Största fotbollsarenorna i Italien – vilken är den största fotbollsarenan i Italien?

bet365

Största fotbollsarenorna i Italien – vilka är Italiens största fotbollsarenor?

Italiens största fotbollsarenor? Vilka är de största fotbollsarenorna i Italien? Vilka är de största arenorna där topplag såsom AS Roma, Juventus och AC Milan spelar sina hemmamatcher i Serie A. En stor hemmaarena är nästan ett måste för en klubb som vill växa och öka intäkterna. Några av Italiens största fotbollsarenor är även några av de fotbollsarenor som värda att besöka innan du dör. Detta på grund av kulturen och stämningen på arenorna även om de kanske inte ligger precis vid havet eller har något annat som utmärker en resa till just den arenan. Se och spela på italiensk fotboll live =>

Italiens största fotbollsarenor – vilka är de största fotbollsarenorna i Italien?

Italien är ett av världens största fotbollsländer och har storlag som JuventusInterNapoli och AC Milan. Lagen spelar på stora arenor där det går in väldigt många åskådare och många är även byggda runt 1950 då fotbollen drog igång på riktigt. San SiroJuventus StadiumStadio San Paolo och Stadio Olimpico är några arenor som ofta står som värdar till stora matcher. Det finns dock arenor där mindre lag spelar men har en kapacitet och storlek som är lika stor som de största lagens hemmaplaner.

Några de största fotbollsarenorna i Italien utgör även några av Europas största arenor. Det finns även stora arenor i England, TysklandSpanien och Frankrike. Några av dessa gigantiska arenor utgör även några av de största fotbollsarenorna i världen. När det gäller Sveriges största fotbollsarenor så utgör ingen av dessa bland de största arenorna i världen. Se och spela på italiensk fotboll live =>

10. Stadio Renzo Barbera är en av de största fotbollsarenorna i Italien

Åskådare Hemmalag Invigd
37,619 Palermo 1932

På Renzo Barbera med en kapacitet på över 37 000 åskådare spelar Palermo sina hemmamatcher. Trots att man inte är bland de bästa lagen i ligan har man en av de största arenorna.

9. Stadio Renato Dall’Ara är en av Italiens största fotbollsarenor

Åskådare Hemmalag Invigd
39,444 Bologna 1927

Bologna spelar på den fina Stadio Renato Dall’Ara-arenan som ligger i de centrala delarna av stövel-landet. Hemmalaget är inte lika bra som arenan är fin men har man vägarna förbi är det säkerligen värt ett besök på Albin Ekdals före detta hemmaplan.

8. Stadio San Filippo är en av Italiens största fotbollsarenor

Åskådare Hemmalag Invigd
38 722 Messina 2004

Messina må spela i den italienska andradivisionen men har den sjunde största arenan i landet. Arenan ligger på Sicilien och är endast 12 år gammal.

7. Stadio Marc’Antonio Bentegodi är en av Italiens största fotbollsarenor

Åskådare Hemmalag Invigd
39,211 Chievo, Verona 1963

På denna arena spelar Verona och Chievo som båda ligger i den italienska högstadivisionen Serie A. Lagen ligger ofta i mitten eller i botten av tabellen men har en arena som förtjänar bättre fotboll.

6. Juventus Stadium är en av de största fotbollsarenorna i Italien

Juventus Stadium är en av Italiens största fotbollsarenor

Åskådare Hemmalag Invigd
41 570 Juventus 2011

Juventus har den nyaste arenan på listan. Efter att ha lämnat Stadio Delle Alpi och flyttat till Juventus Stadium har det gått mer eller mindre spikrakt uppåt för den gamla damen. På arenan kan man njuta av spelare som bland annat Gianluigi Buffon och Paul Pogba och förra säsongen vann laget båda Serie A och Coppa Italia samtidigt som man tog sig till final i UEFA Champions League.

5. Stadio Artemio Franchi är en av de största fotbollsarenorna i Italien

Åskådare Hemmalag Invigd
43 147 Fiorentina 1931

Fiorentina spelar sina hemmamatcher på Stadio Artemio Franchi och när arenan är fullsatt gör man det för över 43 000 åskådare. Arenan ligger i Florens och är hem för ett av de största lagen i Serie A.

4. Stadio Diego Armando Maradona Italiens fjärde största fotbollsarena

Åskådare Hemmalag Invigd
54 726 Napoli 1959

Frågan är om detta inte är Italiens häftigaste arena. Hemmalaget är Napoli och trycket när hemmalaget spelar matcher här är otroligt. Det har även varit hem för Diego Maradona.

3. Stadio San Nicola är en av Italiens största fotbollsarenor

Åskådare Hemmalag Invigd
58 270 Bari 1990

Bari spelar sina hemmamatcher på Stadio San Nicola. Arenan har en kapacitet på nästan 60 000 åskådare och hade man tagit bort löparbanorna hade det nog varit en av de häftigaste arenorna i landet.

2. Stadio Olimpico är Italiens näst största fotbollsarena

Åskådare Hemmalag Invigd
70 634 Roma, Lazio 1952

Två lag delar på Stadio Olimpico som hemmaarena. AS Roma och SS Lazio spelar sina hemmamatcher på arenan med en kapacitet på över 70.000 skrikande fans.

1. Stadio Giuseppe Meazza är Italiens största fotbollsarena

Största fotbollsarenorna i Italien

Åskådare Hemmalag Invigd
80 018 AC Milan, Inter 1927

Italiens största fotbollsarena är en av de mer klassiska i hela fotbollsvärlden. Här har det spelats fotboll sedan 1927 och arenan har även varit värd för flera internationella finaler, bland annt Champions League-finalen 2016. Till vardags är detta hemmaplan för AC Milan och Inter.

Detta var alltså listan med de största fotbollsarenorna i Italien. Vi hoppas att du gillade den. Se och spela på italiensk fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply