LISTA: dyraste spelarna i världen sen 2000 – säsong för säsong

LISTA: Dyraste spelarna sen 2000 - säsong för säsong

Världens dyraste fotbollsspelare – säsong för säsong sedan 2000

Dyraste spelarna i världen sen 2000? Vem är världens dyraste fotbollsspelare? Priserna på fotbollsspelare har blivit mycket högre under de senare åren och det kvittar om man pratar om de bästa målvakterna i världen eller de dyraste försvararna genom tiderna, genomsnittspriset har skjutit i höjden och idag pratas det om otroliga summor som man aldrig kunnat tänka sig för endast tio år sen. Många av spelarna i världens dyraste startelva har gått för skyhöga summor och det är inte bara den säljande klubben som tjänar på en försäljning, även spelarna själv får sin bit av kakan och det är ingen hemlighet att några av de bästa fotbollsspelarna i världen även är med på listan över världens rikaste fotbollsspelare.

Dyraste fotbollsspelaren i världen sen 2000

Varje säsong ger sig klubbar ut på marknaden för att förbättra sina trupper och år efter år har vi sett att summorna endast växer och växer. Vi kommer snart att gå igenom vilka spelare som är de dyraste men först tänkte vi ge lite tips på poulära listor som vi publicerat här på på Silly Season Sverige, ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom vilka spelare som varit de dyraste varje säsong sen 2000. Nedan finner ni ett axplock av de mest uppskattade listorna på siten.

1. 2000 – 2001: Luis Figo

Världens dyraste fotbollsspelare någonsin

Sommaren 2010 hände något som fotbollsfans världen över inte kommer glömma på en lång tid. Då lämnade nämligen Luis Figo sin dåvarande klubb FC Barcelona för att skriva på ett kontrakt med Real Madrid. Övergångssumman skrevs till 60 miljoner euro vilket var rekord på den tiden och portugisen blev även den första galacticovärvningen av Real Madrids nuvarande president Florentino Pérez.

2. 2001 – 2002: Zinedine Zidane

Världens dyraste fotbollsspelare någonsin

En annan spelare som lämnade sitt lag för spel i Real Madrid var Zinedine Zidane som kom från Juventus. Fransmannen som numera är tränare i Real Madrid anses ha varit en av fotbollshistoriens bästa fotbollsspelare.

3. 2002 -2003: Rio Ferdinand

Världens dyraste fotbollsspelare någonsin

Manchester United, som då var ett av Europas bästa fotbollslag ville inte vara sämre än Real Madrid och därför köpte man in Rio Ferdinand från Leeds för hela 46 miljoner euro.

4. 2003 – 2004: David Beckham

Världens dyraste fotbollsspelare någonsin

Sommaren 2003 kom den fjärde galactico-spelaren till Santiago Bernabéu och Real Madrid. Ännu en gång blev den spanska huvudstadsklubben det lag som slösade mest pengar på en värvning då man köpte David Beckham för 37,5 miljoner euro. Han var en idol för många men lyckades aldrig nå upp till sin bästa form hos marängerna.

Sidor: 1 2 3 4

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply