Topp 10: Mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022

bet365

Qatars VM-arenor: snyggaste arenorna till VM 2022 i Qatar

Arenorna till VM i Qatar 2022? Qatars VM arenor ser ut att bli några av de mest spektakulära fotbolls-VM arenor vi har skådat på väldigt länge. Dessa häftiga drömarenor och legendaren Zinedine Zidane har delvis givit Qatar fotbolls-VM 2022, men nyligen rapporterades att flera FIFA-toppar arresterats så andra faktorer kan ha varit avgörande vid tilldelningen av VM 2022. Se & spela på fotboll live =>

Arenorna till VM i Qatar 2022

Arenorna till VM i Qatar 2022? Det har diskuterats och spekulerats väldigt mycket om VM 2022 som kommer att hållas i Qatar, speciellt då både beslutet att anordna mästerskapet i Qatar och förhållandena för byggarbetarna har kritiserats hårt då ett stort antal har dött under byggandet av Qatars VM-arenor. Det har länge kritiserats om man ska spela VM-turneringen i Qatar eller ifall man ska flytta den på grund av många orsaker utöver de nämnda.

Arenorna till VM i Qatar 2022

Qatar fotbolls-VM arenor blir några av världens häftigaste arenor någonsin

Arenorna till VM i Qatar 2022? Qatar är den minsta nationen någonsin att arrangera ett fotbolls-VM, men allt pekar på att det blir en otrolig supersatsning från Qatars sida och att vi får se några av världens häftigaste arenor på väldigt länge.

Qatar VM 2022 kostnad: – kostnaden för Qatars arenor i VM 2022

Arenorna till VM i Qatar 2022? Qatar kostnad på VM? Kostnaden för fotbolls-VM är hisnande 1 440 miljarder kronor enligt de senaste beräkningarna. Enligt uppgifter ska 1 000 miljarder kronor läggas på utbyggnad av infrastrukturen i landet. Qatar ska bland annat bygga en ny flygplats och en ny tunnelbana. Vidare ska ca 140 miljarder investeras i utbyggnaden av turismen. Resterande 300 miljarder kommer gå åt att finansiera Qatars VM-arenor, vilket innebär att kostnaden för Qatars arenor i VM 2022 kommer att kosta 300 miljarder kronor.

Mästerskapet kommer att spelas på vintern och samtliga VM arenor i Qatar kommer att vara i absolut toppskick när VM-turneringen drar igång i slutet av året, men 300 miljarder är mer än vad något tidigare arrangörsland spenderat på hela VM-evenemanget.

Qatar VM 2022 stadion: Lista över de 10 mest fascinerande arenorna till Qatar-vm 2022

Arenorna till VM i Qatar 2022? Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista över de arenor som vi anser vara de bästa inför världsmästerskapen i fotboll som hålls i Qatar. Några av de är större och andra lite mindre men samtliga arenor vi har listat är väldigt spektakulära och en fröjd för ögat.

Jämför gärna Qatars VM-arenor med de största arenorna i världen.  De VMarenor vi har tagit med är de som kommer att användas om man slutligen bestämmer sig för att det hela ska äga rum i landet. Här är de 10 häftigaste arenorna i Qatar-VM.

10) Umm Slal Stadium

Stad: Umm Slal
Skick: Planeringsstadiet
Arkitekt: Albert Speer & Partners
Tillställningar: Gruppspelsmatcher, första utslagsrundan och kvartsfinaler

Umm Salal Stadium är en planerad idrottsarena i Umm Salal Mohammed i Qatar strax nordväst om huvudstaden Doha. Stadion är tänkt att byggas till VM 2022 och är tänkt att ha en kapacitet på 45 120 åskådare.

9) Doha Port Stadium

Stad: Doha
Skick: Planeringsstadiet
Arkitekt: Albert Speer & Partners
Tillställningar: Gruppspelsmatcher, 16-delsfinaler och kvartsfinaler

Doha Port Stadium är en planerad VM arena i Qatars huvudstad Doha. Stadion är tänkt att byggas till fotbolls-VM 2022 och kommer att ha en kapacitet på 44 950 åskådare.

8) Al-Rayyan Stadium

Stad: Al-Rayyan
Skick: Kommer att genomgå större renovering
Arkitekt: Ramboll och Pattern
Tillställningar: Gruppspelsmatcher

Ahmed bin Ali Stadium, även känd som Al Rayyan Stadium är en arena i Al Rayyan i Qatar. Stadion har en kapacitet på 21 282 åskådare, men planer finns på att utöka antalet platser på arenan till ungefär 44 740 och kommer att vara en av spelplatserna under fotbolls-VM 2022. Al Rayyan Stadium är hemmaarena för fotbollsklubbarna Al Rayyan SC och Alkharitiyat SC.

7) Al-Gharafa Stadium

Stad: Doha
Skick: Kommer att renoveras
Arkitekt: –
Tillställningar: Gruppspelsmatcher

Al-Gharafa Stadium är en idrottsarena i Qatars huvudstad Doha. Stadion har en kapacitet på 25 000 åskådare, men planer finns på att utöka antalet platser på arenan till ungefär 44 740. Al-Gharafa Stadium kommer att vara en av spelplatserna under VM 2022.

6) Al Wakrah Stadium 

Stad: Al Wakrah
Skick: Planeringsstadiet
Arkitekt: Zaha Hadid
Tillställningar: Gruppspelsmatcher, första utslagsfasen

Al-Wakrah Stadium är en sportanläggning i Al Wakrah, söder om Qatars huvudstad Doha. Al-Wakrah Stadium kommer troligen att bli en kvart-eller-semifinals arena i VM i fotboll 2022 i Qatar och har för tillfället en kapacitet på 20 000 personer, men planeras utökas inför fotbolls-VM 2022 till 45 120 personer. Al-Wakrah Stadium ser lite ut som Sapporo Dome som användes i fotbolls-VM 2002, fast med öppet tak.

Arenorna till VM i Qatar 2022

5) Al Shamal Stadium

Stad: Al Shamal
Skick: Planeringsstadiet
Arikitekt: Albert Speer & Partners
Tillställningar: Gruppspelsmatcher

Al-Shamal Stadium är en planerad idrottsarena i Madinat ash Shamal i norra Qatar. Al-Shamal Stadium är tänkt att byggas till fotbolls-VM 2022 och är tänkt att ha en kapacitet på 45 120 åskådare.

4) Al Khor Stadium

Stad: Al-Khor
Skick: planeringsstadiet
Designer:
Tillställningar: Gruppspelsmatcher, första utslagsfasen

Al-Khor Stadium är en planerad idrottsarena i Al Khor i Qatar norr om huvudstaden Doha. Stadion är tänkt att byggas till VM i fotboll 2022 och är tänkt att ha en kapacitet på 45 330 åskådare.

3) Sports City Stadium

Stad: Doha
Skick: Planeringsstadiet
Arkitekt: Albert Speeder & Partners
Tillställningar: Gruppspelsmatcher, bronsmatch

Sports City Stadium är en planerad idrottsarena i Qatars huvudstad Doha. Stadion är tänkt att byggas till VM i fotboll 2022 och är tänkt att ha en kapacitet på 47 560 åskådare.

2) Khalifa International Stadium

Stad: Doha
Skick: Kommer att renoveras
Arkitekt: –
Tillställningar: 
Gruppspelsmatcher, kvartsfinaler, semifinaler

Khalifa International Stadium, även känd som Nationalstadion, är en idrottsarena i Qatars huvudstad Doha. Stadion har en kapacitet på 50 000 åskådare, men planer finns på att utöka antalet platser på arenan till ungefär 68 000.

Nationalstadion utgör huvudarena i arenaområdet Doha Sports City som byggdes inför Asiatiska spelen 2006 där Qatar stod som värd. Khalifa International Stadium kommer även att vara en av spelplatserna under friidrotts-VM 2019 och fotbolls-VM 2022.

Arenorna till VM i Qatar 2022

1) Lusail Iconic Stadium – 86.300

Stad: Al-Daayen
Skick: Planeringsstadiet
Arkitekt: Albert Speer & Partner
Tillställningar: Öppningsceremoni, öppningsmatchen, kvartsfinaler, semifinaler och final.

Lusail Iconic Stadium  är en planerad idrottsarena i den nya staden Lusail i Qatar strax norr om huvudstaden Doha. Stadion är tänkt att byggas som finalarena till VM i fotboll 2022 och är tänkt att ha en kapacitet på 120 230 åskådare.

Stadion kommer att ha ett solcellsdrivet kylsystem för att hålla nere temperaturen inne på stadion. Lusail Iconic Stadium ser ut att bli en av världens häftigaste arenor och blir förmodligen den mest påkostade arenan med tanke på tillställningarna som ska hållas på arenan.

Detta var alltså de 10 snyggaste fotbollsarenorna som kommer att användas i fotbolls-vm vid 2022 års turnering i Qatar! Tycker du att vi har de i rätt ordning eller tycker du att några borde byta plats? Låt oss veta och kommentera gärna om du vill att vi lägger upp en lista om något annat!

SE ÄVEN: Världens största arenor

SE ÄVEN: La Ligas 11 bästa nykomlingar

SE ÄVEN: Spelare som säljer flest tröjor i Premier League

bet365

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply