bet365

Topp 10: Världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna

LISTA: Världens dyraste fotbollsspelare

Världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna – vem är världens dyraste spelare någonsin?

Vem är världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna? Vem är dyraste fotbollsspelare i världen? Har du någonsin undrat vilka som är de dyraste övergångarna i fotboll? Det finns otroligt många spelare som köps och säljs hela tiden, men vilka är egentligen de dyraste övergångarna? För att att hitta världens dyraste fotbollsspelare någonsin har vi gått igenom gamla artiklar och listor som vi publicerat. Därefter har vi skapat en lista på världens dyraste fotbollsspelare. Se och spela på fotboll live =>

Nu kan vi på Silly Season Sverige presentera listan med de dyraste fotbollsspelarna någonsin. Ta gärna en titt på några andra listor som vi har på vår sida.

Världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna - vem är världens dyraste spelare någonsin?

Vem är världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna?

Högsta transfersumma i fotboll? Dyraste övergångarna i fotboll? Real Madrids förvärv av Bale och hans transfersumma finns med bland de dyraste övergångarna i fotbollshistorien. Något som blir tydligt är att de spanska La Liga topplagen Real Madrid och Barcelona står för majoriteten av förvärven. Samt att engelska Premier League står för försäljningarna bland de dyraste övergångarna någonsin.

Som spelare är det såklart häftigt att vara en av de dyraste fotbollsspelarna på planeten. Pressen måste dock vara otroligt hög. Det är så att svettdropparna bryter ut i pannan vid bara tanken! För de pengar som läggs ut handlar det också om fotbollsspelare som är en fröjd för ögat att beakta.

Topp 10 Världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna

För dig som är intresserad av dyraste övergångarna från Allsvenskan så kan du ta en titt på vår lista med Allsvenskans dyraste övergångar någonsin. Om du däremot är intresserad av de dyraste övergångarna till Allsvenskan så får du vänta då listan ännu inte upprättats.

Några andra intressanta listor som vi upprättat är bland annat 10 spelare som inte lyckades i Chelsea, nio världsklasspelare Real Madrid och Barcelona kämpat om och de 20 bästa Manchester United-spelarna genom tiderna. Har du inte sett de innan hoppas vi att du kommer att göra det efter denna lista med de dyraste spelarköpen i fotbollshistorien. Här kommer de dyraste klubbytena i fotbollshistorien, häng med! Samtliga siffror kommer från transfermarkt. Se och spela på fotboll live =>

Topp 10 Världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna

10. Romelu Lukaku – Inter till Chelsea

Det har blivit en hel del flyttar för Romelu Lukaku genom åren men den dyraste är när han lämnade Inter för att återvända till Chelsea. Engelsmännen var då väldigt benägna att få in en anfallare av rang och hostade då upp 115 miljoner euro för att hämta in belgaren.

Transfersumma: 115 miljoner euro

Romelu Lukaku är en av världens dyraste fotbollsspelare

9. Moisés Caicedo – Brighton till Chelsea

Var en av spelarna som Chelsea hämtade in under sin storsatsning under 2023. Efter att ha gjort succé i Brighton packade Caicedo väskorna och flyttade till Stamford Bridge.

Transfersumma: 116,2 miljoner euro

8. Declan Rice – West Ham United till Arsenal

Efter flera turer stod det tillslut klart att Declan Rice flyttar några mil inom London för att byta West Han United mot de norra delarna av staden och Arsenal.

Transfersumma: 116,6 miljoner euro

7. Jack Grealish – Aston Villa till Manchester City

På sjunde plats på listan över de dyraste fotbollsövergångarna i världen hittar vi engelsmannen Jack Grealish som efter sin stora succé i Aston Villa valde att lämna sin barndomsklubb flytta till Emirates Stadium. Han såg dock till att Villa fick bra betalt.

Transfersumma: 117 miljoner euro

6. Antoine Griezmann – Atlético Madrid till Barcelona

Antoine Griezmann kostade 120 miljoner euro när Barcelona betalade spelarens klausul sommaren 2019. Han anslöt då från Atlético Madrid efter fem år i den spanska huvudstadsklubben. Det blev dock ingen långvarit sejour på Camp Nou utan istället återvände han ett par år senare för 20 miljoner euro, vilken affär av Atlético.

Transfersumma: 120 miljoner euro

Vem är världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna?

5. Enzo Fernández – Benfica till Chelsea

Efter att ha slagit igenom i Benfica och varit med och tagit Argentina till VM-guld var det många klubbar som drog i mittfältaren Enzo Fernández. Valet föll till slut på Chelsea som hostade upp 121 miljoner euro för mittfältaren som var en del av en storsatsning.

Transfersumma: 121 miljoner euro

Enzo Fernandez är en av världens dyraste fotbollsspelare

Foto: Bildbyrån

4. João Félix – Benfica till Atlético Madrid

Portugisen slog igenom i Benfica under säsongen 2018/2019 och jagades därefter av flera av Europas största fotbollsklubbar. Tillslut blev det Atlético Madrid som lyckades värva João Félix för 126 miljoner euro. Den spanska huvudstadsklubben betalade utköpsklausulen på 120 miljoner euro plus sex miljoner för att få delbetala övergången.

Transfersumma: 126 miljoner euro

3. Philippe Coutinho – Liverpool till FC Barcelona

Efter en otroligt långdragen historia blev Philippe Coutinho klar för FC Barcelona den 6 januari 2018. Brassen återförenades då med bland annat Luis Suárez som han tidigare spelat tillsammans med i Liverpool. I och med övergången slogs ett nytt rekord då han blev La Ligas dyraste spelare någonsin. Han blev då en av världens dyraste fotbollsspelare.

Transfersumma: 145 miljoner euro

2. Kylian Mbappé – AS Monaco till Paris Saint-Germain

På plats nummer två över de dyraste fotbollsspelarna i världen hittar vi Kylian Mbappé. Spelaren kostar Paris Saint-Germain 135 miljoner euro. Under den första säsongen var han utlånad till den franska huvudstadsklubben från AS Monaco för att kringgå Financial Fair Play.

Transfersumma: 180 miljoner euro

Neymar transfer från Barcelona till Paris Saint-Germain är den dyraste genom tiderna

1. Världens dyraste fotbollsspelare någonsin: Neymar övergång från Barcelona till Paris Saint-Germain!

Vem är världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna? Neymar är världens dyraste fotbollsspelare. Den 3 augusti 2018 bekräftade Barcelona att spelarens agenter besökt klubbens kontor och betalt spelarens utköpsklausul. Neymar blev därmed klart för en flytt till Paris Saint-Germain. Det gjorde honom även den dyraste fotbollsspelaren i världen. Han stannade i klubben i fem år innan flytten till Saudiarabien.

Transfersumma: 222 miljoner euro

Världens dyraste spelare i fotboll

Detta var alltså listan med de topp 10 världens dyraste fotbollsspelare någonsin. Har du tips på listor som vi kan göra eller har du något annat du vill meddela oss? Kommentera gärna i fältet nedan!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply