Största fotbollsarenorna i Frankrike – vilken är den största fotbollsarenan i Frankrike?

Största fotbollsarenorna i Frankrike – vilka är Frankrikes största fotbollsarenor?

Frankrikes största fotbollsarenor? Vilka är de största fotbollsarenorna i Frankrike? Det finns många franska fotbollsarenor och stämningen på dem brukar vara väldigt bra. Det är en fin upplevelse att titta på klubblagsfotboll i detta land då atmosfären är bra. Frankrikes största fotbollsarenor är väldigt stora då det är ett fotbollsland som har en lång tradition av att ha några av de bästa fotbollsspelarna och landslaget i världen. Se och spela på fransk fotboll live =>

Störst fotbollsarenor Frankrike

Frankrikes största fotbollsarenor – vilka är de största fotbollsarenorna i Frankrike?

När det kommer till Frankrikes största fotbollsarenor är nästan alla förhållandevis nya. Mycket har att göra med att det byggdes en hel del nya till EM 2016 och faktum är att franska arenor har fått ett väldigt stort lyft under senare år. Med denna lista kommer vi svara på frågan om vilka som är de största fotbollsarenorna i Frankrike då det finns ett stort intresse att få reda på det. Frankrike är ett av de länder i Europa som har bäst arenor men frågan är om de även har de största?

Några de största fotbollsarenorna i Frankrike utgör även de största arenorna i Europa. Sedan finns stora fotbollsarenor i England, TysklandSpanien och Italien. De gigantiska fotbollsarenor är några av de största fotbollsarenorna i världen. Sveriges största fotbollsarena är förhållandevis ganska liten i jämförelse med de största arenorna i världen.

Ta gärna en titt på våra listor med lite udda arenor, bland annat vår lista med de mest spektakulära arenorna för VM i Qatar 2022 och listan med världens fem mest otroliga fotbollsarenor. Du hittar världens största fotbollsarena i vår lista med de största arenorna i världen. Nu har vi riktat in oss på de tio största arenorna i den franska fotbollen, häng med! Se och spela på fransk fotboll live =>

Nya arenorna för EM i Frankrike

Under 2016 spelades EM i Frankrike där värdnationen tog sig till final men fick se sig slagna av Portugal som drog det längsta strået. Europamästerskapet ställde naturligtvis krav på Frankrike som var tvungna att bygga om och bygga nya till Europamästerskapet i fotboll.  Några av de nya fotbolls-EM arenorna i Frankrike som användes under Europamästerskapet och EM-slutspelet i Frankrike 2016 finns naturligtvis med på denna lista.

10. Allianz Riviera är nummer tio på listan över största franska fotbollsarenor

Stad: Nice
Kapacitet: 35 624

Allianz Riviera är hemmaplan för den franska Ligue 1-klubben OGC Nice och har en kapacitet på 35,624 åskådare vilket gör den till Frankrikes tionde största arena. Allianz Riviera invigdes i september 2013 med en match mellan OGC Nice och Valenciennes.

9. Stade de la Beaujoire är en av Frankrikes största fotbollsarenor

Stad: Nantes
Kapacitet: 37 473

Arenan som ligger på nionde plats över Frankrikes största fotbollsarenor öppnades 1984 och är hem till FC Nantes.

8. Stade Bollaert-Delelis är en av Frankrikes största fotbollsarenor

Stad: Lens
Kapacitet: 38 223

På åttonde plats på listan över Frankrikes största fotbollsarenor hittar vi Stade Bollaert-Delilis som har en kapacitet på 38 223 sittplatser efter att ha blivit renoverad säsongen 2014/2015. Arenan är hemmaplan för RC Lens och hette från början Felix Bollaert men döptes om 2012 efter att en känd politiker vid namn Andre Delelis gått bort.

7. Stade Geoffry-Guichard är en av Frankrikes största fotbollsarenor

Stad: Saint-Étienne
Kapacitet: 42,000

Nästa arena på vår lista över Frankrikes största arenor är hemmaplan för AS Saint-Etienne som har en kapacitet på 42,000 åskådare. Arenan är byggt i engelsk stil och har därför inga hörnor och varje läktare har ett eget namn efter kända franska personer. Arenan döptes efter Geoffroy Guichard som köpte marken för att bygga arenan 1930. I VM 1998 spelade man sex matcher på arenan och Stade Geoffroy Guichard användes vid fyra matcher i EM 2016.

6. Matmut Atlantique är en av Frankrikes största fotbollsarenor

Stad: Bordeaux
Kapacitet: 42 115

På listan över Frankrikes största fotbollsarenor hittar vi på femte plats Matmut Atlantique i Bordeaux som invigdes 18 maj 2015. Den första matchen spelades mellan Bordeaux och Montpellier och ersatte den gamla arenan vid namn Stade Chaban-Delas.

5. Parc des Princes är en av Frankrikes största fotbollsarenor

Parc des Princes är en av Frankrikes största fotbollsarenor

Stad: Paris
Kapacitet: 48,712

Parc des Princes är en av de äldsta arenorna i Frankrike och den största fotbollsarenan i Paris samt en av de största arenorna i Frankrike. Parc des Princes har en kapacitet på 48,712 sittplatser och är hemmaplan för Paris Saint-Germain som har spelat på arenan sen 1973 även om den öppnades i juli 1897. Här skördade bland annat Zlatan Ibrahimovic framgångar under sin karriär som spelare.

4. Stade Pierre-Mauroy är en av Frankrikes största fotbollsarenor

Stad: Villeneuve-d’Ascq
Kapacitet: 50,186

LOSC Lilles nya hemmaarena är den tredje största i Frankrike och den näst största i Ligue 1 då endast Marseille har en större arena. Stade Pierre-Mauroy invigdes i augusti 2012 och var även en av de som användes under EM 2016.

Fotbollsarenor Frankrike

3. Parc Olympique Lyonnais är en av Frankrikes största fotbollsarenor

Stad: Lyon
Kapacitet: 59 186

Olympique Lyons hemmaarena är en av de som byggdes inför EM 2016 och det är en väldigt fin byggnad. Här skapar Lyonfansen ett otroligt tryck. Här har bland annat även finalen i Europa League 2018 spelats där Atlético Madrid som Marseille med 3-0.

2. Stade Velodrome är Frankrikes näst största fotbollsarena

Stad: Marseille
Kapacitet: 67 394

Olympique Marseille har den största arenan i Ligue 1 och den näst största i landet. På arenan har flertalet internationella matcher spelats då Marseille ofta spelar i Europa och stämningen här är en av de bästa i Europa.

1. Stade de France är Frankrikes största fotbollsarena

Stade de France är Frankrikes största fotbollsarena

Stad: Saint-Denis
Kapacitet: 81 338

Frankrikes största fotbollsarena är Stade de France. Här spelar det franska landslaget sina matcher som använder arenan som sin hemmaplan. Utöver att vara den största arenan i Frankrike så är Stade de France även Europas sjätte största arena. Arenan byggdes inför Fotbolls-vm 1998 där Frankrike slog Brasilien i finalen med 3-0. Här spelades även finalen i EM 2016 där Frankrike förlorade mot Portugal.

Frankrikes största fotbollsarenor

Här har vi alltså Frankrikes största fotbollsarenor. Uppskattade du listan och har tips på annat som vi kan gräva fram? kommentera gärna här nedan! 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply