10 konstiga skador inom fotbollen och historiens värsta matchtröjor.

6. Osannolika vändningar i Champions League: Chelsea – Napoli

LISTA: Osannolika vändningar i Champions League

foto: bildbyrån

Chelsea låg rätt risigt till under sin titel-vinnande säsong. Det var nära att det inte blev någon pokal för Stamford Bridge-klubben. Detta efter att de förlorade mot Napoli i det första mötet i Italien, med hela 3-1. De lyckades vända på det hela och vann sedan 4-1 på hemmaplan i västra London. De gick vidare och vann sedan hela turneringen. Det var deras första Champions League-pokal.

5. Deportivo 4 – 0 AC Milan

Först ut på listan över de bästa upphämtningarna i Champions League hittar vi det klassiska dubbelmötet mellan AC Milan och Deportiva la Coruna 2003. Italienarna var regerande mästare och hade vunnit första mötet mellan lagen med 4-1 på San Siro. Då, i returmötet, lyckades Deportivo vinna med 4-0 för att gå vidare med sammanlagda 5-4. Detta blev historiskt, för inget lag hade hämtat igen ett sådant underläge under två matcher.

4. AS Monaco 3 – 1 Real Madrid

Efter att ha förlorat med 4-2 mot Real Madrid på Santiago Bernabeu trodde många att det var kört för AS Monaco. Det blev inte bättre när Los Blancos tog ledningen med 1-0 på bortaplan i returmötet. Då lyckades Ligue 1-laget jobba sig fram till en 3-1-ledning som tog dem vidare med hjälp av bortamålsregeln efter sammanlagda 4-4.

Sidor: 1 2

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply