Spelare och talanger som kan få sitt genombrott under afrikanska mästerskapen

Spelarna och talangerna i Afrikanska Mästerskapen 2024 – vilka spelare kan få ett genombrott under AFCON 2024?

Vi är mitt upp i den spännande turneringen afrikanska mästerskapen 2024 i Gabon och det är ett spännande hopkok av lag som ställs mot varandra när Afrikas nationer och deras bästa lag skall göra upp om en chans att kamma hem titeln som afrikanska mästare 2024.

Vi har en hel del stjärnor som deltager i denna stora turnering, till exempel spelar Riyad Mahrez från Leicester City för Algeriet, Mohamed Salah från A.S. Roma spelar för Egypten och Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang representerar värdlandet Gabon. Dessa stjärnor kan dessutom komma att möta varandra i lockande toppmöten och det återstår att se efter gruppspelet vilka av stjärnorna som kommer att få fortsätta turneringen. Rutinerade lag som har varit med och vunnit tidigare har generellt sett större chanser men det som är spännande med stora mästerskap är att man aldrig vet på förhand, även om man kan tippa på det på förhand och kanske tjäna sig en slant.

Vilken kanal sänder Afrikanska Mästerskapen 2024? Inga svenska kanaler visar Afrikanska Mästerskapen 2024 på TV. Däremot så kan du se gratis Afrikanska mästerskapen live stream hos spelbolagen. Se och spela på AFCON live =>

Men utöver de etablerade spelarna finns det även en chans för de yngre och lovande talangerna att få visa upp sig för världen, och här har de verkligen en chans att skina på den internationella scenen. Därtill får de lov att representera sitt land, en ära som alla fotbollsspelare värderar väldigt högt.

Spelarna och talangerna i Afrikanska Mästerskapen 2024 - vilka spelare kan få ett genombrott under AFCON 2024?

Vilka talanger kan få ett genombrott under afrikanska mästerskapen 2024

Här kommer vi att gå igenom några av de afrikanska mästerskapens mest lovande spelare och talanger. Dessa talanger kan vara värda att hålla ett extra öga på och som kan komma att bidraga med en hel del spännande prestationer under AFCON 2024.

10. Bertrand Traore – Burkina Faso

Anfallaren är på lån hos holländska Ajax från Chelsea, där han fick sin första start under förre tränaren José Mourinho på Stamford Bridge förra säsongen, men nu har imponerat i Eredivise. 21-åringen, som representerar Burkina Faso i de afrikanska mästerskapen, har gjort fyra mål på 16 spelade matcher för Londonklubben och lyckats skrapa ihop fem mål på 19 matcher med Ajax under den pågående säsongen.

Trots sin unga ålder har han redan gjort 28 landslagsmatcher, med tre mål och fina prestationer till sitt namn. Trots att han har deltagit i AFCON två gånger tidigare är det nu som han har chansen att på riktigt bevisa sig för de europeiska klubbarna.

9. Franck Kessie – Elfenbenskusten

Den blott 20 år gamla defensive mittfältaren Kessie är jagad av många stora europeiska klubbar, men speciellt kommer intresset från Premier League, efter sina insatser för Atalanta. Mittfältaren, som lyckades göra fyra mål på sina första tre matcher under den pågående säsongen, började i italienska Cesena, som han lyckades hjälpa komma till uppflyttningskvalet i Serie med sina 37 matcher och fyra mål. Tack vare sina fysiska och tekniska färdigheter är han en mycket intressant spelare.

8. Mahmoud ”Trezeguet” Hassan – Egypten

En annan sensationell och ung talang är Mahmoud ”Trezguet” Hassan, vars smeknamn kommer från hans fysiska likhet med den före detta franske anfallaren David, har gjort ett stort intryck på Royal Excel Mouscron under den gångna säsongen med sina tre mål och fyra assist på 12 matcher.

Det är Anderlecht som äger mittfältaren men har lånat ut honom till belgiska Mouscron. 22-åringen har enbart spelat 12 matcher med landslaget men är redan integrerad och en viktig del av laget.

Vilka talanger kan få ett genombrott under afrikanska mästerskapen 2024

7. Keita Balde Diao – Senegal

Det finns även höga förväntningar på 21-årige Keita Balde Diao, den senegalesiske stjärnan som kan spela både som ytter eller striker. Han började i Barcelonas akademi men värvades sedan in av Lazio och anses vara en av Serie A:s mest spännande löften. Hans snabbhet och skicklighet med fötterna har gjort honom till en av Europas mest spännande prospekt.

6. Ramadan Sobhi – Egypten

Den egyptiske yttern Ramadan Sobhi har sett sig själv bli nominerad till priset som mest lovande talang, som delas ut av afrikanska fotbollsförbundet. Den lovande tonåringen började i egyptiska storklubben Al-Ahly, där han vann den egyptiska ligan två gånger, innan han gick till Stoke City där han dessvärre inte har sett till så mycket speltid.

5. Chancel Mbemba – Kongo-Kinshasa

Chancel Mbemba har redan hunnit samla på sig mycket erfarenhet trots sin relativt unga ålder på 22 år. 2014 vann han ligan med Anderlecht, därefter blev det relegering samt ett kämpande om att vinna sig tillbaka upp till Premier League med Newcastle United. Försvararen  har redan över 100 seniormatcher under bältet och 28 landslagsmatcher och är olikt de flesta försvarare bra både på fötterna såväl som på att utnyttja sin fysik.

Vilka spelare kan få ett genombrott under afrikanska mästerskapen 2024

4. Youssef En-Nesyri – Marocko

Det är tonårsanfallaren Youssef En-Nesyri som Marocko kommer att förlita sig på i årets upplaga av afrikanska mästerskapen 2024. Den blott 19-årige anfallaren besitter kvicka fötter och magnifika dribblingstekniker, och han har väldigt enkelt anpassat sig till livet i La Liga och Malaga, och hittills har han spelat 10 matcher med ett mål som resultat.

3. Didier N’Dong – Gabon

Förra sommaren värvades den 22-årige mittfältaren till Sunderland för 13,6 miljoner pund och blev därmed Sunderlands rekordvärvning. Den defensive mittfältaren började dock sin karriär med Club Sportif Sfaxien, där han spelade 51 matcher med två mål som resultat, innan han gick till franska Lorient. Väl där spelade han ytterligare 54 matcher och gjorde ytterligare två mål.

2. Farouk Miya – Uganda

Ugandas mest lovande anfallare på en lång tid, Farouk Miya, har trots sin ringa ålder – 21 år gammal är strikern – redan gjort 13 mål på 24 landskamper och det var tack vare hans mål som Uganda försäkrade sig om en kvalificering till turnering, deras första på 38 år. Miya spelar för belgiska Standard Liege men har inte lyckats slå sig in i seniorlaget ännu.

1. Samuel Tetteh – Ghana

Det är högst troligt att Samuel Tetteh kommer att starta på bänken för Ghana, men den 20-årige anfallaren är ett mycket spännande alternativ att kunna slänga in i mixen, och kan vara ett uppfriskande byte. Anfallaren spelar i Red Bull Salzburg men är utlånad till FC Liefering. Den unge talangen har smeknamnet ”Zidane”, en mycket tydlig hint om vem det är anfallaren liknar på planen.

Spelarna och talangerna som kan få ett genombrott under afrikanska mästerskapen 2024

Läs mer om afrikanska mästerskapen i fotboll 2024

Ifall du är intresserad av AFCON 2024 så kan du läsa mer om mästerskapen hos Confederation of African Football och nedan:

Här kan du läsa om vart du se AFCON genom live stream och på TV:

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply