bet365

Lista: Sämsta elvan som vunnit Premier League

Elva spelare som otroligt nog vunnit Premier League

Sämsta elvan som vunnit Premier League? Varje Premier League-lag som vinner ligan har oftast ett par spelare som kanske egentligen inte borde tillhöra ett titelvinnande lag. Dessa har Silly Season Sverige uppmärksammat genom att plocka ut den sämsta Premier League-elvan någonsin. En elva som tillsammans aldrig hade varit i närheten av att tillhöra toppen.

Det finns flera duktiga spelare som aldrig vunnit den inhemska ligan. I Premier League har stjärnspelare som David Ginola och Gianfranco Zola aldrig fått lyfta bucklan, trots att de spenderat en stor del av sin karriär i England. I Sverige har vi Zlatan Ibrahimovic som aldrig vunnit allsvenskan, vilket kanske är en orättvis jämförelse med tanke på den förhållandevis korta tiden svensken spenderade i Malmö. Men det finns flera spelare även i Sverige som lyckats vinna ligan utan att bidra särskilt mycket till sitt lag.

Sämsta elvan som vunnit Premier League

Sämsta elvan som vunnit Premier League? Ta er gärna en titt på några av våra andra listor som rör Premier LeagueTopp 10: Mest lojala spelarna i Premier League och Topp 10: Bästa betalda spelarna i Premier League är två av våra mest populära. Trevlig läsning!

Målvakt: Stuart Taylor

Lista: Sämsta elvan som vunnit Premier League

Stuart Taylor gjorde nio matcher från start när Arsenal vann ligan säsongen 01/02. Men det är inte bara i Londonklubben som Taylor fått knapert med speltid. Engelsmannen har väl egentligen aldrig varit en uttalad förstamålvakt i någon av klubbarna han spelat i.

Högerback: Paulo Ferreira

Den portugisiske högerbacken är kanske en av de bättre spelarna i elvan. Har gjort 61 landskamper för Portugal och över 100 matcher i Premier League. Men Ferreira tillhörde Chelsea i åtta år och lyckades trots det aldrig bli riktigt ordinarie i laget. Hann vinna Premier League tre gånger innan han lämnade Chelsea 2013.

Mittback: David May

Hos Manchester United-fansen gjorde sig David May mest känd som spelaren som firade hårdast när klubben vann trippeln 1999. May stod längst fram när laget lyfte bucklan i Champions League, trots att han inte spelade en match i CL den säsongen.

Mittback: Pascal Cygan

Pascal Cygan har blivit lite av en kultspelare bland Arsenal-fansen för sitt dåliga mittbacksspel. Spelaren var med när Arsenal gick obesegrade säsongen 03/04. Så här sjöng fansen om Cygan när det begav sig: ”He’s bald, he’s shit, he plays when no one’s fit”. 

Vänsterback: Asier Del Horno

Del Horno spelade faktiskt regelbundet när Chelsea vann ligan 05/06, men skeppades sedan iväg av klubben då ägare Abramovitj såg större potential i Arsenals Ashley Cole. Spanjorens karriär har sedan gått långsamt nedåt. Asier Del Horno är fortfarande bara 32 år, men lever en tillvaro som klubblös.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply