Största fotbollsarenorna i Spanien – vilken är den största fotbollsarenan i Spanien?

Estadio Santiago Bernabéu är Spaniens näst största fotbollsarena
bet365

Största fotbollsarenorna i Spanien – vilka är Spaniens största fotbollsarenor?

Spaniens största fotbollsarenor? Vilka är de största fotbollsarenorna i Spanien? Ja Spanien är ett av de bästa fotbollsländerna i världen och har en stor tradition med många duktiga klubblag. Det har gjort att det även finns många stora och fina fotbollsarenor i landet där de olika klubbarna, och landslaget spelar. Det läggs otroliga summor på att klubbarna ska ha så bra arenor som möjligt och det är ingen slump att de tre största klubbarna antingen renoverat eller byggt en ny fotbollsarena för inte allt för längesedan. Det har gjort att de största fotbollsarenorna i Spanien blivit allt större då intresset bara växer för varje år som går. Det ställs även större krav på klubbar och arenor när det kommer till upplevelserna. Se och spela på spansk fotboll live =>

Största fotbollsarenorna i Spanien - vilka är Spaniens största fotbollsarenor?

Spaniens största fotbollsarenor – vilka är de största fotbollsarenorna i Spanien?

Några de största fotbollsarenorna i Spanien utgör även några av de största fotbollsarenorna i Europa. Gigantiska arenor i TysklandEnglandFrankrike och Italien, men frågan är hur stora de är i jämförelse med spanska arenorna. Några av dessa fotbollsarenor även bland de största fotbollsarenorna i världen. När det gäller Sveriges största arena så är den ganska liten i förhållande till världens största arenor.

I listan nedan har vi tagit fram Spaniens största fotbollsarenor och vilken kapacitet de har när det kommer till antalet åskådare. Det är otroliga mängder folk som får plats på de olika arenorna bara för att kunna se sitt favoritlag under 90 minuter några gånger per månad. Det är dock värt det enligt många och vad gör man inte för att se när sitt favoritlag spelar den där avgörande matchen mot största rivalerna. Se och spela på spansk fotboll =>

Spaniens största arenor tillhör La Liga-klubbarna

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de 10 spanska arenorna med högst kapacitet. Vissa av de är nyare och vissa är äldre men alla har en sak gemensamt, man har det där lilla extra för att hjälpa sitt lag med stöd från läktaren.

Kolla gärna in våra listor med lite ”skumma” arenor, se tex vår lista med de dyraste arenorna i VM i Qatar 2022 och listan med världens fem mest otroliga fotbollsarenor. Du hittar även världens största fotbollsarena i vår lista med de största fotbollsarenorna i världen. Nu har turen kommit till de största fotbollsarenorna i Spanien och det finns många klassiska arenor med på listan, häng med!

10. RCDE Stadium är en av Spaniens största fotbollsarenor

Espanyols hemmaarena Cornellá-El Prat hittar vi på plats nummer tio över Spaniens största fotbollsarenor. Kapaciteten på 40 500 gör arenan till den tionde största fotbollsarenan i landet. Arenabygget inleddes 2005 och avslutades fyra år senare. I invigningsmatchen mötte man Liverpool och hemmalaget vann övertygande 3-0 mot engelsmännen.

Numera heter arenan RCDE Stadium efter att ha genomgått flera namnbyten på grund av sponsoravtal.

9. Ramón Sánchez Pizjuán är en av de största fotbollsarenorna i Spanien

Ramón Sánchez Pizjuán ligger på plats nummer nio på listan över Spaniens största arenor. Arenan ligger i Sevilla, Andalusien och har en kapacitet på 43 883 åskådare. Sevilla FC är hemmalaget och vid vissa tillfällen spelar även det spanska landslaget på arenan som kallas ’La Bombonera’. Det spanska landslaget har aldrig förlorat på Ramón Sánchez Pizjuán. Se och spela på spansk fotboll live =>

8. Mestalla är en av Spaniens största fotbollsarenor

Valencias klassiska Mestalla hittar vi på åttonde plats på denna lista. Med en kapacitet på 49 430 åskådare är den av de tio största fotbollsarenorna i Spanien. Los Ché har länge velat flytta till en ny hemmaarena där bygget redan är påbörjat, men har stoppats på grund av flera olika anledningar. Det återstår att se om och när flytten kan bli av.

