Lista: Premier Leagues mest värdefulla spelare

Lista: Premier Leagues mest värdefulla spelare

Premier Leagues mest värdefulla spelare – vilken av spelarna är värdefullast i Premier League?

Premier Leagues mest värdefulla spelare? Vilka spelare i Premier League är värda mest? Har du någon gång undrat vilken Premier League-spelare som är mest värd? Vi ser ofta rapporter om hur mycket storklubbarna betalar för de dyraste spelarna i världen och vilka otroliga summor som behövs för att köpa loss Cristiano Ronaldo och Leo Messi. Men hur mycket är spelarna egentligen värda och vem värderas högst i Premier League?

Manchester City dominerar

Endast sex omgångar har spelats av Premier League men Manchester City ser redan ut att ta hem titeln. Guardiolas mannar är det enda laget som har full pott och fastän ett nybyggt Liverpool ser bra ut – kommer City med största sannolikhet att dra ifrån i längden. Som ni kommer se så speglas Manchester Citys ligadominans på den här listan då de har fem (!) spelare med. Kan du redan nu gissa vilka det kommer att vara?

Erling Haaland leder skytteligan och Pedro Neto, James Maddison och Mohamed Salah delar assistligans förstaplats – men vilka spelare har högst marknadsvärde? Det ska vi kolla på, här kommer de tio spelarna med högst marknadsvärde enligt Transfermarkt. Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de tio dyraste spelarna i Premier League. Se och spela på fotboll live =>

Lista: Premier Leagues mest värdefulla spelare

10 värdefullaste spelarna i Premier League

Snart vet du vilken spelare som är Premier Leagues mest värdefulla spelare och inte helt oväntat så är denna spelare även en av Premier Leagues bäst betalda spelare. Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor som blivit otroligt uppskattade av våra läsare. Nedan finner ni ett axplock av de mest populära listorna som ni finner på sajten. Ta gärna en titt på dem efter att vi svarat på frågan vilka spelare i Premier League värderas högst? Här listan med de värdefullaste spelarna i Premier League 2023. Se och spela på fotboll live =>

 

10. Enzo Fernández, Chelsea

Spelare Klubb Position Värde (SEK) Värde (EUR)
Enzo Fernández Chelsea Mittfältare 928 miljoner kronor 80 miljoner euro

Efter en säsong där mittfältaren slog igenom för Benfica och hjälpte Argentina att vinna VM-guld i Qatar blev 22-åring en av världens mest efterfrågade spelare. Till sist var det Chelsea som vann hans signatur och fastän han varit bra i perioder – känns det som att Fernández har mycket mer att ge på Stamford Bridge.

9. Rúben Dias, Manchester City

Spelare Klubb Position Värde (SEK) Värde (EUR)
Rúben Dias Manchester City Försvarare 928 miljoner kronor 80 miljoner euro

City blev förra säsongen det andra engelska laget att vinna ”trippeln”, alltså att vinna Premier League, FA-cupen och Champions League under en och samma säsong. Visst var spelare som Erling Haaland och Kevin de Bruyne viktiga i det, men man kan inte överbetona rollen som Citys portugisiska mittbacksgeneral hade i det hela. Dessutom lätt att glömma att han bara är 26 år gammal.

8. Bernardo Silva, Manchester City

Spelare Klubb Position Värde (SEK) Värde (EUR)
Bernardo Silva Manchester City Mittfältare 928 miljoner kronor 80 miljoner euro

Vi finner ännu en portugisisk Manchester City-spelare på den här listan och precis som Dias – är Bernardo Silva otroligt viktig för Pep Guardiolas lag. Sättet Bernardo Silva dribblar och spelar fram sina medspelare är en fröjd för ögat och han förtjänar verkligen sin plats på den här listan. Se och spela på fotboll live =>

Lista: Premier Leagues mest värdefulla spelare

7. Marcus Rashford, Manchester United

Spelare Klubb Position Värde (SEK) Värde (EUR)
Marcus Rashford Manchester United Anfallare 928 miljoner kronor 80 miljoner euro

Engelsmannen stod för en riktig fin säsong i Premier League förra säsongen och noterades för 17 mål och fem assist på 35 matcher. Den här säsongen har 25-åringen blandad och gett lite men säsongen är ung och Rashford har goda fortsättningar för att kunna fortsätta vara en av Premier Leagues bästa vänsterytrrar.

6. Rodri, Manchester City

Spelare Klubb Position Värde (SEK) Värde (EUR)
Rodri Manchester City Mittfältare 1.04 miljarder kronor 90 miljoner euro

Spanjoren värvades från Atletico Madrid 2019 för 70 miljoner euro, en summa som har visat sig vara ett riktigt fynd. 27-åringen är ankaret på Citys offensivt lagda mittfält och kuggen som får det hela att fungera. Den här säsongen har han lagt till mål i sin repertoar då han är noterad för två mål och en assist på sex matcher i Premier League.

5. Martin Ødegaard, Arsenal

Spelare Klubb Position Värde (SEK) Värde (EUR)
Martin Ødegaard Arsenal Mittfältare 1.04 miljarder kronor 90 miljoner euro

Den första normannen på den här listan lämnade sitt Norge som 15-åring för spel i Real Madrid. Där blev det ingen succé och efter några lyckade utlåningar hamnade han i Arsenal där han har blivit kapten. Den offensiva mittfältaren var fantastisk förra säsongen och ser ut att fortsätta på samma spår i år. Se och spela på fotboll live =>

Lista: Premier Leagues mest värdefulla spelare

4. Declan Rice, Arsenal 

Spelare Klubb Position Värde (SEK) Värde (EUR)
Declan Rice Arsenal Mittfältare 1.04 miljarder kronor 90 miljoner euro

24-åringen har trots sen relativt ringa ålder varit en av Premier Leagues bästa defensiva mittfältare i flera säsonger. Förra säsongen märkte man att han hade växt ifrån sitt West Ham och därmed blev det i somras en flytt till Arsenal. Hans start på Emirates har varit bra och man ser inga tecken på att hans utveckling kommer att avta framöver.

3. Phil Foden, Manchester City

Spelare Klubb Position Värde (SEK) Värde (EUR)
Phil Foden Manchester City Mittfältare 1.275 miljoner kronor 110 miljoner euro

Det känns som att yttermittfältaren har varit en offensiv kugge i Guardiolas truppbygge i hur många år som helst, så det är lätt att glömma att han bara är 23. Att se Foten spela fotboll är en otroligt härlig syn, hans bollbehandling och precision är fantastisk. Men på grund av Guardiolas ständiga roterande känns det som att han alltid hamnar utanför startelvan i perioder, vilket är synd. Det kanske är dags för en flytt och för engelsmannen att testa vingarna?

2. Bukayo Saka, Arsenal

Spelare Klubb Position Värde (SEK) Värde (EUR)
Bukayo Sako Arsenal Anfallare 1.4 miljarder kronor 120 miljoner euro

Om man ska söka upp ordet supporterfavorit är det inte omöjligt att Bukayo Saka dyker upp som definition. Yttermittfältaren slog för några säsonger sedan igenom från Arsenals akademi och har etablerat sig själv som en av Premier Leagues bästa högeryttrar. 22-åringen var kanske den viktigaste delen i Arsenals fantastiska fjolårssäsong och med tre mål och två assist på sex matcher ser Saka inte ut att sakta ner.

1. Erling Haaland, Manchester City

Spelare Klubb Position Värde (SEK) Värde (EUR)
Erling Haaland Manchester City Anfallare 2.09 miljarder kronor 180 miljoner euro

Vad finns det att säga om Erling Braut Haaland som inte redan är sagt? Norrmannen är ett fotbollsunikum som i sin debutsäsong i Premier League förra året stod för 35 mål och åtta assist på 36 Premier League matcher och därmed slog han (som 22-åring) ligans målrekord. Den här säsongen har han redan gjort åtta mål på sex matcher och det finns stor risk för att han kommer vara en av världens bästa anfallare i åtminstone tio år. Se och spela på fotboll live =>

Lista: Premier Leagues mest värdefulla spelare

Här kommer några andra listor som vi på Silly Season tror att du skulle gilla:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply