LISTA: Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson

LISTA: Tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson

Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – vilka är de värsta värvningarna av Sir Alex Ferguson under hans tid i Manchester United?

Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson? Fergusons värsta värvningar till Man United? Sir Alex Ferguson kommer att gå till historien som en av de bästa fotbollstränarna att någonsin bidra till det underbara spelet fotboll. Han verkade som tränare i 26 år för Manchester United och lyckades med att vinna imponerande 38 troféer, vilket bland annat innefattade 13 Premier League-titlar, fem FA Cup-titlar och två stycken Champions League-pokaler.

Under sin tid som tränare var Ferguson ansvarig för att finna några av alla de stjärnor som kom att spela för The Red Devils, som till exempel Eric Cantona, Peter SchmeichelRuud van NistelrooyCristiano Ronaldo, Wayne Rooney och David de Gea, som alla har spelat på Old Traffords gröna gräs. Se och spela på fotboll live =>

Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson - vilka är de värsta värvningarna av Sir Alex Ferguson under hans tid i Manchester United?

Värsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – vilka är de sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson under hans tid i Manchester United?

Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson? En av Fergusons största åstadkommanden kan dock vara ”Class of 92”, en grupp av unga män bestående av Phil och Gary Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt, Paul Scholes och David Beckham som kom att utgöra ryggraden av det Manchester United-lag som dominerade Premier League på 1990-talet.

Men även så pass högaktade tränare som Ferguson gör misstag, då vi alla bara är människor. Varje värvning kan inte bli perfekt. Utöver den här listan finns det även andra listor med liknande tabbar som de sämsta värvningarna av Pep Guardiola, sämsta Premier League värvningarna någonsin och Liverpools sämsta värvningar sen Premier League grundades. Dessa kan ni kolla på efter att vi har gått igenom de tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson. Se och spela på fotboll live =>

10. Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – Jordi Cruyff

LISTA: Tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson

Foto: Bildbyrån

Med en pappa som hyllas som en av de största fotbollsspelarna genom tiderna kan man ju tänka sig att pressen och förväntningarna på sonen är enorma. Han lyckades aldrig med att ta en reguljär startplats i laget och Jordi Cruyff lämnade United 2000 för spel i Spanien, Ukraina och Malta innan han till slut lade skorna på hyllan.

9. Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – William Prunier

Prunier var inte någon permanent United-spelare utan var på provspel i klubben från Bordeaux, men blev inkastad i A-laget direkt efter att både Gary Pallister, Steve Bruce och David May alla var skadade. Det blev bara två matcher för Prunier säsongen 1996/1997, bland annat en skamsen förlust med 1-4 mot Tottenham, och trots att han blev erbjuden provspelsförlängning tackade Prunier nej och återvände till Frankrike.

8. Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – Manucho

Manucho skrev på för United 2007 men blev direkt utlånad till Panathinaikos på grund av problem med arbetsintyg i Storbritannien. Manucho var en helt okänd spelare från den angolanska ligan. Först i september 2008 fick han göra sin debut för klubben, men det blev bara två matcher innan han skickades ut på en lånesejour till Hull och sedan en permanent övergång till spanska Real Valladolid.

7. Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – Pat McGibbon

McGibbon skrev på för United 1992 och var en av stjärnorna i Uniteds ungdomslag men lyckades aldrig överbygga klyftan över till a-laget och det blev bara en match för klubben. Den nordirländske landslagsmannen gick sedan ut på lån till Swansea och Wigan Athletic innan han till slut gick till den senare klubben på en permanent deal. Se och spela på fotboll live =>

6. Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – Kleberson

LISTA: Tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson

Foto: Bildbyrån

Efter att ha vunnit VM med Brasilien 2002 förväntade sig alla att mittfältaren skulle glida rätt in i laget för att fylla upp efter Juan Sebastian Veron. Det blev dock enbart 30 matcher för brasilianaren Kleberson som ansågs vara lite för lättviktig för Premier League och två år senare såldes han till Besiktas.

5. Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – Wilfried Zaha

Den tekniske yttern Wilfried Zaha kom till Old Trafford från Crystal Palace under 2013. Detta som en av Fergusons sista värvningar och förväntningarna var höga. Han blev utlånad till Palace tills slutet av säsongen. Men när den nya säsongen kom blev det enbart fyra matcher för mittfältaren innan han blev utlånad till Cardiff i januari. Ett till lån till Crystal Palace gjordes sedan till en permanent deal och spelaren kostade Manchester United ungefär 2,5 miljoner pund för varje match han spelat för klubben.

Värsta värvningarna av Sir Alex Ferguson - vilka är de sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson under hans tid i Manchester United?

4. Dong Fangzhuo

2004 skrev kinesiske anfallaren Dong Fangzhuo på för United men lyckades inte med att fixa något arbetsintyg. Under tiden blev han skickad till Royal Antwerp på lån i Belgien för att få erfarenhet. Två år senare lyckades han få ett arbetsintyg och kunde spela för United. Det blev enbart tre matcher totalt för Fangzhuo.

3. Massimo Taibi

Foto: Bildbyrån

Den italienske målvakten värvades från Venezia 1999, men gjorde enbart fyra matcher för United. I dessa fyra matcher lyckades målvakten med att släppa in 11 mål. Ett av dem var ett riktigt sorgligt skott som smög sig in mellan målvaktens ben. Taibi skickades till Reggina under 2000 på lån som blev en permanent deal.

2. Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – Ralph Milne

Skotten värvades från tredje divisionslaget Bristol City i november 1988. Han misslyckades dock med att göra ett större intryck under sina tre år med klubben. Efter en lovande start förlorade han sin form som ett resultat av alkoholproblem. Detta tillsammans med konkurrens från Danny Wallace och Lee Sharpe.

Han lyckades inte göra en enda match på 18 månader och släpptes till slut av United. Han gick då till Hong Kong klubben Sing Tao 1991. Efter att ha lämnat Manchester spelade Milne ingen professionell fotboll mer. Alex Ferguson själv har erkänt att Milne förmodligen är hans sämsta värvning som United-tränare.

1. Sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson – Eric Djemba-Djemba

Djemba-Djemba kom till United från Nantes 2003 och han ryktades kunna vara den nye Roy Keane, men löftena uppfylldes inte. Det blev enbart 39 matcher innan han gick till Aston Villa 2005. Han lyckades också försätta sig själv i konkurs efter att ha slösat bort alla sina pengar.

Efter att ha lämnat United spelade Djemba-Djemba för nio klubbar i åtta olika länder. Det finns även ett skämt på Old Trafford som lyder: ”Djemba-Djemba var så dålig att de namngav honom två gånger”.

Detta var alltså listan med de sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson. Kolla gärna in några andra listor vi publicerat på vår sajt om Manchester United. Se och spela på fotboll live =>

Fler Manchester United och fotboll listor

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply