LISTA: Fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola

Kounde bekräftar: "Pratade med Guardiola i somras"

Topp fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola

Fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola? Pep Guardiola har hunnit med att göra många saker i sitt liv. Som spelare var han en lugn defensiv mittfältare. Kapten för sitt Barcelona som han ledde till otaliga troféer under de 17 år som han var i klubben. Som tränare har han revolutionerat spelet och gjort någonting eget utav det. Guardiola kommer att kommas ihåg som en av de bästa tränarna i världen. Från Barcelonas B-lag 2007 där han tog sina första vacklande steg som tränare har Guardiola kommit en lång väg. Han har vunnit otroliga 21 troféer och förändrat fotbollen som den spelas. Se och spela på fotboll live =>

Topp fem sämsta värvningarna Pep Guardiola har gjort

Sämsta spelarköpen av Pep Guardiola

Guardiola har fått ta över två stycken lag av världsklass i form av Barcelona och Bayern München. Redan fulla av världsstjärnor som Leo Messi och Philipp Lahm. Han har inte varit typen att ta in en massa spelare till klubbarna han har tränat. Det har snarare handlat om att hitta den rätta formulan för att få laget att spela vacker fotboll. Men han är inte rädd för att spendera pengar och har lagt mycket på att värva världsklasspelare till sina lag. Bland annat Dani Alves, Javier Mascherano och Gerard Pique i Barcelona. Även Robert Lewandowski, Xabi Alonso och Douglas Costa i Bayern München för att nämna ett par få.

För tillfället är Guardiola i Manchester City där han värvat för otroliga summor. I och med storvärvningarna är man även bland favoriterna att vinna Champions League.

Fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola

Fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola? Guardiola är nu tränare i Manchester City med många nya och dyra värvningar. Nu kan det även vara roligt att ta en titt på de värvningar som spanjoren genomfört som inte har varit särskilt lyckade. Varje manager har ett par sådana bakom sig och Guardiola är inget undantag. Alla har de några blunders i garderoben som inte har gått hem och som man helst vill glömma bort.

Men innan vi tar oss en titt så har vi på Silly Season Sverige även skrivit många andra listor, till exempel flest mål i Champions League genom tiderna, sex bröder som representerat olika landslag och de är favoriter att vinna Champions League – enligt bettingbolagen som du kan kolla in efter att vi har gått igenom de fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola. Se och spela på fotboll live =>

Värsta värvningarna av Pep Guardiola

5. Martín Cáceres är en av de sämsta värvningarna av Pep Guardiola (Barcelona)

Martín Cáceres kom till Barcelona efter en deal värd 12,38 miljoner pund från Villarreal i juli 2008. Detta kort efter att Guardiola hade börjat i Barcelona. Trots att Cáceres aldrig hade spelat en match för Villareal så måste mittfältarens insatser medans han var ute på lån hos Recreativo ha imponerat på Barcelonatränaren och gett honom intrycket av att han kunde spela en roll i Barcelonas trupp. Tråkigt nog för Cáceres del så betydde en del dåliga insatser, konkurrens från mer etablerade stjärnor och en del skador att hans karriär i Blaugrana aldrig riktigt kom till skott. Det blev enbart 23 matcher i Cáceres enda säsong i den katalanska huvudstaden. Cáceres gick först på lån till Juventus, sedan Sevilla för att slutligen gå tillbaka till Serie A laget på en permanent deal på 2.25 miljoner pund 2011. Numera spelar han i Hellas Verona. Se och spela på fotboll live =>

4. Dmytro Chygrynskiy är en av de sämsta värvningarna av Pep Guardiola (Barcelona)

Dmytro Chygrynskiy kom till Barcelona från Shakhtar Donetsk för en summa av 18.75 miljoner pund sommaren 2009 och blev därmed den förste ukrainaren att representera Barcelona. Guardiola hade höga tankar om den unge försvararen och Chygrynskiys tidigare insatser för Shakhtar under sina fem år i klubben hade imponerat nog för att Guardiola ville värva honom som en långtidsersättning för den åldrande Carles Puyol. Men efter enbart en säsong i den katalanska kuststaden, där han enbart spelade 14 matcher, så bestämde den nye Barcelonapresidenten Sandro Rosell sig för att sälja tillbaka Chygrynsky till Shakhtar för 11,25 miljoner pund, trots att Guardiola inte önskade det.

3. Aleksandr Hleb är en av de sämsta värvningarna av Pep Guardiola (Barcelona)

Aleksandr Hleb kom från Arsenal till Barcelona i juli 2008. Han var en av Guardiolas första värvningar som manager i Barcelona och en riktigt lovande kreativ mittfältare. 12,75 miljoner pund kostade den vitryske spelaren som hade gjort några strålande säsonger i England. Det förväntades att Hleb skulle glida rätt in i Barcelonalaget men så blev det inte riktigt då mittfältarens professionalism kom till fråga. Värvningen blev en mardröm för Hleb då han istället blev en bänkvärmare på Camp Nou. Istället blev han utlånad till Stuttgart, Birmingham City och Wolfsburg, dock inga av dessa särdeles lyckade lånesejourer och sedan gick hans kontrakt med Barcelona ut. Då gick han till Krylia Sovetov i ryska Premier League.

Sämsta värvningarna av Pep Guardiola

2. Keirrison är en av de sämsta värvningarna av Pep Guardiola (Barcelona)

Keirrison kom till Barcelona från Palmeiras 2009 för en transfersumma av 10,5 miljoner pund. Summan sågs som bisarr med tanke på att ingen hade hört talas om spelaren tidigare. Värvningen gick inte riktigt hem då mittfältaren aldrig spelade en match för Barcelona. Keirrison blev utlånad till Benfica, Fiorentina, Santos, Cruziero och Coritiba innan han gjorde en permanent övergång till det sistnämnda laget efter att ha blivit släppt av klubben 2014. Transfern sägs dock mer ha kommit från presidentens håll snarare än Guardiolas. Se och spela på fotboll live =>

1. Zlatan Ibrahimovic är en av de sämsta värvningarna av Pep Guardiola (Barcelona)

Zlatan Ibrahimovic är en av de sämsta värvningarna av Pep Guardiola

Zlatan Ibrahimovic gick till sin drömklubb Barcelona i en bytesdeal med Inter Milan, en deal som gick på 52,13 miljoner pund samt Samuel Eto’o som gick till Italien. Karriären i Barcelona startade oerhört bra för den kontroversielle svensken, som gjorde mål i sina första fem ligamål för sin nya klubb och satte ett nytt klubbrekord på vägen. Men trots att Ibra spelade bra och gjorde mål så påverkade dramatiken utanför planen, som bland annat innehöll Leo Messi och Guardiola själv, till att speltiden i Zlatans föredragna position limiterades.

Detta höll på fram tills att saken ställdes på sin spets och bråk utbröt med tränare Guardiola halvvägs genom säsongen. Det blev början på slutet för anfallaren som lämnade den katalanska huvudstaden för AC Milan i slutet av säsongen. Även om, statistiskt sett, värvningen av Ibra var en riktigt bra en med 22 mål på 46 matcher och flertalet troféer så måste det nästan bli Guardiolas värsta värvning i form av personlighetskonflikter och mängden pengar som var involverade.

Detta var listan med de fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola. Kolla gärna in fler listor nedan.

Pep Guardiola sämsta värvningar genom tiderna

Se fler listor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply