Topp 10: Mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022

Qatars VM-arenor: snyggaste arenorna till VM 2022 i Qatar

Qatars VM arenor ser ut att bli några av de mest spektakulära fotbolls-VM arenor vi har skådat på väldigt länge. Dessa häftiga drömarenor och legendaren Zinedine Zidane har delvis givit Qatar fotbolls-VM 2022, men nyligen rapporterades att flera FIFA-toppar arresterats så andra faktorer kan ha varit avgörande vid tilldelningen av VM 2022.

Det har diskuterats och spekulerats väldigt mycket om VM 2022 som kommer att hållas i Qatar, speciellt då både beslutet att anordna mästerskapet i Qatar och förhållandena för byggarbetarna har kritiserats hårt då ett stort antal har dött under byggandet av Qatars VM-arenor. Det har länge kritiserats om man ska spela VM-turneringen i Qatar eller ifall man ska flytta den på grund av många orsaker utöver de nämnda.

Qatar fotbolls-VM arenor blir några av världens häftigaste arenor någonsin

Qatar är den minsta nationen någonsin att arrangera ett fotbolls-VM, men allt pekar på att det blir en otrolig supersatsning från Qatars sida och att vi får se några av världens häftigaste arenor på väldigt länge.

Qatar VM 2022 kostnad: – kostnaden för Qatars arenor i VM 2022

Qatar kostnad på VM? Kostnaden för fotbolls-VM är hisnande 1 440 miljarder kronor enligt de senaste beräkningarna. Enligt uppgifter ska 1 000 miljarder kronor läggas på utbyggnad av infrastrukturen i landet. Qatar ska bland annat bygga en ny flygplats och en ny tunnelbana. Vidare ska ca 140 miljarder investeras i utbyggnaden av turismen. Resterande 300 miljarder kommer gå åt att finansiera Qatars VM-arenor, vilket innebär att kostnaden för Qatars arenor i VM 2022 kommer att kosta 300 miljarder kronor.

Mästerskapet kommer att spelas på vintern och samtliga VM arenor i Qatar kommer att vara i absolut toppskick när VM-turneringen drar igång i slutet av året, men 300 miljarder är mer än vad något tidigare arrangörsland spenderat på hela VM-evenemanget.

Qatar VM 2022 stadion:Lista över de 10 mest fascinerande arenorna till Qatar-vm 2022

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista över de arenor som vi anser vara de bästa inför världsmästerskapen i fotboll som hålls i Qatar. Några av de är större och andra lite mindre men samtliga arenor vi har listat är väldigt spektakulära och en fröjd för ögat. Jämför gärna Qatars VM-arenor med de största arenorna i världen.  De VMarenor vi har tagit med är de som kommer att användas om man slutligen bestämmer sig för att det hela ska äga rum i landet. Här är de 10 häftigaste arenorna i Qatar-VM.

10) Umm Slal Stadium

Umm Slal Stadium är en av Qatars VM arenor

Stad: Umm Slal
Skick: Planeringsstadiet
Arkitekt: Albert Speer & Partners
Tillställningar: Gruppspelsmatcher, första utslagsrundan och kvartsfinaler

Umm Salal Stadium är en planerad idrottsarena i Umm Salal Mohammed i Qatar strax nordväst om huvudstaden Doha. Stadion är tänkt att byggas till VM 2022 och är tänkt att ha en kapacitet på 45 120 åskådare.

9) Doha Port Stadium

Doha-Port-Stadium är en av Qatars VM arenor

Stad: Doha
Skick: Planeringsstadiet
Arkitekt: Albert Speer & Partners
Tillställningar: Gruppspelsmatcher, 16-delsfinaler och kvartsfinaler

Doha Port Stadium är en planerad VM arena i Qatars huvudstad Doha. Stadion är tänkt att byggas till fotbolls-VM 2022 och kommer att ha en kapacitet på 44 950 åskådare.

Sidor: 1 2 3 4 5

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply