LISTA: 5 Sämsta spelarna i La Liga genom tiderna

Sämsta spelarna i La Liga genom tiderna
bet365

Lista med de sämsta spelarna i La Liga

Vilka är de sämsta spelarna i La Liga? La Liga grundades 1992 och är onekligen en av de bästa fotbollsligorna i hela fotbollsvärlden. Det finns många som argumenterar för att det inte finns något som kan slå Premier League och att La Liga inte är spännande nog, med två av de största lagen i världen – Real Madrid och Barcelona – som ständigt dominerar ligan och som attraherar många toppspelare. Se och spela på fotboll live =>

Men på senare år så har lag som Atlético Madrid klivit fram för att utmana och La Liga är även den enda ligan i Champions Leagues historia som har haft fem lag som har kvalificerat sig för turneringen.

Det finns många extremt bra spelare som huserat i Spanien, bland annat de två som anses vara bäst i hela världen nämligen Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. La Liga sänds även på svensk TV och vill ni veta mer om vilka tv-kanaler och tider som gäller för La Liga så kan ni gå in här. Många av de spanska lagen gör bra ifrån sig på det europeiska planet och spelarna är väldigt skickliga.

Sämsta spelarna i La Liga

Topp fem sämsta La Liga spelarna

Men trots en hög individuell skicklighet i La Liga så finns det såklart även de som underpresterar rejält. Det härjar inte bara spelare som Bellingham, Griezmann och Lewandowski som ständigt öser in mål och assists för sina lag. För de som inte har koll på hur La Ligas skytteliga ser ut så finns den tillgänglig här.

Det finns även de spelare som inte alls är särskilt bra för sina respektive klubbar och som kan klassas som dåliga. Vi kommer att gå igenom en lista över dessa, men är du nyfiken på hur våra andra listor här på Silly Season Sverige ser ut finns det till exempel fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola, FC Barcelona lönelista och bästa anfallsparet under 2000-talet att kolla in efter att vi har gått igenom de fem sämsta La Liga spelarna.

5. Douglas Pereira dos Santos är en av de sämsta spelarna i La Liga någonsin

Sämsta spelarna i La Liga genom tiderna

Douglas Pereira dos Santos, bättre känd som enbart Douglas, är en brasiliansk fotbollsspelare som för tillfället spelar för FC Barcelona som högerback. Positionen intas i första hand av hans landsman Dani Alves, men när Alves inte spelar så har Aleix Vidal gått in istället.

För Douglas betyder detta att hans speltid har varit väldigt limiterad och när han väl får spela så gör han inget större intryck. Sin debut för det spanska kuststadslaget gjorde han 2014 och han fick ett gult kort och mycket kritik efter matchen. Sedan dess har han mest fått spela enkla eller inte lika viktiga Copa del Rey matcher. Douglas värvades från Sao Paulo till Barcelona.

4. Tomas Pina är en av de sämsta spelarna i La Liga någonsin

Pina spelar för fjärdeplacerade laget Villareal och är en lång central mittfältare. Över sina tre säsonger i laget har han gjort sju mål för klubben och otroliga noll mål gjorda på 17 matcher under den gångna säsongen. Villareal betalade 5 miljoner euro för den okände mittfältaren som kom från Mallorca och många ifrågasatte värvningen.

Hans bidragande verkan på planen är inte särskilt stor utan han har sin klassiska mittfältarroll och ett mediokert spelsätt.

Sämsta spelarna i La Liga

3. Alvaro Arbeloa är en av de sämsta spelarna i La Liga någonsin

Arbeloa har haft en hyfsat framgångsrik karriär och ses av många som en duktig försvarare i La Liga. Men vid 33års ålder så börjar åldern ta ut sin rätt och på sin position som högerback börjar han bli mer och mer av en belastning. Förutom sina resultatrika år med Real Madrid spenderade han även två säsonger med Liverpool i Premier League.

Arbeloas kontrakt med Madrid löper ut i juni 2016 och en förlängning ser inte jättetrolig ut. Som 33åring har Arbeloa inte mycket att erbjuda Madrid längre, speciellt efter säsongen där han enbart har spelat fyra matcher.

2. Pedro Leon är en av de sämsta spelarna i La Liga någonsin

Leon spelar för tillfället i Getafe som ligger på en 20:onde plats i La Liga och kan komma att åka ner. De senaste två säsongerna har inte varit särdeles bra för Leons del, som enbart lyckats göra tre mål än så länge och som kan vara en bidragande faktor till lagets dåliga form. Med en bra fotbollsbakgrund och vid 29års ålder var det många som hade höga förväntningar på spelaren i Getafe men de har inte uppfyllts.

Leon värvades av Real Madrid 2010 och var med klubben i tre år men fick sällan spela, under sina tre säsonger blev det sex matcher för spanjoren.

Sämsta spelarna i La Liga

1. Enrique ”Kike” Sola är en av de sämsta spelarna i La Liga någonsin

Vid 30 års ålder ser karriärens bästa dagar ut att vara förbi för ”Kike”s del, som spelar för Athletic Bilbao men har blivit utlånad till andradivisionslaget Middlesbrough i England istället för att få en startplats i Bilbao. Han kom från Osasuna till Bilbao för en summa av 4 miljoner euro, en summa som han inte riktigt har levt upp till.

Spelandes i Bilbao var han inte särdeles framgångsrik och mäktade enbart med fem mål på två och ett halvt år för klubben. Bilbao köpte honom dock efter att han gjort nio mål för Osasuna säsongen innan men en formsvacka och skador har bidragit till att anfallaren förmodligen aldrig kommer vara ett hot i La Liga igen.

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply