bet365

Största fotbollsarenorna i världen – vilken är världens största fotbollsarena?

Wembley Stadium är Englands största fotbollsarena

Största fotbollsarenorna i världen – vilka är världens största fotbollsarenor?

Världens största fotbollsarenor? Vilken fotbollsarena är störst i världen? Vilka är de största fotbollsarenorna i världen? Vilken arena är världens största fotbollsarena? Vilka stadium är världens största fotbollsarenor utifrån kapacitet? Tidigare har vi gått igenom några av de största arenorna runt om i världen, men nu ska vi endast fokusera på rena och stora fotbollsarenor i världen. Finns det stora fotbollsarenor i världen som enbart används till fotboll? Nja, nästan alla arenor och stadion är s.k. multisportarenor och multisportstadion som används för flera sporter. Se och spela på fotboll =>

Största fotbollsarenorna i världen - vilka är världens största fotbollsarenor?

Världens största fotbollsarenor – vilka är de största fotbollsarenorna i världen?

Vilken arena tar flest åskådare? I detta fall ska vi lista multisportarenor som främst används för fotboll och där fotbollsmatcher spelas regelbundet. Det gör bland annat att världens största arena Rungrado May Day Stadium i Nordkorea och några andra av de största arenor i världen faller bort från denna lista då dessa arenor inte används huvudsakligen till fotboll. Annars hade Rungrado May Day Stadium varit världens största fotbollsstadion. Se och spela på fotboll =>

Lista med de största fotbollsarenor i världen

Vilken är den största fotbollsarenan i världen? Man skulle kunna tro att en av världens största arenor skulle finns i Tyskland eller England som är stora fotbollsnationer, men den största fotbollsarenan i Tyskland kvalificerar sig inte ens till Europas största arena.

När du tagit en titt på de största fotbollsarenorna i England, Spanien, Tyskland, och i Frankrike så kommer du att förstå att den största fotbollsarenan i världen varken finns i Tyskland, Frankrike, Spanien eller England. Dessvärre finns inte världens största fotbollsarena i Europa heller, utan endast tre fotbollsarenor från Europa kvalificerar sig in på topp 10-listan.

Några andra listor som är läsvärda är bland annat fotbollsarenor att besöka innan du dör, de största arenorna i världen samt världens mest otroliga fotbollsarenor. Ta gärna en titt på de, efter att vi gått igenom världens största fotbollsarenor. Se och spela på fotboll =>

10. Estádio do Maracanã är en av de största fotbollsarenorna i världen (Rio de Janeiro, Brasilien)

Kapacitet: 78,838 Byggd: 1950

Lag som spelar här: Brasiliens landslag

Estádio do Maracanã är en av världens största fotbollsarenor. Fotbollsarenan är den största arenan i Sydamerika. Arenan byggdes 1950 för att stå som värd för VM-turneringen som avgjordes samma år. Förutom att det är en av de största arenorna har den även europeisk publikrekord då hela 199,854 åskådare var på plats för att se på fotboll.

Estádio do Maracanã har även stått som värd i Confederation Cup 2013VM 2014, Copa America 2015 och kommer även att användas i Sommar-OS 2016.

9. Signal Iduna Park en av största fotbollsarenor i världen (Dortmund, Tyskland)

Kapacitet: 80,700 Byggd: 1974

Lag som spelar här: Borussia Dortmund

Signal Iduna Park är en av Tysklands och världens största fotbollsarenor. Fotbollsarenan som är hemmaplan för Borussia Dortmund heter från början Westfalenstadion men bytte därefter namn. Arenan är på första plats på listan över de största arenorna i Tyskland och öppnade upp portarna 1974. Den har dock genomgått flertalet renoveringar där den senaste kom 2006 inför Världsmästerskapen samma år.

Världens största fotbollsarenor - vilka är de största fotbollsarenorna i världen?

8. Santiago Bernabéu en av de största fotbollsarenorna i världen (Madrid, Spanien)

Kapacitet: 81,044 Byggd: 1947

Lag som spelar här: Real Madrid

Här har vi en fotbollsarena som är prestigefylld och igenkänd av näst intill alla fotbollsälskare. Estadio Santiago Bernabéu är hemmaarenan för Real Madrid som har spelat där sen 1947. Den har stått som värd för 3 Europacupfinaler, en Champions League-final samt matcher i VM som hölls i landet 1982.