7. Estadio Montjuic är en av de största fotbollsarenorna i Spanien

Den första av två arenor på denna lista som inte är någon långvarig lösning för ett klubblag. Den användes under de olympiska spelen i Barcelona och har därefter använts sporadiskt till olika typer av sportevenemang och konserter. FC Barcelona använder denna arena som hemmaplan när det inte går att spel på Camp Nou, till exempel vid renoveringar och ombyggnationer.

Spaniens största fotbollsarenor

6. Estadio San Mamés är en av Spaniens största fotbollsarenor

Athletic Clubs hemmaarena stod klar 2013 och har en kapacitet på 53 331 åskådare. Den nya arenan har cirka 13 000 mer sittplatser än gamla San Mamés och i september förra året blev arenan utsedd till en av 13 värdarenor för EM 2020. Man kommer att stå värd för tre gruppspelsmatcher samt en 16-delsfinal.

5. Estadio La Cartuja är en av de största fotbollsarenorna i Spanien

Den andra av två arenor på denna lista som inte är hemmaarena för något klubblag. Arenan som har en kapacitet på 57 613 åskådare är dock en flitig spelplan för det spanska landslaget. Det finns dock andra arenor i i staden (Sevilla) som används när det kommer till klubblagsfotboll.

4. Estadio Benito Villamarín är en av Spaniens största fotbollsarenor

Denna spanska arena är belägen i Sevilla och är hemmaplan för det grönvita laget Real Betis. Arenan öppnades 1929 och i den första matchen någonsin på arenan spelade det spanska landslaget. Benito Villamarin stod även värd för två matcher i VM 1982.

Arenan har renoverats flertalet gånger och är idag en av de mer moderna i den spanska högstaligan. Den rymmer 60 721 åskådare.

Största fotbollsarenorna i Spanien

3. Estadio Metropolitano är Spaniens tredje största fotbollsarena

Atlético Madrids hemmaarena Estadio Metropolitano hittar vi på tredje plats på listan över största fotbollsarenorna i Spanien. Den invigdes 2017 och har en kapacitet på 70 460 åskådare.

Estadio Metropolitano är en av Spaniens största fotbollsarenor

2. Estadio Santiago Bernabéu är Spaniens näst största fotbollsarena

Santiago Bernabéu är Spaniens näst största fotbollsarena. Här på Santiago Bernabéu spelades finalen i VM 1982 mellan Italien och Västtyskland där italienarna vann med 3-1. Totalt finns det 84 744 sittplatser på arenan som är hemmaplan för de spanska giganterna Real Madrid.

Estadio Santiago Bernabéu är Spaniens näst största fotbollsarena

1. Camp Nou är Spaniens största fotbollsarena

Sist men inte minst har vi Camp Nou som är Spaniens största arena och fotbollsarena. Camp Nou är hemmaplan för den spanska jätten FC Barcelona. Arenan är den största i den spanska ligan och den näst största arenan i världen om man ser till kapacitet. Camp Nou har totalt stått värd för två Champions League-finaler. Den nybyggda versionen av Camp Nou har en kapacitet på 105 000 åskådare. Otroligt.

Vilka är de största fotbollsarenorna i Spanien

Detta var alltså listan med de 10 arenorna med högst kapacitet i Spanien. Har du tips på andra listor som du vill se eller vill du höra av dig angående något annat för att förbättra sidan? kommentera gärna nedan! Se och spela på spansk fotboll live =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply