Lista: 10 stjärnorna som tjänar bäst i Kina

stjärnorna som tjänar bäst i Kina

10 stjärnorna som tjänar bäst i Kina

Vilka är stjärnorna som tjänar bäst i Kina? Fotbollspelare med högst lön i Kina? Stjärnornas lön i Kina? Löner Kina? Löner kinesiska ligan? Chinese Super League löner? Högst lön i Kina? Bäst lön i Kina? Kina har tagit över fotbollsmarknaden den här vintern. De kinesiska klubbarna värvade rejält under Europas januarifönster, framför tappade Premier League flera tunga spelare, bland annat Oscar, som gick från Chelsea till Chinese Super League.

Det handlar dock inte om att de engelska storklubbarna som Liverpool och Arsenal inte kan erbjuda sina spelare bra löner och förutsättningar, däremot har de svårt att konkurrera med de enorma löner som kan erbjudas i den asiatiska stormakten. De har några av de absolut högsta lönerna, något som gör att vissa spelare väljer bort de fotbollsmässigt bättre ligorna för att göra plånboken större i Kina.

Vilka är då de som tjänar bäst i den kinesiska ligan? Det tar vi och reder ut i dagens lista. Se och spela på fotboll live =>

Stjärnorna som tjänar bäst i Kina - högst lön i Kina

Stjärnorna med högst lön i Chinese Super League

Stjärnorna som tjänar bäst i Kina? Idag går vi igenom de spelare som lämnat toppligorna för att spela i den kinesiska ligan. Igår gick vi igenom dyraste övergångar till Kina, idag är turen kommer till att syna vilka spelare i Chinese Super League som tjänar bäst. Är de oväntade namn och var har det spelat innan? Vi ger dig allt du behöver veta! Se och spela på fotboll live =>

10. Alex Teixeira, Jiangsu Suning, 1,6 miljoner i veckan

Alex Teixeira gjorde sex säsonger i Shaktar Donetsk och blev kritiserad för att välja de ukrainska pengarna före bättre ligor i Spanien eller England. Vad tycker då kritikerna om det här? Som 27-åring, med många år kvar av karriären, har brassen valt att gå till Kina. Men för 1,6 miljoner i veckan är det kanske värt det?

9. Gervinho, Hebei Fortune, 1,7 miljoner i veckan

Roma köpte Gervinho från Arsenal för 60 miljoner kronor och sålde honom till Hebei Fortune för över 160 miljoner. Hans lön? 1,7 miljoner kronor i veckan. Hans tid i de toppeuropeiska ligorna må vara över, men än kan anfallaren tjäna skapliga pengar.

8. Ramires, Jiangsu Suning, 2,1 miljoner i veckan

Som 24-åring gick Ramires från Benfica till Chelsea. I London-laget var han en tongivande pjäs på mittfältet. I januari förra säsongen gick han till den kinesiska ligan och där tjänar 29-åringen 2,1 miljoner kronor i veckan.

7. Asamoah Gyan, Shanghai  SIPG, 2.3 miljoner kronor i veckan

Gyan har med sina 31 år börjar tänka på pensionen. Anfallaren har inte gjort många matcher på de två åren han varit där, men ghanesen plockar ändå ut 2,3 miljoner kronor i veckan.

6. Graziano Pelle, Shandong Luneng, 2,7 miljoner kronor

Pelle var Italiens främste anfallare under EM 2016 när italienarna slog ut Spanien ur åttondelsfinalen. Efter sommaren valde han en kritiserad övergång, nämligen att gå till den kinesiska ligan. Men ta en titt på lönen så kanske ni förstår varför italienaren gjorde som han gjorde. Se och spela på fotboll live =>

Stjärnorna som tjänar bäst i Kina - högst lön i Kina

5. Axel Witsel, Tianjin, 3 miljoner kronor i veckan

Förra sommaren hade Axel Witsel chansen att flytta, men övergången stöp i sista sekund. Han väntades skriva på för Serie A-mästarna men istället gick han till Tianjin i januari med en rejält saftig lön.

4. Hulk, Shanghai SIPG, 3,3 miljoner kronor i veckan

Hulk har varit jagad av av europeiska toppklubbar sedan 2012 och redan det året chockande han Fotbollseuropa genom att gå till Zenit. I somras skapade han en ännu större chock när 30-åringen valde att skriva på för Shanghai.

3. Ezquiel Lavezzi, Hebei Fortune, 4,05 miljoner kronor i veckan

Den 1 januari skrev argentinaren på för sin tredje kinesiska klubb på ett år och lönen ökade i takt med att den förre PSG-spelaren signerade kontraktet. 4,05 miljoner kronor i veckan gör att den argentinske anfallaren är en av världens bäst betalda fotbollsspelare någonsin.

2. Oscar, Shanghai SIPG, 4,1 miljoner kronor i veckan

Chelsea-tränaren lovade Oscar en framtid i klubben, men då svarade Oscar med något oväntat. Den brasilianske mittfältaren lämnade London-klubben och skrev på för Shanghai SIPG, och blev den näst bäst betalde spelaren i Chinese Super League.

1. Carlos Tevez, Shanghai Shenua, 6,2 miljoner kronor

Carlos Tevez är den bäst betalda i världen någonsin. Med sina 6,2 miljoner i veckan är han överlägsen etta både i Europa och Kina. Kommer någon någonsin att matcha den här lönen? Se och spela på fotboll live =>

Stjärnorna som tjänar bäst i Kina - högst lön i Kina

Fler listor från Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply