LISTA: Spelarna som spelat för både Manchester United och Bayern München

Lista: Bästa spelarna som har spelat för både Manchester United och Bayern München

Bästa spelarna som spelat för både Manchester United och Bayern München

Vilka spelare har spelat för både Manchester United och Bayern München? Man United och Bayern München möts ofta i Champions League. Vilka är bästa spelarna som spelat för United och Bayern? Manchester United och Bayern München är två av klubbarna i den europeiska toppfotbollen som betalar ut högst löner till sina spelare. Under hösten 2023 möttes lagen i Champions League-gruppspelet och den 12 december 2023 tar United emot Bayern i en måstematch för Premier League-jätten. Vinst är ett måste för att ha chansen att avancera till slutspelet medan Bayern redan säkrat gruppsegern. Se och spela på fotboll live =>

Lista: Bästa spelarna som har spelat för både Manchester United och Bayern München

Lista med de fem bästa spelarna som har representerat båda klubbarna

Inför kvällens match kommer flera storspelare att möta varandra vilket alltid är fallet när de här två europeiska jättarna ställs emot varandra. Men nu ska vi fokusera på spelarna som burit båda klubbarnas emblem – och ranka alla fem.

5. Marcel Sabitzer

Österrikaren har inte lämnat något betydelsefullt avtryck i någon av klubbarna. Efter många år i RB Leipzig värvades han av Bayern München 2021 och hade rollen som rotationsspelare. Men efter en brist på speltid lånades han ut till Manchester United i början av februari 2023. Under sitt knappa halvår i klubben hann han hoppa in i EFL-cup finalen där Manchester United slog Newcastle med 2-0 och han gjorde mål mot Sevilla i Europa League-kvartsfinalens första möte som slutade 2-2. Men efter det drog han på sig en skada och han lämnade sedan klubben efter lånets slut.

4. Daley Blind

Nederländaren tillbringade fyra år i Manchester United och blandade och gav. Han användes som mittback, vänsterback och även som defensiv mittfältare och spelade sin bästa fotboll med Van Gaal som tränare. När Jose Mourinho blev tränare för Manchester United minskade hans speltid tills han 2018 lämnade för Ajax. I januari 2023 skrev han som bosman på för Bayern München men spelade bara fem matcher innan han sommaren 2023 skrev på för Girona.

Lista: Bästa spelarna som har spelat för både Manchester United och Bayern München

3. Owen Hargreaves

Den hårt jobbande defensiva mittfältaren var under sina bästa år en av världens bästa i sin position. Den kanadensisk-engelska före detta fotbollsspelaren tillbringade majoriteten av sin karriär i Bayern och vann massor med titlar under hans tid där. Han är den enda spelaren som har spelat för England utan att innan dess ha bott i landet. År 2007 skrev han på för Manchester United men hans tid där präglades av skador vilket gjorde att hans fyra år i klubben blev en besvikelse. Skadorna ledde till en relativt tidig pension och därmed hamnar han inte högre upp på den här listan.

2. Mark Hughes

Den walesiska före detta fotbollsspelaren är förmodligen en av de mest briljanta anfallarna som någonsin spelat på Old Trafford. Han hade två sejourer för Manchester-laget där den kliniska målskytten spelade 345 matcher och gjorde 120 mål. Under den andra perioden i Manchester United vann han Premier League två gånger i följd. På Hughes meritlista ska man lägga till att han vann FA-cupen fyra gånger, EFL-cupen två gånger, Europeiska cupvinnarcupen två gånger och den Europeiska supercupen en gång. Han har även representerat FC Barcelona och Bayern München under kortare perioder där den sistnämnda var mer lyckad än den förstnämnda.

1. Bastian Schweinsteiger

Det vore inte helt alls konstigt att anse att den tyske legendaren är en av sin generations bästa mittfältare. Under sina 13 år i Bayern München blev han högt uppsatt för sin tekniska medvetenhet, förmåga att kontrollera spelet och sin utmärkta passningsförmåga. Med Bayern München vann han Bundesliga nio gånger. DFB-Pokal sju gånger och Champions League en gång. På meritlistan kan man lägga till 121 landskamper med det tyska landslaget där han vann VM-guld 2014. Sommaren 2015 skrev han på för Manchester United och gjorde en godkänd första säsong där han vann FA-cupen. När Jose Mourinho tog över som tränare sommaren 2016 började det snabbt gå utför och han blev nedflyttad till reservlaget. Våren 2017 lämnade han för MLS-laget Chicago Fire. Se och spela på fotboll live =>

Se även våra relaterade listor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply