bet365

Största fotbollsarenorna i Tyskland – vilken är den största fotbollsarenan i Tyskland?

VM finalen 2018 arena

Största fotbollsarenorna i Tyskland – vilka är Tysklands största fotbollsarenor?

Tysklands största fotbollsarenor? Vilka är de största fotbollsarenorna i Tyskland? Vilka är egentligen de 10 största fotbollsarenorna i tyska Bundesliga? Om man ser till kapaciteten så finns några av Europas största arenor i Tyskland och i denna lista räknar vi ner de tio absolut största i just Tyskland. Bland annat har vi klubbar som Bayern München, Borussia Dortmund, Wolfsburg, Schalke och Borussia Mönchengladbach på denna lista, men vem av dessa har egentligen störst arena? Se och spela på tysk fotboll live =>

Största fotbollsarenorna i Tyskland - vilka är Tysklands största fotbollsarenor?

Tysklands största fotbollsarenor – vilka är de största fotbollsarenorna i Tyskland?

Vi på Silly Season Sverige har tagit fram de tio största arenorna i Tyskland i samarbete med Daily Entertainment. Kriterierna är att klubben ska ha spelat i Bundesliga eller i Zweite Bundesliga under den förra säsongen. Listan baseras på den officiella kapaciteten respektive klubb uppger att deras arena tar under matcher i Bundesliga.

Se gärna våra andra listor med lite intressanta arenor först, bland annat vår lista med de häftigaste arenorna till VM i Qatar 2022 och listan med världens fem mest underbara fotbollsarenor. Du hittar världens största fotbollsarena i vår lista med de största arenorna i världen. Håller superlaget Bayern München även till i topp i arenastorlek? Det tar vi en titt på nu när vi sätter igång och tittar på Bundesligas största fotbollsarenor. Se och spela på tysk fotboll live =>

Se även följande listor som rör fotbollsarenor:

10. RheinEnergieStadion – 50,347

1. FC Kölns arena RheinEnergieStadion har använts av Köln och vid enstaka tillfälle de tyska landslaget sedan byggnaden 1948. Arenans kapacitet är 50,347. Den användes bland annat vid VM-slutspelet i Tyskland 2006 och har även fått priset av det tyska fotbollsförbundet för sin standard.

9. Commerzbank Arena – 52,300

Eintracht Frankfurts arena heter Commerzbank Arena och har en kapacitet på 52,300. Arenan har använts av Frankfurt sedan den öppnades 1925 och har även stått värd för artister som Michael Jackson och Madonnas konserter.

Arenan kallas även Waldstadion i folkmun och inte Commerzbank Arena som är döpt efter den stora tyska bankens sponsring.

8. Stadion im Borussia Park – 54,067

Borussia Mönchengladbachs arena Stadion im Borrusia Park, eller bara Borussia Park, blev klar så sent som 2004 och är därmed en av de nyaste arenorna i Bundesliga. Med en kapacitet på 54,067 har man även oftast en grymt tryck i ryggen under matcherna. Arenan användes VM 2006 och i dam VM 2011. Se & Spela på fotboll =>

Tysklands största fotbollsarenor - vilka är de största fotbollsarenorna i Tyskland?

7. Esprit Arena – 54,600

Fortuna Düsseldorf spelar för närvarande i Zweite Bundesliga och man har varit ett jojo-lag det senaste decenniet. De har ändå en av Tysklands största arenor med en kapacitet på 54,600. Esprit Arena öppnades även den, precis som Borussia Park, år 2004.

6. Imtech Arena – 57,030

Hamburger SVs arena är en klassisk sådan i Bundesliga, men har bara använts av Hamburg sedan 2000 trots att den öppnades 1953. Med en kapacitet på 57,030 har den även fått äran att vara värd för en Europa League-final år 2011 mellan Atlético Madrid och Fulham.

Arenan stod även värd för en kvartsfinal i VM 2006, en kvartsfinal som Italien vann över Ukraina.

5. Mercedes-Benz Arena – 60,469

VfB Stuttgart har haft en kräftgång de senaste åren och klarade sig med nöd och näppe kvar i Bundesliga förra säsongen. De besitter i alla fall en av landets finaste arenor med en kapacitet på 60,469. Arenan har stått värt för två VM-slutspel, det 1974 och senast 2006. Arenan byggdes just inför VM 1974.

4. Veltins Arena – 61,637

Veltins Arena är FC Schalke 04s hemmaplan och har varit det sedan den öppnades 2001. Arenan har en kapacitet på 61,637 och var bland annat värd för kvartsfinalen i VM mellan Portugal och England 2006. Arenan är även känd för sitt tak som kan stängas. Det var en av arenorna som var banbrytande med just tak.

Tysklands största arenor i sett till kapacitet

3. Olympiastadion Berlin – 74,064

Olympiastadion i Berlin har använts till några klassiska matcher. Den senaste var Champions League-finalen mellan Barcelona och Juventus 2015. Den var även värd för VM-finalen mellan Italien och Frankrike 2006.

Hertha Berlin huserar på Olympiastadion till vardags men fyller sällan ut alla 74,064 platser.

2. Allianz Arena – 75,000

Den estetiskt  skönaste arenan måste vara Allianz Arena. Den används av Bayern München och av 1860 München som spelar i Zweite Bundesliga. Med en kapacitet på 75,000 kan den titulera sig till Tysklands nästa största arena.

Allianz Arena har även fått flera priset för sin kvalité av UEFA.

1. Westfalenstadion – 80,645

Westfalenstadion eller Signal Iduna Park är Tysklands största arena och en av Europas mest mytomspunna arenor. Den innehar Borussia Dortmunds massiva supporterskala och ”Den gula väggen” är en av fotbollsvärldens mäktigaste platser.

Westfalenstadion är den största fotbollsarenan i Tyskland. Själva arenan är Tysklands största och har en kapacitet på 80,645. Det är en arena som man bara måste uppleva på plats! Se och spela på tysk fotboll live =>

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply