Topp 10: Mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022

Topp 10- Mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022

Qatars VM-arenor: snyggaste arenorna till VM 2022 i Qatar

Qatars VM arenor ser ut att bli några av de mest spektakulära fotbolls-VM arenor vi har skådat på väldigt länge. Dessa häftiga drömarenor och legendaren Zinedine Zidane har delvis givit Qatar fotbolls-VM 2022, men nyligen rapporterades att flera FIFA-toppar arresterats så andra faktorer kan ha varit avgörande vid tilldelningen av VM 2022.

Det har diskuterats och spekulerats väldigt mycket om VM 2022 som kommer att hållas i Qatar, speciellt då både beslutet att anordna mästerskapet i Qatar och förhållandena för byggarbetarna har kritiserats hårt då ett stort antal har dött under byggandet av Qatars VM-arenor. Det har länge kritiserats om man ska spela VM-turneringen i Qatar eller ifall man ska flytta den på grund av många orsaker utöver de nämnda.

Qatar fotbolls-VM arenor blir några av världens häftigaste arenor någonsin

Qatar är den minsta nationen någonsin att arrangera ett fotbolls-VM, men allt pekar på att det blir en otrolig supersatsning från Qatars sida och att vi får se några av världens häftigaste arenor på väldigt länge.

Topp 10- Mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022

Qatar VM 2022 kostnad: – kostnaden för Qatars arenor i VM 2022

Qatar kostnad på VM? Kostnaden för fotbolls-VM är hisnande 1 440 miljarder kronor enligt de senaste beräkningarna. Enligt uppgifter ska 1 000 miljarder kronor läggas på utbyggnad av infrastrukturen i landet. Qatar ska bland annat bygga en ny flygplats och en ny tunnelbana. Vidare ska ca 140 miljarder investeras i utbyggnaden av turismen. Resterande 300 miljarder kommer gå åt att finansiera Qatars VM-arenor, vilket innebär att kostnaden för Qatars arenor i VM 2022 kommer att kosta 300 miljarder kronor.

Mästerskapet kommer att spelas på vintern och samtliga VM arenor i Qatar kommer att vara i absolut toppskick när VM-turneringen drar igång i slutet av året, men 300 miljarder är mer än vad något tidigare arrangörsland spenderat på hela VM-evenemanget.

Qatar VM 2022 stadion:Lista över de 10 mest fascinerande arenorna till Qatar-vm 2022

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista över de arenor som vi anser vara de bästa inför världsmästerskapen i fotboll som hålls i Qatar. Några av de är större och andra lite mindre men samtliga arenor vi har listat är väldigt spektakulära och en fröjd för ögat. Jämför gärna Qatars VM-arenor med de största arenorna i världen.  De VMarenor vi har tagit med är de som kommer att användas om man slutligen bestämmer sig för att det hela ska äga rum i landet. Här är de 10 häftigaste arenorna i Qatar-VM.

Topp 10- Mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022

10) Umm Slal Stadium

Umm Slal Stadium är en av Qatars VM arenor

Stad: Umm Slal
Skick: Planeringsstadiet
Arkitekt: Albert Speer & Partners
Tillställningar: Gruppspelsmatcher, första utslagsrundan och kvartsfinaler

Umm Salal Stadium är en planerad idrottsarena i Umm Salal Mohammed i Qatar strax nordväst om huvudstaden Doha. Stadion är tänkt att byggas till VM 2022 och är tänkt att ha en kapacitet på 45 120 åskådare.

2 Comments

 1. Alexander Rydberg

  29 maj, 2015 at 21:16

  Jag tycker det är sjukt att ni inte en korrekturläser era rubriker.

  • a

   15 juni, 2015 at 08:51

   Sluta vara så extremt jävla negativ, va glad över denna relativt detaljerade listan och sluta vara så äcklig och överkritisk. Vilken tråkig jävla människa du måste vara.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply