TOPP 10: Real Madrids värsta värvningar någonsin

bet365

Sämsta värvningarna som Real Madrid någonsin gjort

Real Madrid har under åren varit den klubb som kanske gjort de största och mest prestigefyllda värvningarna. Några av Real Madrids dyraste värvningar får en att rysa då det handlar om riktigt stora belopp. Real Madrid har lagt ut otroliga summorspelarköp under en längre tid vilket har gjort att laget är en av de mest framgångsrika klubbarna, både i Spanien och i Europa. I truppen hittar vi elitspelare såsom Cristiano Ronaldo, James Rodríguez och Gareth Bale som alla kostat en hel förmögenhet för Santiago Bernabéu-laget. Gareth Bale är inte bara Real Madrids dyraste spelare utan även världens dyraste spelare genom tiderna.

Real Madrids dyraste värvningar har inte alltid varit lyckade

Flera av värvningarna man gjort under de senare åren har varit bra men sen finns de även de spelare, som ofta kostar väldigt mycket men aldrig riktigt lyckas i klubben. Antingen lyckas de inte anpassa sig eller handlar det om att spelarna åker på olyckliga skador som håller de borta från spel under en längre tid.

Lista över Real Madrid tio värsta värvningar

Vi på Silly Season Sverige har nu valt att sätta ihop en lista med de tio värsta värvningarna som Real Madrid gjort. Det är lätt att vara klok i efterhand heter det men det vi gör är en sammanställning av hur det gått för spelarna från det att de köptes tills det att de såldes. Tidigare har vi bland annat gjort listor om Real Madrids tränare sen 2004 i rangordningländerna med flest Champions League-titlar samt de spelare med flest Champions League-titlar. Listor som ni gärna får titta igenom efter att vi gått igenom Real Madrids sämsta värvningar i klubbens historia, häng med!

10. Emerson (2006)

Emerson - Real Madrid (2006)

Den brasilianske mittfältaren anslöt till Real Madrid för en summa på 16 miljoner pund då han följde med Fabio Capello från Juventus till den spanska huvudstadsklubben. Emerson var en otroligt bra spelare i Roma och Juventus så det kom inte som en direkt överraskning att den italienske tränaren valde att ta med honom i flytten till La Liga.

Emerson fick en dålig start vilket gjorde att fansen vände ryggen mot honom snabbt. Han gjorde några större matcher hos marängerna men fick knappt spela under säsongen då klubben vann ligaguld. Capello fick tillslut sparken av Real Madrid vilket gjorde att Emerson skeppades iväg till AC Milan för fem miljoner pund.

9. Walter Samuel (2004)

Walter Samuel - Real Madrid (2004)
Samuel som innan flytten precis hade avslutat sin femåriga sejour i AS Roma, där han hade en fantastisk period, var under en längre tid känd som en av de bästa mittbackarna i världen, men det är inte många som kommer ihåg hans tid i Real MadridLa Liga-klubben betalade 23 miljoner pund för spelaren då han ansågs vara en av världens bästa mittbackar, det var han som skulle bli lagets nye ledare men argentinaren lyckades aldrig leva upp till förväntningarna och lämnade den spanska huvudstaden efter endast ett år i klubben för 14 miljoner pund.

Sidor: 1 2 3 4 5

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply