LISTA: Liverpools 10 sämsta värvningar under 2000-talet

Liverpools 10 sämsta värvningar på 2000-talet

Liverpools sämsta värvningar? Liverpools sämsta värvningar på 2000-talet? Sämsta spelarna i Liverpool? Liverpools sämsta spelarköp? Liverpool har haft många stora stjärnor genom tiderna. En del, som Steven Gerrard, kom till klubben som ungdomar. Den evige kaptenen Steven Gerrard spelade sina första matcher i Liverpool-tröjan redan 1987, då han skrev ett ungdomskontrakt med Merseyside-klubben.

1987 var Gerrard bara sju år, och han skulle komma att stanna i klubben i nästan 28 år till. Även Jamie Carragher hade en liknande karriär. Han testade dock lyckan i lokalkonkurrenten Everton först. De nobbade dock försvararen som testade lyckan i Liverpool och där blev han kvar. Efter över 25 år hade han gjort över 500 matcher i The Reds-tröjan och spelat in sig i de flesta klubbfansens hjärtan.

Andra spelare har dock värvats in. Luis Suarez är ett av de kanske bästa exemplen. Han togs in 2011 och var den sista säsongen i klubben, 2013/14, bara ett par omgångar ifrån att göra Merseyside-klubben till mästare i Premier League för första gången i historien. Dock gick det inte hela vägen och uruguayanen lämnade Barcelona för en högre lön med chans på fler titlar.

De 10 sämsta värvningarna av Liverpool

Det finns dock värvningar som inte slutat lika bra som med Luis Suarez, och det är dessa vi ska täcka i dagens lista. Tidigare har vi gått igenom Liverpools sämsta värvningar någonsin, men nu fokuserar vi på 2000-talets sämsta värvningar av klubben. Det finns även liknande listor om Manchester Uniteds sämsta värvningar, Arsenals dåliga övergångsbeslut och de sämsta övergångarna i hela Premier League genom tiderna. När du är klar med den här listan kan du även läsa dessa, samt många andra, från Silly Season Sverige.

10. Fernando Morientes

LISTA Liverpools 10 sämsta värvningar på 2000-talet

Efter att ha gjort över 100 mål för Real Madrid var förstås Morientes-övergången för 70 miljoner kronor 2005 något som Liverpool-fansen hade stora förstås hade förhoppningar på. Det blev dock inte som någon hade hoppats på, varken för fansen, klubben eller Morientes själv. Det blev totalt 60 matcher på tre säsonger och han hann bara göra 12 mål, något som av förklarliga själ är för dåligt för en anfallare som slagit in tresiffrigt med mål i en klubb som Real Madrid.

9. Stewart Downing

LISTA Liverpools 10 sämsta värvningar på 2000-talet

Efter att ha slagit igenom i Middlesbrough fortsatte karriären vidare till Aston Villa där den då 24-årige Downing briljerade. Liverpool fick upp ögonen för mittfältaren, och 2011 köpte de loss honom för över 200 miljoner kronor, men det lossnade aldrig för Downing. Han kallades gång på gång överskattad och efter två år lämnade han Merseyside, som ett, milt uttryck, fiasko i klubben, med en galet hög lön.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply