LISTA: Tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson

LISTA: Tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson

foto: bildbyrån

Tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson har gjort

Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson? Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson`Sir Alex Ferguson kommer att gå till historien som en av de bästa fotbollstränarna att någonsin bidra till det underbara spelet fotboll. Han verkade som tränare i 26 år för Manchester United och lyckades med att vinna imponerande 38 troféer, vilket bland annat innefattade 13 Premier League-titlar, fem FA Cup-titlar och två stycken Champions League-pokaler. Under sin tid som tränare var Ferguson ansvarig för att finna några av alla de stjärnor som kom att spela för The Red Devils, som till exempel Eric Cantona, Peter SchmeichelRuud van NistelrooyCristiano Ronaldo, Wayne Rooney och David de Gea, som alla har spelat på Old Traffords gröna gräs.

Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson

Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson? En av Fergusons största åstadkommanden kan dock vara ”Class of 92”, en grupp av unga män bestående av Phil och Gary Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt, Paul Scholes och David Beckham som kom att utgöra ryggraden av det Manchester United-lag som dominerade Premier League på 1990-talet. Men även så pass högaktade tränare som Ferguson gör misstag, då vi alla bara är människor. Varje värvning kan inte bli perfekt. Utöver den här listan finns det även andra listor med liknande tabbar som fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola, topp 25: sämsta Premier League värvningarna någonsin och Liverpools tio sämsta värvningar sen Premier League grundades. Dessa kan ni kolla på efter att vi har gått igenom de tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson

10. Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – Jordi Cruyff

LISTA: Tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson

foto: bildbyrån

Med en pappa som hyllas som en av de största fotbollspelarna genom tiderna kan man ju tänka sig att pressen och förväntningarna på sonen är enorma. Han lyckades aldrig med att ta en reguljär startplats i laget och Jordi Cruyff lämnade United 2000 för spel i Spanien, Ukraina och Malta innan han tillslut lade skorna på hyllan.

9. William Prunier

Prunier var inte någon permanent United spelare utan var på provspel i klubben från Bordeaux, men blev inkastad i a-laget direkt efter att både Gary Pallister, Steve Bruce och David May alla var skadade. Det blev bara två matcher för Prunier i säsongen 1996/1997, bland annat en skamsen förlust med 1-4 mot Tottenham, och trots att han blev erbjuden provspelsförlängning tackade Prunier nej och återvände till Franrike.

8. Manucho

Manucho skrev på med United 2007 men blev direkt utlånad till Panathinaikos på grund av problem med arbetsintyg i Storbritannien. Manucho var en helt okänd spelare från den angolanska ligan. Först i september 008 fick han göra sin debut för klubben, men det blev bara två matcher innan han skickades ut på en lånesejour till Hull och sedan en permanent övergång till spanska Real Valladolid. Numera spelar han sedan 2014 för det spanska La Ligalaget Rayo Vallecano och är en viktig del av a-laget.

7. Pat McGibbon

McGibbon skrev på för United 1992 och var en av stjärnorna i Uniteds ungdomslag men lyckades aldrig överbygga klyftan över till a-laget och det blev bara en match för klubben. Den nordirländske landslagsmannen gick sedan ut på lån till Swansea och Wigan Athletic innan han tillslut gick till den senare på en permanent deal.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply