Lista: Sveriges 10 största talanger

Lista: Sveriges 10 största talanger

Sveriges 10 största talanger födda 2002 eller senare

Igår släppte Janne Andersson sin landslagstrupp inför matcherna mot Moldavien och Belgien, där några talanger fanns med och några föll bort. Sveriges chanser att nå EM är så gott som noll och hoppet får därmed riktas mot VM 2026, en turnering som man kan se framemot ur svenska ögon. Det var många år sedan Sverige hade talanger på en sådan här hög nivå och därför ska jag försöka ranka de tio bästa. Här kommer listan på Sveriges 10 största talanger födda 2002 eller senare. Se och spela på fotboll live =>

Lista: Sveriges 10 största talanger

10 Jacob Ondreja, Royal Antwerp

Ondrejka var – fram till att han lämnade – en av allsvenskans bästa spelare. När Royal Antwerp värvade yttermittfältaren för cirka 15 miljoner kronor i somras hade han redan noterats för sju mål och fem assist på tolv matcher i Allsvenskan. Han började bra i Belgien och fick gott om speltid under säsongsinledningen där han även noterades för en assist. Tråkigt nog drog han på sig en skada vilket har hållit honom borta från spel och därmed får han också vänta på sitt första Champions League-framträdande. 

9 Jardell Kanga, Bayer Leverkusen

Att Kanga är med på den här listan kan tyckas vara konstigt, men eftersom den här listan till stor del bedöms på potential ska han definitivt ta en plats. Kanga blev BP:s yngste målskytt någonsin när han som 15-åring gjorde mål i ettan norra under 20/21 säsongen. Den säsongen noterades Kanga för fem mål och en assist på 21 matcher. Under U17-EM 2022 gjorde högeryttern fyra mål för Sverige – som totalt gjorde fem. Yttermittfältaren väntar fortfarande på sin A-lagsdebut för Bayer Leverkusen men 17-åringens skyhöga potential gör att han kniper niondeplatsen på den här listan.

8  Pontus Dahbo, BK Häcken

Pontus Dahbo har imponerat för Häcken den här säsongen och har stått för två mål och en assist på 17 matcher i Allsvenskan. Yttermittfältaren har även fått göra debut i Europa League, något han uppnådde när han hoppade in i förlustmatchen mot Bayer Leverkusen. Fjärde yngst på den här listan och det ska bli spännande att följa hans karriär.

7 Williot Swedberg, RC Celta de Vigo

Med tanke på att Swedberg har varit aktuell i flera år nu är det lätt att glömma att han bara är 19 år gammal. Mittfältaren slog igenom i Hammarby med dunder och bravur och gjorde fem mål på tio allsvenska matcher 2022. Under sommaren det året blev det en flytt till Celta Vigo, där 22/23 säsongen blev lite av en miss med mycket utebliven speltid. Men efter tränarbytet i somras, där Rafael Benítez ersatte Carlos Carvalhal, har det sett lovande ut. Mittfältaren har stått för ett mål på fem matcher i La Liga den här säsongen.

6 Lucas Bervall, Djurgårdens IF

Bergvall är yngst på den här listan och den enda som är född 2006. Mittfältarens unga ålder gör honom svårplacerad på den här listan eftersom han inte har hunnit åstadkomma så mycket men å andra sidan har han potentialen för att bli Sveriges bästa mittfältare. Bergvall gjorde nyligen sitt första allsvenska mål när Djurgården slog Halmstad med 1-0. I våras skrev mittfältaren på från Brommapojkarna men han ryktas ständigt vidare till större klubbar där en potentiell rekordsumma är aktuell. Se och spela på fotboll live =>

Lista: Sveriges 10 största talanger

5 Yasin Ayari, Coventry (på lån från Brighton)

Yasin Ayari imponerade i AIK förra året vilket resulterade i en flytt till Brighton i januari för cirka 6 miljoner euro. Under vårsäsongen blev det tre inhopp i Premier League samt några cupframträdanden för 19-åringen. I somras lånades mittfältaren ut till Coventry i The Championship där han har imponerat med sju framträdanden och ett mål. Mittfältaren är en regelbunden U21-landslagsman för Sverige och om han fortsätter sin goda låneform blir det intressant att se vad det blir av honom nästa säsong. 

4 Sebastian Nanasi, Malmö FF

Sebastian Nanasi har varit en av Allsvenskans bästa spelare den här säsongen och har noterats för tio mål och sju assist på 24 matcher. 21-åringens fina samarbete med Henrik Rydström fortsatte den här säsongen efter fjolårets utlåning till Kalmar FF. Nanasi har ryktats till större klubbar och vi får se vad som väntar för den offensive mittfältaren som för nuvarande är en del av det svenska U21-landslaget.

3 Anthony Elanga, Nottingham Forest

Anthony Elanga är den överlägset mest meriterade spelaren på den här listan. Nottinhgam Forest-anfallaren har gjort tolv matcher för det svenska A-landslaget där han har stått för tre mål. Han har gjort mål mot Atletico Madrid i en utslagningsmatch i Champions League och han har gjort fyra mål och två assist i Premier League. Han är förmodligen också den bästa spelaren på den här listan och jag kan förstå de som tycker att han ska vara högre upp på den här listan. Att han inte hamnar högre upp på den här listan handlar enbart om att jag anser att de två som är före honom har högre potential.

2 Hugo Larsson, Eintracht Frankfurt

Hugo Larsson är en av två spelare på den här listan som tog plats i Janne Anderssons landslagstrupp inför matcherna mot Moldavien och Belgien. Mittfältaren var riktigt bra i Malmö under årets vårsäsong och stod för två mål och en assist på tolv matcher i Allsvenskan. Hans form där gjorde att han fick en flytt till Eintracht Frankfurt för cirka 100 (!) miljoner kronor, en allsvensk rekordsumma. 19-åringen har imponerat stort i Tyskland och har lyckats ta en startplats i Bundesliga-laget. Med största sannolikhet kommer det inte dröja länge tills han har cementerat en startplats i det svenska landslaget. 

1 Roony Bardghji, FC Köpenhamn

Många ville att yttermittfältaren skulle ta en plats i Janne Anderssons landslagstrupp men har får vänta lite till på sin A-landslagsdebut, och finns tills vidare med i det svenska U21-landslaget. Bardghji är i storform för FC Köpenhamn och har stått för sex mål på tio matcher i den danska högstadivisionen den här säsongen. 17-åringen har redan gjort 122 minuter i Champions League och det känns som att det inte finns någon gräns för hur bra Malmö FF-produkten kan bli. Se och spela på fotboll live =>

Lista: Sveriges 10 största talanger

SE ÄVEN:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply