Europakollen: Vecka 40

Europakollen vecka 40 – så spelade svenskarna i Europa-turneringarna den här veckan.

Utfall Europakollen vecka 40? Hur spelade svenskarna i Europa-turneringarna under vecka 40? Här går vi igenom hur svenska spelare presterade i de europeiska turneringarna Champions League, Europa League och Europa Conference League under den föregående veckan. Svenskarna som spelar för svenska klubbar har utelämnas. Se och spela på fotboll live =>

Europakollen - så spelade svenskarna i Europa-turneringarna den här veckan!

Europakollen – Svenskarna i Champions League 2023/24

Europakollen Champions League vecka 40? Hur gick det för svenskarna i Champions League den här veckan? Här går vi igenom hur svenskarna presterade i Champions League under den föregående veckan. Se och spela på fotboll live =>

Alexander Isak, Newcastle

24-åringen spelade hela matchen när Newcastle körde över PSG med 4-1. Isak stod varken för mål eller assist men fick ändå 9/10 i betyg i den Newcastle-producerade tidningen The Chronicle.

Noah Persson, BSC Young Boys

Den svenska U21-landslagsmannen fick sitta kvar på bänken hela matchen när Young Boys kryssade mot Röda Stjärnan.

Emil Forsberg, RB Leipzig

Mittfältaren startade hemma mot Manchester City och spelade 70 minuter. Matchen slutade 3-1 till bortalaget.

Gustaf Lagerbielke, Celtic

Mittbacken var avstängd på grund av det röda kortet han fick i förra omgången och missade därmed Celtics 2-1 förlust hemma mot Lazio.

Jacob Ondreja, Royal Antwerp

U21-landslagsmannen är skadad och får vänta på sin Champions League-debut. Antwerp förlorade med 3-2 hemma mot Shakhtar Donetsk.

Viktor Claesson, FC Köpenhamn

Mittfältaren spelade hela matchen när FCK förlorade hemma mot Bayern Munchen med 2-1.

Roony Bardghji, FC Köpenhamn

Den svenska supertalangen hoppade in i den 65:e minuten när FCK förlorade hemma mot Bayern Munchen med 2-1.

Jordan Larsson, FC Köpenhamn

Jordan Larsson hoppade in i den 85:e minuten när FCK förlorade hemma mot Bayern Munchen med 2-1.

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

Den svenska landslagskaptenen spelade hela matchen mot Galatasaray. Han fick betyget 5/10 i tidningen Manchester Evening News. Matchen slutade 3-2 till turkarna.

Josafat Mendes, SC Braga

Högerbacken fick göra Champions League-debut när Braga bortaslog Union Berlin med 3-2. 21-åringen blev utbytt i den 86:e minuten.

Jens-Lys Cajuste, Napoli

24-åringen fick hoppa in i den 88:e minuten när Napoli förlorade hemma mot Real Madrid med 3-2. Se och spela på fotboll live =>

Europakollen - Svenskarna i Champions League 2023

Europakollen – Svenskarna i  Europa League 2023/24

Europakollen Europa League vecka 40? Hur gick det för svenskarna i Europa League den här veckan? Här går vi igenom hur svenskarna presterade i Europa League under den föregående veckan. Se och spela på fotboll live =>

Viktor Gyökeres, Sporting Lissabon

Landslagsstjärnan spelade hela matchen och gjorde mål på straff, när hans Sporting förlorade hemma mot Atalanta med 2-1.

Gustaf Nilsson, Royal Union Saint-Gilloise

26-åringen spelade 67 minuter i 2-0-förlusten borta mot Liverpool.

Oliver Zanden, Toulouse

Vänsterbacken drog på sig en långtidsskada i somras och var därmed inte med i truppen mot LASK.

Daniel Sungren, Maccabi Haifa

32-åringen – som är kapten för Maccabi Haifa – spelade hela 0-0-matchen mot Panathinaikos.

Alexander Jeremejeff, Panathinaikos

Anfallaren var inte med i truppen till 0-0-matchen mot Maccabi Haifa.

Niclas Eliasson, AEK Athen

27-åringen hoppade in i den 74:e minuten när AEK kryssade mot Ajax. Matchen slutade 1-1.

Franz Brorsson, Aris Limassol

Mittbacken hoppade in i den 80:e minuten när Aris Limassol hemmaslog Rangers med 2-1.

Leo Bengtsson, Aris Limassol

Yttermittfältaren spelade hela matchen och spelade fram till båda målen när Aris Limassol hemmaslog Rangers med 2-1.

Zakaria Sawo, Aris Limassol

23-åringen var inte med i truppentill matchen mot Rangers.

Gustav Berggren, Raków

26-åringen spelade hoppade in i den 75:e minuten när Raków förlorade hemma mot Sturm Graz med 1-0.

Emil Holm, Atalanta

Högerbacken hoppade in 66:e minuten i 2-1-vinsten borta mot Sporting.

Europakollen - Svenskarna i  Europa League 2023

Europakollen – Svenskarna i  Europa Conference League 2023/24

Europakollen Europa Conference League vecka 40? Hur gick det för svenskarna i Europa Conference League den här veckan? Här går vi igenom hur svenskarna presterade i Europa Conference League under den föregående veckan. Se och spela på fotboll live =>

Jonathan Johansson, KÍ Klaksvik

Målvakten spelade hela matchen när KÍ skrällde och fick med sig 0-0 hemma mot Lille.

Mayckel Lahdo, AZ Alkmaar

Den svenska U21-landslagsmannen visades ut i den 65:e minuten hemma mot Legia Warszawa. ​​Matchen slutade 1-0 till hemmalaget.

Hugo Larsson, Eintracht Frankfurt

19-åringen blev utbytt i den 90:e minuten borta mot PAOK. Frankfurt släppte sedan in 2-1 i 92:e minuten, vilket blev slutresultatet.

Filip Rogic, HJK

Den före detta Örebro- och AIK-spelaren blev utbytt i den 73:e minuten när hans HJK kryssade borta mot Aberdeen. Matchen slutade 1-1.

Benjamin Nygren, Nordsjælland

22-åringen spelade hela matchen och gjorde två mål när Nordsjælland slog Ludogorets med 7-1(!).

Daniel Svensson, Nordsjælland

U21-landslagsmannen spelade 73 minuter och spelade fram till 3-1 målet när hans Nordsjælland slog Ludogorets med hela 7-1.

Gabriel Gudmundsson, Lille

Vänsterbacken spelade hela matchen när Lille kryssade borta mot KÌ. Matchen slutade 0-0.