Största fotbollsarenorna i England – vilken är den största fotbollsarenan i England?

Största fotbollsarenorna i England – vilka är Englands största fotbollsarenor? Premier Leagues största fotbollsarenor!

Englands största fotbollsarenor? Vilka är de största fotbollsarenorna i England? Premier Leagues största fotbollsarenor? Vilka är de största arenorna i England med fokus på fotbollsarenor? Vilka är de största fotbollsarenorna som används av topplag såsom Arsenal, Chelsea FC, Liverpool och Manchester United spelar sina hemmamatcher i Premier League. En stor hemmaarena är nästan ett måste för en klubb som vill växa och gå plus på kontot, med antalet supportrar som enbart ökar och gör det möjligt att nå ut till ännu fler. Se och spela på engelsk fotboll live =>

Största fotbollsarenorna i England - vilka är Englands största fotbollsarenor? Premier Leagues största fotbollsarenor!

Englands största fotbollsarenor – vilka är de största fotbollsarenorna i England?

Vilka är de 10 största arenorna i England? Vilken är den största arenan i Premier League? Nyligen skrev vi om världens största arenor och den största fotbollsarenan som används av Premier League-lagen är ganska liten i förhållande till den största arenan i Europa. Låt oss ta en titt på vilka de största arenorna är i Premier League, England. I de flesta fallen så är det fråga om fotbollsarenor och fotbollsanläggningar som är storlagens hemmaarenor i Premier League.

Några de största fotbollsarenorna i England utgör även Europas största fotbollsarenor. Sedan finns stora fotbollsarenor i TysklandSpanienFrankrike och Italien. Några av dessa fotbollsarenor även världens största arenor. När det gäller de största arenorna i Sverige så är ingen så pass stor att den finns listad bland de största arenorna i världen.

Lista med Premier Leagues största fotbollsarenor

England är ett av världens största fotbollsländer och har storlag som ChelseaArsenalLiverpool och Manchester United. Lagen spelar på stora arenor där det går in väldigt många åskådare och många är även byggda runt 1920 då fotbollen drog igång på riktigt. Stamford Bridge, Anfield, Emirates Stadium och Old Trafford är några arenorna som ofta står som värdar till storlagens matcher, men som dessvärre inte har så mycket historia att bidraga med, då arenorna är ganska nybyggda.

Dessa arenor är några av de största fotbollsarenorna i Premier League och England, men frågan är vilken av dessa som är störst och ifall storlagens arenor är de största arenanorna i Premier League. Några av Englands största arenor är även de största fotbollsarenorna i EuropaDet finns dock arenor där mindre lag spelar men har en kapacitet och storlek som är lika stor som de största lagens hemmaplaner. Se och spela på engelsk fotboll live =>

Englands största fotbollsarenor - vilka är de största fotbollsarenorna i England?

Topp 10 största arenorna i England – Premier League

Vilken är den största fotbollsarenan i England? Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor som uppskattats enormt av våra läsare. Till exempel kan man ta sig en titt på de bästa arenorna i Europa och de största fotbollsarenorna i världen.

Några av Englands största fotbollsarenor är även några av de fotbollsarenor som är värda att besöka. Detta på grund av kulturen och stämningen på arenorna även om de kanske inte ligger precis vid havet eller har något annat som utmärker en resa till just den arenan. Ta gärna en titt på dessa listor efter att vi gått igenom de största fotbollsarenorna i England. Se och spela på engelsk fotboll live =>

12. Goodison Park är en av Englands största arenor

Invigd Plats Kapacitet
1892 Liverpool 39 572

Goodison Park ligger beläget i Walton i Liverpool och är hem för Liverpool FC:s rivaler Everton FC. Arenan är en utav de äldsta i den engelska högstadivisionen och den har fått gå igenom ett antal ombyggnationer. Arenan har stått värd för flest matcher i högstadivisionen och Goodison är även den arena med flest spelade Premier League matcher sedan dess uppstart 1992, då Everton har spelat i högstadivisionen sedan 1954. Goodison stod även värd för ett antal matcher under VM 1966 som tog plats i England och som är historiskt för engelsmännen, då de lyckades hämta hem sin enda VM-pokal.

Rekordet för högsta publiksiffrorna inom damfotbollen sattes på Goodison Park 1920 och var ett rekord som höll sig i 92 år, till 2012. Se och spela på engelsk fotboll live =>

11. Stamford Bridge är en av Englands största arenor

Invigd Plats Kapacitet
1905 London 40 100

Stamford Bridge är Chelsea FC:s hemmaarena. Arenan invigdes 1877 och användes från början av London Athletics Club (friidrott). 1905 erbjöd den dåvarande ägaren Gus Mears Fulham FC att spela där, men de tackade nej och istället så bildades Chelsea FC.

Förutom fotboll och friidrott har ett flertal andra sporter utövats på Stamford Bridge. Mellan 1920 och 1922 spelades finalen i FA-cupen där. Ken Bates, ordförande i Chelsea 1981-2004, byggde om arenan på 1990-talet och förvandlade den från ett ruckel till en av Englands finaste arenor, med hjälp av pengar från den rika ägaren Roman Abramovich. Förutom själva arenan, med ca 40 100 sittplatser, finns det två lyxhotell, ett museum, en klubbshop och flera restauranger och barer i Stamford Bridge-komplexet.

Englands största arenor

10. Villa Park är en av Englands största arenor

Invigd Plats Kapacitet
1897 Birmingham 42 657

Villa Park är hem för Aston Villa som spelat på arenan sedan den byggdes för över 120 år sedan. En av de mer klassiska arenorna i den engelska fotbollen och varför ändra på ett vinnande koncept?

9. Stadium of Light är en av Englands största fotbollsarenor

Invigd Plats Kapacitet
1997 Sunderland 49 000

Stadium of Light är en enligt UEFA:s arenaranking fyrstjärnig fotbollsarena i Sunderland i England i Storbritannien. Fotbollsarenan är en av Englands största arenor och invigdes 1997. Arenan fungerar som hemmaarena åt Sunderland AFC och har även använts till landskamper vid ett par tillfällen.

Arenan har en publikkapacitet om 49 000 åskådare vid fotbollsmatcher och 60 000 vid konserter.

Sunderland var på 1990-talet en av de första klubbarna att bygga helt nytt. Arenan, som ser ut som Amsterdam Arena och tagit namn efter en lampfabrik som låg här, känns faktiskt fortfarande högmodern. När arenan är fullt slåss Sunderlands fans med Stoke och Newcastle om att ha de mest högljudda supportrarna i den engelska toppfotbollen. Namnet ”Stadium of Light” kommer från en hyllning till områdets gruvarbetare och att arenan skulle vara som ett ledande ljus i mörkret.

8. Anfield är en av Englands största arenor

Invigd Plats Kapacitet
1884 Liverpool 54 167

Anfield (före 1992 Anfield Road) byggdes 1884 och är hemmaarena för Liverpool FC. Publikkapaciteten på Anfield är 54 167 men publikrekordet ligger på 61 905, ett rekord som sattes 1952 i en match mot Wolverhampton i FA-cupen.

Den mest kända sektionen på Anfield är The Kop där hemmaklacken står. Ståplatsläktare förbjöds i England efter Hillsborougholyckan 1989 och den sista matchen med ståplatser på The Kop spelades den 30 april 1994. Innan man tog bort ståplatserna på The Kop kunde sektionen ta över 30 000 åskådare. Namnet kommer från Spion Kop i Natalprovinsen i Sydafrika där ett slag utkämpades under andra boerkriget. I slaget omkom flera soldater från Liverpool.

På motsatt sida mot The Kop finns Anfield Road Stand där bortalagets supportrar håller till. Läktaren byggdes om 1998 och fick två våningar med plats för sammanlagt 9 274 åskådare. Mellan 1884 och 1892 spelade Everton FC på Anfield, men efter kraftigt höjda hyror valde Everton att flytta till Goodison Park. Arenaägaren som nu inte hade något lag som spelade på sin arena, bildade då Liverpool FC.

På senare tid så har Jürgen Klopps lag gått som tåget och de har lyckats med att stoppa in ett par fina prestationer. Sådant lockar folk till att söka sig till Anfield, en av världens tio klassiska arenor, och det är även på cupmatcher nästan alltid fullsatt. I väntan på att klubben ska få ihop sina planer på nybygget Stanley Park borde ett besök här ligga högt på önskelistan. Se och spela på engelsk fotboll live =>

7. St James’s Park är en av de största fotbollsarenorna i England

Invigd Plats Kapacitet
1892 Newcastle upon Tyne 52 305

På sjunde plats på listan över Englands största arenor hittar vi St James’s Park. Här spelar det klassiska laget Newcastle United sina hemmamatcher på en arena som är över 130 år gammal. Den har renoverats vid ett tillfälle men det är häftigt att de stannat kvar på en plats med en så lång historia.

6. Etihad Stadium är en av Englands största arenor

Invigd Plats Kapacitet
1999 Manchester 55 097

Etihad Stadium är fotbollslaget Manchester City FC:s hemmaarena.

Cirka 55 097 personer får plats där som mest. Arenan blev hem för Manchester City FC som flyttade dit från Maine Road den 10 augusti 2003; redan den 25 juli 2002 hade dock friidrotten flyttat in. Arenan har blivit utmärkt med fyra stjärnor av UEFA. Det är oftast fullsatt vid Manchester Citys hemmamatcher. På arenan spelades även UEFA-cupfinalen 2008 mellan Rangers och Zenit Sankt Petersburg.

Arenan hette tidigare City of Manchester Stadium men i juli 2011 bytte dem namn. Det Abu Dhabi-baserade flygbolaget Etihad köpte rättigheterna till arenanamnet för 150 miljoner pund, vilket är det dyraste avtalet som skrivits inom den engelska fotbollen. Avtalet sträcker sig över 15 år.

Arenan som i folkmun kallas ”Eastlands” var länge ett utskällt surrogat för ärevördiga Maine Road. Men efter att arenan gjorts intimare, och City blivit bättre, har klagomålen minskat och City of Manchester Stadium är numera även ett rimligt alternativ för den som inte får biljetter till storebror Old Trafford. Se och spela på engelsk fotboll live =>

5. Emirates Stadium är Englands femte största fotbollsarena

Emirates Stadium är Englands femte största fotbollsarena

Invigd Plats Kapacitet
2006 London 60 260

Emirates Stadium är en fotbollsarena som finns i norra London. Arenan är Arsenals nya hemmaarena. Första ansträngningarna för at bygga den nya arenan togs i februari 2004 och den första matchen spelades den 21 juli 2006 (en hyllningsmatch för tidigare Arsenal-spelaren Dennis Bergkamp).

Emirates Stadium tar 60 260 åskådare och kostade Arsenal ca. 4,8 miljarder kronor att bygga. Ashburton Grove var det tänkta namnet på arenan, men i oktober 2004 tecknade Arsenal ett sponsorkontrakt värt 100 miljoner pund med flygbolaget Emirates. Detta innebar att de var tvungna att ha texten ”Fly Emirates” på Arsenals tröjor till 2014, och arenanamnet Emirates Stadium fram till åtminstone 2021. På en presskonferens 23 november 2012 meddelades det att tröjsponsringen med Emirates skulle förlängas till 2019 och att Arsenal får 150 miljoner pund för detta. Vidare så sträcker sig arenanamnet till och med 2028.

Emirates Stadium är den näst dyraste arenan i världen, bara den engelska nationalarenan Wembley Stadium, som nyligen byggts om, har kostat mer. Meningarna går isär om Arsenals hem i nordöstra London. Många tycker att den klassiska Arsenalstämningen försvann när Highbury, den gamla arenan, rivdes, medans andra ser arenan som en publikvänlig och häftig scen för fotboll.

4. London Stadium är en av Englands största arenor

Invigd Plats Kapacitet
2011 London 60 000

West Ham United flyttade från sitt gamla hem Upton Park till den nya och mer moderna London Stadion. Arenan byggdes med syftet att stå värd för sommar-OS 2012 och Paralympics, sedan fick arenan renoveras på nytt mellan 2012 och 2016. Det var mycket diskussioner kring huruvida West Ham skulle få lov att ta över arenan som sin nya hemmaarena innan de tillslut fick tillåtelse.

3. Tottenham Hotspur Stadium är den tredje största fotbollsarenan i England

Invigd Plats Kapacitet
2019 London 62 850

På tredje plats på listan över Englands största arenor hittar vi Tottenhams nya hemmaarena som de spelat på sedan 2019 efter att ha lämnat White Hart Lane som även var med på denna lista innan den revs. Det är här som Spurs numera spelar sina hemmamatcher och det finns både de som är positiva och de som är negativa till bytet av arena.

2. Old Trafford är Englands näst största fotbollsarena

Invigd Plats Kapacitet
1909 Manchester 75 653

Old Trafford är den största arenan i Premier League. Fotbollsarenan är belägen i Manchester och utgörs Manchester Uniteds hemmaarena. Arenan har en publikkapacitet på 75 653 åskådare. Arenan är Englands näst största arena efter Wembley Stadium och arenan har varit hem för United sedan 1910, undantaget åren 1941 till 1949 då den fick stora skador under andra världskriget till följd av tyskarnas bombningar. Efter det så byggdes stadion upp igen idag kallas den för The Theatre of Dreams, Drömmarnas teater, ett uttryck som Manchester United-spelaren Sir Bobby Charlton myntade.

Under denna period spelades matcherna på Maine Road vilket var och är de lokala rivalernas Manchester City hemmaplan. Arenan är klassificerad som en 5-stjärnig arena av UEFA. Den har även en egen järnvägsstation, Manchester United Football Ground, vid vilken tågen stannar endast på matchdagar.

Old Trafford är en av fotbollens klassiska katedraler som de flesta fotbollsfans världen över känner till. Den har dessutom moderniserats på ett sätt som gör att det fortfarande går att ana atmosfären från den engelske ikonen George Bests tid. Se och spela på engelsk fotboll live =>

1. Wembley Stadium är Englands största fotbollsarena

Wembley Stadium är Englands största fotbollsarena

Invigd Plats Kapacitet
2007 London 90 000

Vilken är den största fotbollsarenan i England?

Wembley är den största fotbollsarenan i England. Här spelar de engelska landslagen samt playoff till vissa ligor i det engelska seriesystemet. Detta är en väldigt mäktig arena med kapacitet på 90 000 åskådare som kan besöka arenan samtidigt. Denna arena är en av de mäktigaste i fotbollsvärlden och har en lång historia, både när det gäller gamla och nya versionen av Wembley.

Detta var listan över Englands största arenor där det spelas fotboll. Hoppas du gillade den. Se och spela på engelsk fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply