Topp 10: Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna

Topp 10: dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna – vem är den dyraste fotbollsspelaren i Afrika?

Vilka är de dyraste afrikanska fotbollsspelarna i fotbollshistorien? Har du någonsin undrat vilka de dyraste afrikanska fotbollsspelare genom tiderna? Om du har det så behöver du inte leta efter dina svar längre, för att vi har förberett en lista över de dyraste afrikanska fotbollsspelarna. Afrika är en utav de kontinenter med de största talangerna i världen fotboll och har producerat spelare som Didier Drogba, Samuel Eto’o, Emmanuel Adebayor – listan kan göras lång. Logiskt nog går då dessa stjärnor för stora transfersummor, men vissa går för större siffror än andra. Se och spela på fotboll live =>

Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna - vem är den dyraste fotbollsspelaren i Afrika?

De 10 dyraste afrikanska spelarna någonsin

Snart tar vi reda på vilka som är de afrikanska spelare som har gått för de största transfersummorna någonsin, men det finns några listor ni också kan kika in innan eller efter ni har tittat på denna lista. Vi har bland annat skrivit om Afrikas rikaste fotbollsspelare, afrikanska spelare som tjänar mest och tio klubbar som har väldigt udda klubbmärken. Ta även en titt på om några afrikanska spelare kvalar in på listan över världens dyraste spelare någonsin.

10. Cédric Bakambu

Från Till År Prislapp (€)
Villarreal Beijing Guoan 2020 40 miljoner euro

När Cédric Bakambu slog igenom i Villarreal jagades han av flera storklubbar. Tillslut var det Beijing Guoan som lockade mest och kineserna betalade 40 miljoner för spelarens underskrift.

9. Hakim Ziyech är en av Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna

Från Till År Prislapp (€)
Ajax Chelsea 2020 40 miljoner euro

Nästa spelaren på listan är Hakim Ziyech. Algeriern lämnade Ajax efter succén för spel i Chelsea under sommaren 2020 och hade då en prislapp på 43,5 miljoner dollar.

8. Sadio Mané är en av Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna

Topp 10: dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

Från Till År Prislapp (€)
Southampton Liverpool 2016 41,2 miljoner euro

Sadio Mané slog igenom i RB Salzburg och efter spel i Southampton köptes han av Liverpool 2016. Resten är historia. Prislappen skrevs till 41,2 miljoner dollar, en affär som varit värt vartenda pund. Senegalesen har kopplats ihop med Real Madrid vid flera tillfällen men anfallaren valde att stanna på Anfield. Istället blev det flytt till Saudiarabien några år senare.

7. Mohamed Salah är en av Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna

Från Till År Prislapp (€)
AS Roma Liverpool 2017 42 miljoner euro

På sjunde plats hittar vi Egyptens superstjärna Mohamed Salah. Han tog sig in på listan under 2017 när han lämnade italienska Roma för spel på Anfield och Liverpool. Väl värd pengarna får man säga.

6. Victor Osimhem är en av Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna

En av två spelare på listan som Lille har sålt. Denna övergången gjordes under 2020 då italienska Napoli betalade 50 miljoner euro för spelarens tjänster.

Från Till År Prislapp (€)
Lille Napoli 2020 50 miljoner euro

Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna

5. Naby Keïta är en av Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna

Från Till År Prislapp (€)
RB Leipzig Liverpool 2018 60 miljoner euro

På femte plats på listan över Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna hittar vi Keïta som efter succé i Leipzig flyttade till Liverpool under 2018. Engelsmännen betalade då 60 miljoner euro för spelaren.

4. Pierre-Emerick Aubameyang är en av Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna

Från Till År Prislapp (€)
Borussia Dortmund Arsenal 2018 63,7 miljoner euro

På tredje plats hittar vi anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang som öste in mål i Borussia Dortmund. Flera av de största klubbarna jagade stjärnan och tillslut var det Arsenal som la vantarna på honom då de hostade upp 63,7 miljoner euro.

3. Riyad Mahrez är Afrikas tredje dyraste fotbollsspelare genom tiderna

Från Till År Prislapp (€)
Leicester City Manchester City 2018 67,8 miljoner euro

På tredje plats hittar vi spelaren som gjorde kometkarriär från de lägre divisionerna i Frankrike till att vinna Premier League med Leicester City. Han blev Afrikas näst dyraste fotbollsspelare genom tiderna när han skrev på för Manchester City.

2. Achraf Hakimi är Afrikas näst dyraste spelare genom tiderna

Topp 10: dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

Från Till År Prislapp (€)
Inter Paris Saint-Germain 2021 68 miljoner euro

Han kom fram i Real Madrids ungdomsakademi och lånades därefter ut till Borussia Dortmund. Insatserna i Bundesliga gjorde att Inter köpte loss marockanen och efter succé i Italien flyttade han till PSG under 2021. Prislappen hamnade då på 68 miljoner euro, väldigt mycket för en ytterback.

1. Nicolas Pépé är Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna

Nicolas Pépé är Afrikas dyraste fotbollsspelare genom tiderna

Från Till År Prislapp (€)
Lille Arsenal 2019 80 miljoner euro

Den dyraste spelaren någonsin från Afrika är Nicolas Pépé. Rekordet sattes sommaren 2019 då han lämnade Lille för spel i Arsenal som betalade 80 miljoner euro för spelarens underskrift. Det blev dock ingen vidare sejour i Arsenal och efter en utlåning lämnade spelaren gratis i juni 2023 för spel i Turkiet. Ingen direkt lyckad affär för Arsenal. Se och spela på fotboll live =>

För dig som är intresserad av Afrikanska Mästerskapen

Afrikanska Mästerskapen vinnare
Afrikanska Mästerskapen odds
Afrikanska Mästerskapen speltips
Afrikanska Mästerskapen trupper
Afrikanska Mästerskapen spelschema

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply