LISTA: Tio stjärnor som tjänar mindre än Martin Ödegaard

TOPP 10: Stjärnorna som tjänar mindre än Martin Ödegaard

Martin Ödegaard lön? Hur mycket tjänar Martin Ödegaard?  Vad tjänar Martin Ödegaard? Det är frågor som många ställer sig och svaret på frågan är att den lille norrmannen har en lön på 88.700 euro, i veckan. Martin Ödegaards årslön lägger alltså på närmre 4,7 miljoner euro, en fantasisumma som de flesta 17-åringar knappt vågar drömma om. SE & SPELA PÅ FOTBOLL LIVE =>

Real Madrid värvade den norske pärlan i januari 2015 för att spela i Castilla och få erfarenhet av den spanska andraligan för att sedan flyttas upp till A-laget. Ett av problemen var dock att efter endast några månader i klubben stod det klart att laget flyttades ner till tredjedivisionen och under tiden där har supertalangen inte kunnat visa vad han går för.

Även om det inte går precis som spelaren tänkt sig lyckades hans pappa få till ett otroligt kontrakt med den spanska huvudstadsklubben som gav sonen en lön på 88.700 euro i veckan, vilket blir en årslön på närmare 4,7 miljoner euro. Många vet redan svaret på frågan vad tjänar Martin Ödegaard och nu kommer vi ta en titt på hur hög lönen egentligen är, om man jämför med andra spelare.

Listan är från tiden då Martin Ödegaard spelade i Real Madrids ungdomslag och är inaktuell.

LISTA: Tio stjärnor som tjänar mindre än Martin Ödegaard

Martin Ödegaard lön

Real Madrids lönelista är en av de högsta i världen och det är ingen överraskning då man tjänar otroliga summor varje år. Nedan kommer vi nu att gå igenom tio spelare som tjänar mindre än Martin Ödegaard.

10. Philippe Coutinho

På tionde plats hittar vi Liverpools trollkarl Coutinho som hade en veckolön på 83.000 euro när Ödegaard skrev på för Madrid, vilket är drygt 5.700 euro mindre än vad norrmannen håvar in från Real Madrid.

9. Emre Can

Nästa spelare på listan är Emre Can som även han spelar i Liverpool. Den unge mittfältaren har en veckolön på 61 000 euro vilket är mycket för att vara en 22-åring men ser man till Ödegaards lön skiljer det sig mer än 25 000 euro i veckan. Otroligt.

8. Laurent Koscielny

Frankrikes mittbacksstjärna som till vardags hör hemma i Arsenal är nästa spelare som vi hittar på listan över de som har en lägre lön än Martin Ödegaard. Koscielny tjänar 78 000 euro i veckan, drygt 10 700 mindre än den 17-årige norrmannen.

7. Hector Bellerin

Héctor Bellerín är utan tvekan en av de snabbaste spelarna i Premier League och har en lysande framtid framför sig. Belleríns lön ligger på 55 400 euro i veckan

6. Toby Alderweireld

Mittbacken i Tottenham HotspurToby Alderweireld är en annan av spelarna som tjänar mindre än Ödegaard. belgaren har en lön på drygt 84 000 euro i veckan vilket gör att det finns en ganska stor marginal upp till Ödegaard.

5. Harry Kane

Han må vara en av Premier Leagues bästa anfallare men när det kommer till lönekuvertet ligger han långt efter Ödegaard. Kan tjänar 61 000 i veckan, jämför det med Ödegaards 88 700.

LISTA: Tio stjärnor som tjänar mindre än Martin Ödegaard

4. Ivan Rakitic

FC Barcelonas mittfältsstjärna är en spelare som är ganska överraskande att se på denna lista. Trots att han är startspelare i ett av världens bästa lag är lönekuvertet mindre än Ödegaard. Ivan Rakitics lön ligger på 84 000 euro i veckan.

3. Isco

Om det var överraskande att se Ivan Rakitic på listan är det nog ännu lite märkligare att se Isco på den. Málaga-sonen tjänar 67 000 euro i veckan vilket innebär att Ödegaards lön är 21 000 högre än sin lagkamrats. Snacka om käftsmäll.

2. Jesé

Den före detta Real Madrid-spelaren härjar numera i Paris Saint-Germain i hopp om speltid under Unai Emery. Trots att spanjoren befinner sig i en rik klubb tjänar han mindre än Martin Ödegaard. Jeses lön ligger på 84 000 euro i veckan.

1. Leroy Sane

Leroy Sané valde att skriva på ett kontrakt med Manchester City som gav honom en lön på cirka 61 000 euro i veckan. Detta är pengar som är en bra lön för en spelare i utveckling men fortfarande har han en lång bit kvar till Ödegaards lönenivå.

LISTA: Tio stjärnor som tjänar mindre än Martin Ödegaard

Läs mer på Silly Season Sverige

bet365

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply