Europas största arenor – vilken är den största fotbollsarenan i Europa?

Europas största fotbollsarenor – vilka är de största fotbollsarenorna i Europa?

Vilka är Europas största fotbollsarenor? Vilka är de största fotbollsarenorna i Europa? Vilka är Europas största arenor? Många vill veta mer om de största arenorna i Europa är. Det finns många arenor i Europa som används till annat än fotboll. En annan sport som är väldigt populär är Rugby och i Irland och England finns flera stora arenor som endast är byggda för att spela rugby.

Fotboll är den största sporten i Europa men på listan finns även andra sorters arenor där man utövar andra sporter, till exempel rugby. Under de senaste åren har väldigt många nya arenor byggts, både i Sverige och Europa. Friends ArenaTele2 ArenaSwedbank Stadion och Gamla Ullevi är endast några av de som byggts på senare tid och även är med på listan över Sveriges största fotbollsarenor. Se och spela på fotboll live =>

Europas största fotbollsarenor - vilka är de största fotbollsarenorna i Europa?

Europas största arenor – vilka är de största arenorna i Europa?

Största fotbollsarenan i Europa? Största fotbollsarenan i Sverige är inte ens i närheten av att vara bland de största fotbollsarenorna i världen eller ens i Europa. Däremot är det oftast mycket bättre tryck på svenska fotbollsarenor i Allsvenskan då de är anpassade efter klubbarnas supporterskara och ekonomi.

Några andra arenor som är väldigt intressanta att ta en titt på som inte är de största men erbjuder en häftig upplevelse, bl.a. våra listor med fotbollsarenor att besöka innan du dör och världens mest otroliga fotbollsarenor. Majoriteten av ligger inte i Europa, men har man vägarna förbi någon av dessa platser eller städer där arenorna finns så bör man inte tveka om att ta en titt. Se och spela på fotboll live =>

Lista med Europas största arenor

Stora fotbollsarenor i Europa? Ifall man jämför Spaniens största fotbollsarenorFrankrikes största fotbollsarenor och de största arenorna i Tyskland med världens största fotbollsarenor ser vi att många stora fotbollsarenor och några av Europas största fotbollsarenor ligger i Europas största fotbollsstäder såsom Barcelona och Madrid i Spanien. Just Camp Nou i Barcelona och Santiago Bernabéu i Madrid är två stora fotbollsarenor som tillhör de största arenornaSpanien. Ett besök till dessa arenor är ett måste att besöka vid fotbollsresor till Spanien! Se och spela på fotboll live =>

Innan vi går igenom de största arenorna i Europa vill vi på Silly Season Sverige rekommendera några listor som blivit väldigt uppskattade av våra läsare. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom Europas största arenor.

10. Signal Iduna Park är en av Europas största fotbollsarenor

Plats: Dortmund, Tyskland
Uppförd: 1974 (senast renoverad 2006)
Åskådarkapacitet: 80 552
Hemmalag: Borussia Dortmund

Här spelar Borussia Dortmund sina hemmamatcher framför den gula muren. Arenan är fullsatt mer eller under varje match vilket ger spelarna ett otroligt stöd när de möter några av Europas bästa fotbollslag.

9. Stade de France är en av Europas största arenor

Plats: Paris, Frankrike
Uppförd: 1998
Åskådarkapacitet: 81 338
Hemmalag: Franska landslaget i fotboll

Stade de France spelar det franska landslaget sina matcher. Arenan ligger på Saint Denis som ligger en bit norr om huvudstaden Paris och stod som värd för VM-finalen 1998 och kommer även göra det för EM-finalen 2016.

8) Twickenham Stadium de största fotbollsarenorna i Europa

Plats: London, England
Uppförd: 1981
Åskådarkapacitet: 82 000
Hemmalag: Englands landslag (rugby)

En sport som är populär i England är rugby och därför byggde man denna arena med kapacitet på hela 82 000 åskådare. Den invigdes 1981 och här har spelats många stora matcher under åren.

Europas största fotbollsarenor - vilka är de största fotbollsarenorna i Europa?

7) Croke Park de största arenorna i Europa

Plats: Dublin, Irland
Uppförd: 2002
Åskådarkapacitet: 82,300
Hemmalag: Irlands landslag i rugby och fotboll

Croke Park är hemmaplan för Irlands landslag. Detta i både rugby och fotboll. Båda lagen har skördad framgångar under de senaste åren och fotbollslandslaget kvalificerade sig bland annat till EM i Frankrike 2016.

Europas största fotbollsarena

6. Stadio Olimpico de största fotbollsarenorna i Europa

Plats: Rom
Uppförd: 1953
Åskådarkapacitet: 82,922
Hemmalag: Lazio och AS Roma

Här spelar två av Italiens bästa lag. SS Lazio och AS Roma. Arenan invigdes 1953 och har upplevt många klassiska matcher, både i Serie A och i Champions League.

5. Stadion NSK Olimpiyskiy de största arenorna i Europa

Plats: Kiev, Ukraina
Uppförd: 1948
Åskådarkapacitet: 83 160
Hemmalag: Ukrainas landslag (fotboll). Dynamo Kiev

Huvudarenan i EM-turneringen som spelades i Ukraina/Polen 2012 och även hemmaplan för Ukrainas landslag och Dynamo Kiev. Har en kapacitet på över 83 000 åskådare men kan ha varit större om man tog bort löparbanorna.

4. Estadio Santiago Bernabéu den färde största fotbollsarenan i Europa

Plats: Madrid, Spanien
Uppförd: 1947 (senast renoverad 2001)
Åskådarkapacitet: 85 454
Hemmalag: Real Madrid

Här spelar Real Madrid sina hemmamatcher. Arenan som ligger i finansområdena i den spanska huvudstaden används inte av det spanska landslaget då man vill ha den i så bra skick som möjligt när klubblaget ska spela sina matcher här. Här har bärgats många troféer vilket även kan ses i museet som finns i arenan.

3. Giuseppe Meazza, San Siro Europas tredje största fotbollsarena

Plats: Milano, Italien
Uppförd:
1927
Åskådarkapacitet: 
85 700
Hemmalag:
 Inter, AC Milan

Giuseppe Meazza eller San Siro är den tredje största arenan i Europa och finns i Milano. Här spelar två av den italienska fotbollshistoriens största fotbollsklubbar som dock inte skördad några större framgångar i Europa de senaste åren.

2. Wembley Stadium den näst största arenan i Europa

Plats: London, England
Uppförd: 2007
Åskådarkapacitet: 90 000
Hemmalag: Engelska landslaget i fotboll

Wembley är den näst största arenan i Europa och är hemmaplan för det engelska fotbollslandslaget. Arenan invigdes 2007 efter att man rivit gamla Wembley som byggdes 1927.

största fotbollsarenan i Europa

1. Camp Nou är den största fotbollsarenan i Europa

Plats: Barcelona, Spanien
Uppförd: 1957 (senast renoverad 2008)
Åskådarkapacitet: 98 787
Hemmalag: FC Barcelona

Camp Nou i Barcelona är Europas största fotbollsarena. Camp Nou, Europas största arena, är hemmet för en av Europas bästa fotbollsklubbar, FC Barcelona. När det är fullsatt finns närmare 100.000 fans på plats för att stötta laget som har skördat stora framgångar under de senaste åren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365