Topp 10: Allsvenskans mest värdefulla spelare

Odds: Vem vinner Allsvenskans skytteliga 2020

Allsvenskans mest värdefulla spelare

Allsvenskans mest värdefulla spelare? Vilka spelare i Allsvenskan är värda mest? Har du någon gång undrat vilken allsvensk spelare som är mest värd? Vi ser ofta rapporter om hur mycket storklubbarna betalar för de dyraste spelarna i världen och vilka otroliga summor som behövs för att köpa loss Cristiano Ronaldo och Léo Messi. Men hur mycket är egentligen spelarna värda och vem värderas högst i Allsvenskan? Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de tio dyraste spelarna i Allsvenskan. Se & Spela på fotboll =>

Topp 10: Allsvenskans mest värdefulla spelare

10 värdefullaste spelarna i Allsvenskan

Snart vet du vilken spelare som är Allsvenskans mest värdefulla spelare och inte helt oväntat så är denna spelare även en av Allsvenskans bäst betalda spelare.  Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor som blivit otroligt uppskattade av våra läsare. Nedan finner ni ett axplock av de mest populära listorna som ni finner på siten. Ta gärna en titt på de efter att vi svarat på frågan vilka spelare i Allsvenskan värderas högst? Här listan med de värdefullaste spelarna i allsvenskan som baserar sig på uppgifter från Fotbollstransfers.com och bilderna är hämtade från Bildbyrån. Se & Spela på fotboll =>

10. Nicolas Stefanelli

Klubb Position Värde (SEK)
AIK Anfallare 15 miljoner

På tionde plats hittar vi Nicolas Stefanelli. Anfallaren spelar sin fotboll i AIK och värderas till 15 miljoner kronor. Frågan är hur länge han stannar Stockholmsklubben. Anfallaren kom till AIK sommaren 2017. Då köptes han loss från Defensa Y Justicia i den argentinska ligan. Hans kontrakt med AIK sträcker sig till och med sommaren 2020.

9. Alexander Milosevic

Klubb Position Värde (SEK)
AIK Försvarare 16 miljoner

Försvararen har kommit tillbaka till Gnaget efter några år utomlands. Han har själv sagt att han kan komma att lämna klubben inom kort. Värdet ligger på 16 miljoner kronor. I utlandet blev det spel i både Tyskland och Turkiet. Det blev dock aldrig riktigt som Milosevic tänkt sig. Nu är han hemma för att få speltid och hitta formen innan han troligen försvinner på nytt.

8. Sebastian Larsson

Klubb Position Värde (SEK)
AIK Mittfältare 18 miljoner

På åttonde plats hittar vi ännu en AIK-are. Sebastian Larsson kom tillbaka till Sverige sommaren. Efter att ha spenderat drygt halva sitt liv i England spelar han nu för första gången i Allsvenskan. Larsson som är född 1985 är värd 18 miljoner kronor. Sebastian Larsson har en enorm rutin från spel i både Premier League och Championship. Köpet är väldigt bra för AIKs del.

10 värdefullaste spelarna i Allsvenskan

7. Simon Thern

Klubb Position Värde (SEK)
IFK Norrköping Mittfältare 20 miljoner

Simon Thern har varit runt i flera allsvenska lag. Han har även haft en proffssejour i Nederländerna. Numera spelar han i IFK Norrköping men tidigare har det varit Helsingborg, Malmö FF och AIK. Efter att inte ha hittat rätt i AIK den gångna säsongen har det gått bättre i Peking.

6. Alexander Fransson

Klubb Position Värde (SEK)
IFK Norrköping Mittfältare 22 miljoner

Precis som Simon Thern spelar Alexander Fransson i IFK Norrköping. Fransson värderas till 22 miljoner euro. I januari 2016 lämnade han klubben för spel i Schweiz. Det blev spel i båda FC Basel och Lausanne Sport innan återkomsten i juli.

5. Carlos Strandberg

Klubb Position Värde (SEK)
Malmö FF Anfallare 25 miljoner

Vi har nu kommit in på topp fem. På femte plats är det Carlos Strandberg som befinner sig med ett värde på 25 miljoner euro. Efter att ha varit utomlands under några år blev det en återkomst till Allsvenskan. Först var det en utlåning till AIK och därefter köptes han loss av Malmö FF. I den skånska storklubben har anfallaren tillslut hittat rätt. Trots att Strandberg varit runt i flera klubbar är han född så sent som 1996. I MFF har samspelet med Markus Rosenberg resulterat i flertalet mål under åren. Se & Spela på fotboll =>

4. Jiloan Hamad

Klubb Position Värde (SEK)
Hammarby Anfallare 25 miljoner

Jiloan Hamad överraskade en del när han valde spel i Hammarby. Sen flytten till Bajen har de grönvita rykt upp sig rejält och är i toppskiktet av tabellen säsongen. Hamads kontrakt går ut vintern och frågan är om han kommer att stanna på Tele2 Arena eller lämna för spel utomlands.

3. Erik Johansson

Klubb Position Värde (SEK)
Djurgården Försvarare 30 miljoner

Den före detta Malmö FF-spelaren valde att flytta till Gent. Det blev dock ingen framgång i den belgiska ligan. 2016 gick han till FC Köpenhamn och skrev Johansson på för Djurgården.

2. Kristoffer Olsson

Klubb Position Värde (SEK)
AIK Mittfältare 30 miljoner

Allsvenskans mest värdefulla spelare? Han lämnade Sverige som 16-åring och gick till Arsenals ungdomsakademi. Det blev dock inga framträdanden i A-laget och efter en tid i den danska ligan återvände Olsson till Allsvenskan. Efter en trög start har Olsson växt ut till en av de bästa mittfältarna i Allsvenskan.

1. Samman Ghoddos

Klubb Position Värde (SEK)
Östersund Mittfältare 45 miljoner

Det är ingen överraskning för många vem som ligger först. Det är Saman Ghoddos från Östersund som är värd mest. Frågan är dock hur länge spelaren stannar i Sverige. Han har nämligen bud från flera storklubbar i Europa.

Detta var de topp tio med Allsvenskans mest värdefulla spelare. Värdet på spelarna i Allsvenskan har höjts ganska mycket under de senaste åren. Detta då spelare blir allt dyrare i fotbollsvärlden. Det är även så att svensk fotboll växt sig starkare under de senaste åren. Framfarterna för Malmö FF har varit bra för svensk fotboll. Skulle någon av spelarna på listan lämna Allsvenskan uppdaterar vi självklart med den senaste informationen. Se & Spela på fotboll =>

Värdefullaste spelaren i Allsvenskan

Kolla gärna in fler av våra listor om Allsvenskan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply