Topp 10: Dyraste övergångarna inom Premier League

bet365
Topp 10: Dyraste övergångarna inom Premier League

Dyraste övergångarna inom Premier League – vilka är de dyraste spelarköpen mellan två Premier League-klubbar?

Vilka är dyraste övergångarna inom Premier League? Vilka är de dyraste spelarköpen mellan två Premier League-klubbar? Vem är den dyraste spelaren i Premier League? På denna lista kommer vi att ranka de dyraste övergångarna som skett mellan två klubbar i den engelska högstaligan, Premier League.

Har du någon gång undrat vilka de dyraste övergångarna mellan två Premier League klubbar är? Vi på Silly Season Sverige var intresserade av att ta reda på det och har därför gjort en lista med de tio dyraste värvningarna som genomförts sedan Premier League startades 1992. Priserna på spelare blir allt högre och högre, speciellt inom England då det är där pengarna finns. Detta på grund av de stora tv-avtalen samt sponsorintäkterna. Se och spela på fotboll live =>

Dyraste övergångarna inom Premier League - vilka är de dyraste spelarköpen mellan två Premier League-klubbar?

LISTA: 10 Dyraste övergångarna inom Premier League

Tidigare har vi bland annat gjort listor om spelarna med flest Champions League-titlarde dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin och de största vinstmarginalerna vid spelarförsäljningar. Listor som ni gärna får kolla in efter att vi gått igenom de tio dyraste spelarköpen i Premier League någonsin.

10. Marc Cucurella – Brighton till Chelsea – €65,3 miljoner

Vi inleder med att hitta Marc Cucurella på plats nummer tio på listan över de dyraste övergångarna mellan två Premier League-lag. Ytterbacken har ännu inte levt upp till den dyra transfersumman, delvis på grund av skador.

9. Riyad Mahrez – Leicester till Manchester City – €67,8 miljoner

Riyad Mahrez var en av Leicesters bästa spelare när laget vann den sensationella Premier League-titeln 2015/16. Ett par år senare flyttade han till Manchester City där han vann ytterligare fyra ligatitlar.

8. Kai Havertz – Chelsea till Arsenal – €75 miljoner

Den tyske landslagsmannen kan spela på flera olika positioner. I landslaget har han till och med varit vänsterback, men i klubblaget Arsenal är det främst mittfält eller anfall som gäller. Han har fortfarande mycket kvar att bevisa för att leva upp till sin prislapp.

7. Wesley Fofana – Leicester till Chelsea – €80,4 miljoner

En mittback på listan är lovande Wesley Fofana som Chelsea öppnade den stora plånboken för hösten 2022. Den här säsongen (2023/24) har han dock inte kommit till spel alls på grund av skada.

6. Virgil van Dijk – Southampton till Liverpool – €84,65 miljoner

Den reslige mittbacken Virgil van Dijk har vuxit ut till att bli en av världens bästa försvarsspelare efter flytten till Liverpool sommaren 2018 när han blev en av världens dyraste backar någonsin. Se och spela på fotboll live =>

Dyraste övergångarna inom Premier League - dyraste spelarköpen mellan två Premier League-klubbar

5. Romelu Lukaku – Everton till Manchester United – €84,7 miljoner

En som inte fick det att stämma i Manchester United är belgaren Romelu Lukaku. Anfallaren värvades för dyra pengar från Everton sommaren 2017 men lämnade för Inter två år senare.

4. Harry Maguire – Leicester till Manchester United – €87 miljoner

En spelare som varit väldigt bespottad och kritiserad men lyft sig på senare tid är Harry Maguire som blivit en given pusselbit i Manchester Uniteds mittförsvar och spelar sin bästa fotboll på länge. Prislappen gör förstås sitt för att bidra till kritiken han fått utstå, men även de svajiga prestationerna tidigare.

3. Moises Caicedo – Brighton till Chelsea – €116 miljoner

Tredjeplatsen innehas av Moises Caicedo som är en av flera dyra Chelsea-värvningar sedan Todd Boehly blev ny ägare. Den defensive mittfältaren från Ecuador kostade svindlande 1,35 miljarder kronor när han gick från Brighton till Chelsea i somras.

2. Declan Rice – West Ham till Arsenal – €116,6 miljoner

På andra plats hittar vi ännu en defensiv mittfältare, den här gången engelsmannen Declan Rice som kostade ungefär lika mycket som Caicedo när han gick från en Premier League-klubb till en annan i somras.

1. Jack Grealish – Aston Villa till Manchester City – €117,5 miljoner

Den dyraste värvningen inom Premier League någonsin är Jack Grealish som slog transferrekordet när han såldes från Aston Villa till Manchester City säsongen 2021/22. Efter en tung start på den här säsongen (2023/24) har Grealish höjt sig, men nu har han även fått konkurrens av Jeremy Doku på vänsterkanten. Se och spela på fotboll live =>

Dyraste övergångarna inom Premier League - dyraste spelarköpen mellan två Premier League-klubbar

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply