Topp 10: Manchester Uniteds sämsta värvningar någonsin

Topp 10: Manchester Uniteds sämsta värvningar

Manchester Uniteds sämsta värvningar  – vilka är de värsta värvningarna av Manchester United någonsin?

Manchester Uniteds sämsta värvningar? Det var inte länge sedan vi gjorde en lista med de sämsta spelarna som Real Madrid någonsin värvat. Nu har turen kommit till Manchester United då det säkerligen är många som är intresserade av vilka spelare som finns med. Tanken är att vi ska försöka reda ut några av de sämsta värvningarna i Premier League.

Namn som Manucho, Djemba-Djemba och Kleberson finns med på listan men det finns spelare som misslyckats värre än dessa tre. Man kan tro att en stor klubb som Manchester United inte gör dåliga köp men genom åren har det blivit en del. Vi har nu listat de tio sämsta värvningarna för Manchester United. Se och spela på fotboll live =>

Manchester Uniteds sämsta värvningar - vilka är de värsta värvningarna av Manchester United någonsin?

Manchester Uniteds värsta värvningar – vilka är de sämsta värvningarna av Manchester United genom tiderna?

Manchester Uniteds sämsta värvningar? Tidigare har vi gjort listor om bland annat Europas bästa fotbollsakademierde skottvilligaste spelarna i Premier League och stjärnorna som inte vunnit Champions League. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom de tio värsta spelarköpen som Manchester United gjort. Se och spela på fotboll live =>

10) Manucho är en av Manchester Uniteds sämsta värvningar

Vem? Kanske ni tänker. Manucho smiter sig in på plats nummer tio över Manchester Uniteds sämsta värvningar någonsin. Anfallaren från Angola kom till Old Trafford i januari 2008 men gjorde bara en Premier League-match innan han flyttade vidare.

9) Jordi Cruyff är en av Manchester Uniteds sämsta värvningar

Fyra år, 58 matcher och åtta mål. Det är statistiken för Jordi Cruyff Manchester Uniteds röda tröja. Siffrorna är inte direkt något som holländaren vill komma ihåg och mycket berodde på att han inte kunde anpassa sig till det tuffa spelet i England efter att ha spelat i Spanien. Cruyff kunde spela både på kanterna och som släpande anfallare men med spelare som Beckham, Giggs, Scholes, Cantona och Cole var det inte lätt att ta sig in i startelvan.

8) Kleberson är en av Manchester Uniteds sämsta värvningar

Kleberson var världsmästare och i en perfekt ålder när han blev värvad av Manchester United. Brasilianaren kunde knappt spela på ett tillslag och i efterhand erkände Sir Alex Ferguson att han borde kollat igenom spelarens bakgrund lite bättre. Vid 23 års ålder gifte han sig nämligen med en flicka som då var 16 år.

Manchester Uniteds värsta värvningar - vilka är de sämsta värvningarna av Manchester United genom tiderna?

7) Eric Djemba Djemba är en av Manchester Uniteds sämsta värvningar

En annan spelare som värvades 2003 var Eric Djemba Djemba. När Roy Keane började bli till åren ville Sir Alex få in en spelare som kunde täcka upp för irländaren. Valet föll på Eric Djemba-Djemba från Nantes där fransmannen spelade vecka in och vecka ut på hög nivå. Att flytta till Manchester United var nog inte det smartaste beslutet då det endast blev 35 matcher på två säsonger. Tillslut blev han skeppad till Aston Villa, där han inte heller lyckades övertyga de engelska fansen.

6) David Bellion är en av Manchester Uniteds värsta värvningar

David Bellion såg aldrig ut att vara rätt man för Manchester United, inte ens när han skrev på kontraktet. Bellion var en spelare som var väldigt snabb men men inte alls hade någon teknik. Tillslut skeppades han iväg till Nice i den franska ligan för att sedan hamna i Bordeaux.

5) Massimo Taibi är en av Manchester Uniteds sämsta värvningar

Manchester United värsta värvningar - Massimo Tiabi

En av flera på listan över målvakter som försökt ersätta Peter Schmeichel på Old TraffordTaibi köptes från Venezia för 4,5 miljoner pund men fick endast göra 3 framträdande i klubben vara han släppte in fem mål i en match mot Chelsea. Självförtroendet påverkade rejält och efter säsongen 1999-2000 flyttade han tillbaka till Serie A och Reggina. Se och spela på fotboll live =>

4) Bebe är en av Manchester Uniteds värsta värvningar

Stjärnagenten Jorge Mendes lyckas med allt. Till och med att sälja en oprövad spelare för sju miljoner pund. Bebé hade varit den bäste spelaren i VM för hemlösa och det sades även att Real Madrid var villiga att värva portugisen. Bebé sägs vara den ende spelare som Sir Alex Ferguson ska ha värvat utan att se hur han spelade.

Bebé är bra med båda fötterna, stark och kraftfull samtidigt som han är snabb, han har egentligen allt som krävs för att bli en extremt bra fotbollsspelare men det gick helt enkelt inte vägen för anfallaren i Manchester United.

3) Mark Bosnich är en av Manchester Uniteds sämsta värvningar

Mark Bosnich fick en ganska otacksam uppgift när han skulle ersätta en av historiens bästa målvakter, Peter Schmeichel. Man ska ha kommit överens om en övergång med Sydney United Croatia innan man såg hur målvakten spelade och när Sir Alex väl gjorde det försökte man dra tillbaka affären och gå efter Edwin Van Der Sar, vilket inte gick. Klubben jobbade hårt för att målvakten skulle bli en lyckad värvning men Bosnich lyckades aldrig bli den spelare som United hoppades på.

2) William Prunier är en av Manchester Uniteds värsta värvningar

Även om han egentligen inte var en riktig värvning utan bara på provspel är Prunier värd att tas upp på listan över United 10 värsta värvningar. Efter att endast ha gjort 2 A-lagsmatcher för klubben på grund av skador hamnade han tillslut i FC Köpenhamn i den danska ligan.

1) Ralph Milne är en av Manchester Uniteds sämsta värvningar

Manchester United värsta värvningar - Ralph Milne

Många frågar sig nog vem denna spelaren är. Ralph Milne har blivit en kulthjälte på Old Trafford eftersom att publiken tyckte att han var så himla dålig. Hans namn är legendariskt både bland fansen och folket som jobbar i klubben. 30 matcher och 3 mål blev det för den offensive mittfältaren. Se och spela på fotboll live =>

Fler Manchester United och fotboll listor

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply