Lista: Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Lista: Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Elva stjärnor Manchester United lät gå för tidigt

Elva spelare Manchester United sålde för tidigt? Manchester United är utan tvekan den mest framgångsrika klubben i Premier League, och de har haft väldigt många duktiga fotbollsspelare i sin trupp, och det är därmed svårt att vara kritisk till deras transferaffärer. Det är bara att kolla på deras nuvarande spelare de har på sin lönelista. Men även en så stor och lyckad klubb som United gör misstag när det kommer till att köpa och sälja spelare. Det har funnits ett antal tillfällen då spelare har fått lämna klubben permanent, spelare som det hade varit bättre att behålla. Se & Spela på fotboll =>

Spelare Manchester United sålde för tidigt

Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Elva spelare Manchester United sålde för tidigt? Här kommer vi att lista elva spelare som lämnade Manchester United för tidigt, men innan vi kommer in på det vill vi passa på att tipsa om en del andra populära listor som vi har, som Man Uniteds bästa spelare genom tiderna . eller tio sämsta United-värvningarna , eller varför inte åtta stjärnor Ferguson kastade ut ur United. Ta gärna en titt på de efter elva spelare Manchester United sålde för tidigt.

11. Michael Keane – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Lista: Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: Burnley (2015)

Transfersumma: 2 miljoner pund

Keane var högt ansedd i Uniteds ungdomsakademi och vann till och med priser, då han ansågs vara så duktig. Han fick pröva sin lycka, utlånad till diverse Championship-lag, och fick chansen i a-laget en eller två matcher, innan Louis van Gaal bestämde sig för att skicka iväg honom till Burnley, där han utvecklades till en engelsk landslagsspelare.

10. Angel di Maria – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: PSG (2015)

Transfersumma: 45,7 miljoner pund

di Maria värvades in efter en mycket svag säsong för Uniteds del, och började säsongen bra. Därefter dalade han och fungerade inte under Louis van Gaal, och enbart ett år efter hans ankomst såldes han till PSG för en enorm förlustsumma.

9. Javier Hernandez – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Lista: Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: Bayer Leverkusen (2014)

Transfersumma: 7,3 miljoner pund

Den mexikanske anfallaren hade sällan en startplats i Uniteds lag och efter fem år valde han att lämna för Tyskland och Bundesliga, där han har blivit Leverkusens man att räkna med på topp och 38 mål på 72 matcher hittills.

8. Patrice Evra – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: Juventus (2014)

Transfersumma: Gratis

Klubben förlorade stora, naturliga ledare då Evra lämnade inom samma tidsram som Vidic och Ferdinand, men han har visat att han fortfarande har mycket kraft i sig, speciellt efter att ha vunnit den inhemska dubbeln samt hamnat i Champions League-final med Juventus under sin första säsong där han fick mycket speltid. Se & Spela på fotboll =>

spelare Manchester United sålde för tidigt

7. Danny Welbeck – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Lista: Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: Arsenal (2014)

Transfersumma: 16 miljoner pund

Många United-fans sörjde Welbecks övergång till Arsenal på Deadline Day 2014, då anfallaren var en av få spelare numera som växt upp i staden och djupt brydde sig om klubben. Den engelske landslagsmannen var viktig under Sir Alex Ferguson, men han dumpades snabbt av Louis van Gaal.

6. Jonny Evans – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: West Brom (2015)

Transfersumma: 8 miljoner pund

Då van Gaal anlände till klubben ville han bestämt spela med en trebackslinje, vilket verkade passa Evans bra, men av någon anledning var van Gaal inte övertygad och lät nordirländaren lämna efter enbart en säsong, och i West Brom har Evans varit en klippa. Nu är Evans faktiskt tillbaka i Manchester United hösten 2023.

5. Paul Pogba – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Lista: Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

foto: bildbyrån

Gick till: Juventus (2012)

Transfersumma: Gratis

United slog en hel del toppklubbar för att kunna värva Pogba från Le Havre. Detta när mittfältarenenbart var 16 år gammal, och fortsatte att utveckla honom i klubben. Pogba var med och vann klubbens första FA cup på ungdomsnivå på åtta år tillsammans med spelare som Jesse Lingard och Michael Keane, men lämnade för mer a-lagsmöjligheter.

Vilket han lyckades finna i ett stjärnspäckat Juventus och under sina fyra år i Italien vann han det mesta och utvecklades till en superstar, som United sedan köpte tillbaka för en världsrekordsumma. Se & Spela på fotboll =>

spelare Manchester United sålde för tidigt

4. Gerard Pique – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: Barcelona (2008)

Transfersumma: 4 miljoner pund

Pique hade visat sig mycket lovande, efter att ha anlänt från Barcelona. Då Vidic och Ferdinand var startspelare fanns det ingen riktig plats för den spanske försvararen. Han återvände till Barcelona, där han blommade ut under Pep Guardiola och var med då Barcelona vann trippeln. Han slog till och med sitt gamla lag i finalen på köpet.

3. Giuseppe Rossi – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: Villarreal (2007)

Transfersumma: Icke avslöjad

En spelare som kom till United som ungdomsspelare och som såldes innan han hann göra ett stort intryck var Rossi. Han lämnade efter enbart 14 seniormatcher med laget. Anfallaren gjorde sedan 77 mål i alla turneringar för Villarreal och blev en av de mest fruktade anfallarna i Europa.

2. Diego Forlan – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: Villareal (2004)

Transfersumma: 2 miljoner pund

Forlan troddes först vara något av en flopp och gick 27 matcher utan att göra mål. Det blev enbart 17 mål på 98 matcher, men Forlan fick ändå viss uppskattning av fansen, bland annat då han gjorde båda målen i en 2-1 vinst över Liverpool. Forlan gick sedan vidare till att bli en av de bästa anfallarna i världen i Atlético Madrid. Han blev även utsedd till VM:s bäste spelare 2010.

1. Jaap Stam – en av elva spelare Manchester United sålde för tidigt

Gick till: Lazio (2001)

Transfersumma: 16,5 miljoner pund

Sir Alex Ferguson gjorde inte många misstag under alla sina år i klubben. Att sälja Stam till Lazio var ett mycket dåligt beslut, något som tränaren har fått se till att acceptera. Holländaren var en klippa i Uniteds försvar under sina tre säsonger i klubben. Nyheten om hans flytt möttes av bestörtning och förvåning av klubbens supportrar. Inte förens Nemanja Vidic anlände 2005 fann United någon som kunde leva upp till Stams status. Se & Spela på fotboll =>

spelare Manchester United sålde för tidigt

Se fler relaterade listor här:

Detta var alltså listan med elva spelare Manchester United sålde för tidigt. Håller du med oss? Ta gärna en titt på fler listor på vår sajt. Du hittar de här nedan. Se & Spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365