Bekräftat: Pogba dopade sig med testosteron – avgörande utfrågning väntar

Bekräftat: Pogba dopade sig med testosteron - avgörande utfrågning väntar

Var en av världens bästa mittfältare – har nu testat positivt för doping

För inte så länge sedan var Paul Pogba en av världens bästa mittfältare. När han 2016 värvades av Manchester United slog han det dåvarande rekordet för dyrast värvning någonsin. Sedan den flytten har det gått upp och ner för fransmannen. Han blandade och gav i Manchester United men spelade en viktig roll när Frankrike vann VM-guld 2018, inte minst för målet han gjorde i finalen.

Efter skadedrabbade år – har testat positivt för testosteron-doping

Sedan 2018 har det gått sämre för 30-åringen där skador har blivit mer och mer framträdande. Sommaren 2022 blev det en Bosman-flytt tillbaka till Juventus och många trodde att det skulle bli en nytändning för Pogba. Men skador gjorde att han knappt har spelat för Juventus och nu har botten nåtts. För en månad sedan testade Pogba positivt för doping och blev tillfälligt avstängd i väntan på ett andra prov. Idag kom beskedet när Fabrizio Romano rapporterade att mittfältaren har testat positivt för testosteron-doping i både det första och det andra provet.

Lång avstängning väntar

Under fredagens presskonferens sa Juventus-tränaren Max Allegri såhär gällande Pogbas prov och potentiella avstängning:

”Jag ber om ursäkt, jag vet inte. Vi avvaktar i väntan på resultatet och fortsättningen som följer. Att prata om det nu gör ingen nytta”.

Enligt uppgifter från The Sun har Pogba en vecka på sig att förbereda sitt försvar inför en utfrågning som kommer äga rum om två till fyra veckor. Om han döms skyldig för att ha dopat sig väntar en avstängning på två år. Om han skulle dömas skyldig för att ha dopat sig avsiktligt väntar en avstängning på fyra år. Se och spela på fotboll live =>

Bekräftat: Pogba dopade sig med testosteron - avgörande utfrågning väntar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365