7. Azadi Stadium en av de största fotbollsarenor i världen

(Tehran, Iran)

Kapacitet: 95,412 Byggd: 1971

Lag som spelar här: Irans landslag, Persepolis och Esteghlal

Det är en av de mest inspirerande fotbollsarenorna att spela på och ligger precis bredvid stranden. Det är den största fotbollsarenan i Mellanöstern och var en av arenorna i 1974 års Asian Games.

6. Gelora Bung Karno Stadium är en världens största fotbollsarenor (Jakarta, Indonesien)

Kapacitet: 88,000 Byggd: 1962

Lag som spelar här: Indonesiens landslag och Persija Jakarta

Gelora Bung Karno Stadium i Jakarta Indonesien är en av de största arenorna i världen. Förutom Indonesiens landslag spelar även Persija Jakarta på arenan och klubben är en av de mest framgångsrika i landet. Den används ungefär lika mycket som England använder Wembley Stadium.

Wembley Stadium är Englands största fotbollsarena5. Wembley Stadium en av de största fotbollsarenorna i världen (London, England)

Byggd: 2007 Kapacitet: 90 000

Lag som spelar här: Englands landslag

Wembley Stadium London är ett Fotbolls-Mecca för många fotbollsälskare. Både på ett historiskt plan samt att den finns i ett av de mesta största fotbollsländerna i världen. Arenan ägs av det engelska fotbollsförbundet och står som värd för det engelska landslaget matcher samt större matcher likt engelska ligacupfinalen och matcher FA-cupen.

Wembley öppnades 2007 då den Gamla Wembley revs fyra år tidigare. Kända musiker och band har uppträtt på arenan som även användes till 2012 års sommar-OS. Läs mer på den officiella sidan. Se och spela på fotboll =>

4. First National Bank Stadium största fotbollsarenor i världen (Soccer City), Johannesburg, Sydafrika

Byggd: 1989 Kapacitet: 94 736

Fotbollslag som spelar här: Kaizer Chiefs FC

Soccer City eller First National Bank Stadium i Johannesburg Sydafrika är en av de största fotbollsarenorna i världen. Arenan stod som bland annat som värd för VM-finalen 2010 plus flertalet andra matcher under turneringen.

First National Bank Stadium används ofta av landslaget men till vardags är det Kaizer Chiefs som spelar här i den inhemska ligan.

störst fotbollsarena i världen

3. Camp Nou är den tredje största fotbollsarenan i världen (Barcelona, Spanien)

Byggd: 1957 Kapacitet: 99 354

Fotbollslag som spelar här: FC Barcelona

Camp Nou i Barcelona ligger på nummer ett på listan över Spaniens största fotbollsarenor och är även den största fotbollsarenan i Europa. Om man tar en titt på andra fotbollsarenor står det klart att Camp Nou är en av världens största arenor med en kapacitet på 98 934 sittplatser.

När arenan är full är det något alldeles extra och den katalanska publiken har sett storspelare som Johan Cruyff, Luis Figo, Lionel Messi springa in på gräsmattan.

2. Estadio Azteca är världens näst största fotbollsarena (Mexico City, Mexiko)

Byggd: 1966

Kapacitet: 105 064 (79 923 sittplatser)

Fotbollslag som spelar här: Mexikos landslag och Club America

Estadio Azteca i Mexiko City Mexiko är Mexikos största fotbollsarena och en av världens största fotbollsarenor med en kapacitet på 105 064 platser och 79 923 sittplatser.

Här har tre stora turneringar spelats, sommar-OS 1968 samt Fotbolls-VM 1970 och 1986. Det var i det andra av de två mästerskapen som Maradona skulle komma att göra något som man aldrig glömmer, nämligen ”Hand of God” då han låtsades nicka in bollen men istället stötte in den med handen.

Estadio Azteca är världens största renodlade fotbollsarena.

Världens största fotbollsarena

1. Salt Lake Stadium är världens största fotbollsarena (Kolkata, Indien)

Byggd: 1984 Kapacitet: 120 000

Fotbollslag som spelar här: East Bengal Club, Mohun Bagan Athletic Club, Mohammedan Sporting.

Vilken är den största fotbollsarenan i världen? Salt Lake Stadium i Calcutta (Kolkata), Indien är Indiens största fotbollsarena och världens största fotbollsarena med en kapacitet på 120 000 sittplatser. Arenan byggdes 1984 och även är känd som Yuva Bharati Krirangan, här spelas majoriteten av tiden fotboll men även öppen för andra sporter. Se och spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365