LISTA: De tio största januarivärvningarna genom tiderna

LISTA: De tio största januarivärvningarna genom tiderna

Januarifönstrets dyraste affärer genom tiderna

Största januarivärvningarna genom tiderna? Fotbollen har blivit en sport som handlar mest om pengar och att spendera mycket och ofta. De flesta dyra köpen görs under sommaren och väldigt få under vintern, mest på grund av att klubbar sällan vill släppa bra spelare mitt under säsongen. Det finns dock en hel del dyra affärer som gjorts under januarifönstret också. Vilka är egentligen de dyraste januarivärvningarna i världen? Vilka spelare har varit dyrast någonsin i januari?

Det har redan varit några ordentligt dyra januariaffärer under det nya året och det lär säkerligen hinna bli några till innan fönstret stänger. Men de senaste fem, sex åren har det varit flera ännu dyrare köp under januari. Kanske slår sig fler in i de största affärerna under vinterns transferfönster inom den närmsta framtiden. Se och spela på fotboll live =>

LISTA: De tio största januarivärvningarna genom tiderna

Dyraste värvningarna i januari – största januarivärvningarna

Det kan också vara så att några affärer under ett januarifönster har hamnat bland de dyraste fotbollsaffärerna någonsin, de dyraste övergångarna och de dyraste transfers någonsin. Flera klubbar gillar att spendera mycket pengar och därför har de varit flera extremt stora köp de senaste åren, även under januari. Men vilka är de dyraste köpen i januari genom tiderna?

Nu sätter Silly Season Sverige igång listan över de dyraste övergångarna i världen under januarifönstret. Se och spela på fotboll live =>

10. Oscar – €60 miljoner

En av de första värvningarna i januari 2017 och sannerligen den största var Oscars flytt från Chelsea till Shanghai SIPG. Utöver den väldiga övergångssumman på 60 miljoner euro, cirka 700 miljoner kronor, så fick Oscar tjäna en helt löjligt hög lön. Han är även en av de dyraste övergångarna till Kina genom tiderna.

9. Pierre-Emerick Aubameyang – €64 miljoner

Aubameyang kom till Arsenal från Dortmund med ett rykte om sig som målskytt och gjorde 92 mål på 163 matcher för Londonklubben. Han var även lagkapten innan han fråntogs bindeln av Mikel Arteta av disciplinära skäl. I januari 2022 lämnade han gratis till Barcelona. Detta är även en av de dyraste övergångarna i Premier League på deadline day.

8. Christian Pulisic – €64 miljoner

En annan som lämnade Dortmund för London var Christian Pulisic som gick till Chelsea där han inte lyckades göra skäl för pengarna. Nu är han i AC Milan.

7. Aymeric Laporte – €65 miljoner

Mittbacken kom till Manchester City från Athletic Club i Bilbao säsongen 2017/18 och är en av de dyraste backarna på den här listan. 2023 lämnade Laporte den engelska fotbollen för spel med Al Nassr i Saudiarabien.

6. Bruno Fernandes – €65 miljoner

En väldigt lyckad värvning för Manchester United då portugisen från Sporting öste in poäng så fort han kom till Premier League-jätten. Senare blev Bruno Fernandes även utsedd till lagkapten för United. Se och spela på fotboll live =>

LISTA: De tio största januarivärvningarna genom tiderna

5. Mykhaylo Mudryk – €70 miljoner

Ukrainaren från Sjachtar Donetsk har fått en tuff start i Chelsea och letar fortfarande efter formen. Fansen hoppas att Mudryk snart ska hitta sitt bästa jag igen.

4. Dusan Vlahovic – €83 miljoner

Nu börjar vi komma upp i transfers som närmar sig en kostnad på en miljard kronor. Den serbiske forwarden Dusan Vlahovic var sannerligen inte billig när han lämnade Fiorentina för Juventus Serie A.

3. Virgil van Dijk – €85 miljoner

Virgil van Dijk blev världens dyraste back när han värvades till Liverpool från Southampton Premier League säsongen 2017/18 i januari. En titel som senare övertogs av en viss Harry Maguire i Manchester United.

2. Enzo Fernandez – €121 miljoner

Efter att ha slagit igenom i Benfica och varit med och tagit Argentina till VM-guld var det många klubbar som drog i mittfältaren Enzo Fernández. Valet föll till slut på Chelsea som hostade upp 121 miljoner euro för mittfältaren i del av en storsatsning.

1. Philippe Coutinho – €135 miljoner

Efter en otroligt långdragen historia blev Philippe Coutinho klar för FC Barcelona i januari 2018. Brassen återförenades då med bland annat Luis Suárez som han tidigare spelat tillsammans med i Liverpool. I och med övergången slogs ett nytt rekord då Coutinho blev La Ligas dyraste spelare någonsin. Han blev då även en av världens dyraste fotbollsspelare. Se och spela på fotboll live =>

LISTA: De tio största januarivärvningarna genom tiderna

Missa inte andra listor gällande övergångar inom fotbollen

SE ÄVEN: Dyraste övergångar någonsin

SE ÄVEN: Största januarivärvningarna 2023

SE ÄVEN: Dyraste Deadline Day-värvningar i januari i Premier League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply