Topp 10: Största vinstmarginalerna vid spelarförsäljningar

Största vinstmarginalerna vid spelarförsäljningar

Har du någon gång undrat vilken försäljning som gynnat det säljande laget mest? Det finns många klubbar som är otroligt bra på att köpa spelare billigt för att utveckla de för att sedan sälja vidare de för en betydligt högre summa, FC Porto är en av dessa klubbar. Den portugisiska klubben har ett otroligt bra scoutingnätverk i Sydamerika vilket gör att de kan knyta till sig spelare tidigt i karriären innan deras prislapp hinner skjuta i taket. Radamel Falcao, James Rodríguez och Jackson Martínez är endast ett fåtal av en hel drös spelare som klubben sålt vidare för en mycket högre summa.

10 största vinsterna vid spelarförsäljningar

Tidigare har vi gjort listor om bland annat historiens dyraste tyskar inom fotbollde största arenorna i Tyskland och tio udda klubbmärke, listor som ni gärna får kolla in efter att ni sett vilka 10 övergångar som gett högst vinst för den säljande klubben, häng med!

10) Ángel Di María

Ángel Di María

Från: Benfica Till: Real Madrid Köpt för: £23,10 miljoner Såld för: £52,50 miljoner Vinstmarginal: £29,40 miljoner

Ángel Di Marias första klubb i Europa var Benfica och det var även där han fick sitt genombrott. Argentinaren värvades av Real Madrid 2010 efter att spelaren varit i den portugisiska ligan i tre säsonger och i den spanska huvudstadsklubben skulle den numera Manchester United-spelaren bli ännu bättre och utvecklas till en av de bästa spelarna i världen, när han väl var på topp. Summan som Real Madrid betalade för Di Maria var £52,50 miljoner, £29,40 miljoner mer än vad Benfica betalade när spelaren kom från Rosario Central 2007.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply