bet365

TOP 11: Real Madrids sämsta värvningar någonsin

är en av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

Sämsta värvningarna som Real Madrid någonsin gjort

Real Madrids sämsta värvningar någonsin? Real Madrid har under åren varit den klubb som kanske gjort de största och mest prestigefyllda värvningarna. Några av Real Madrids dyraste värvningar får en att rysa då det handlar om riktigt stora belopp. Real Madrid har lagt ut otroliga summorspelarköp under en längre tid vilket har gjort att laget är en av de mest framgångsrika klubbarna, både i Spanien och i Europa. I truppen hittar vi elitspelare såsom Jude Bellingham, Thibaut Courtois och Vinicius som alla kostat en hel förmögenhet för Santiago Bernabéu-laget. Genom åren har några av världens dyraste spelare genom tiderna spelat i Real Madrid. Se och spela på fotboll live =>

Real Madrids dyraste värvningar har inte alltid varit lyckade

Real Madrids sämsta värvningar någonsin? Flera av värvningarna man gjort under de senare åren har varit bra men sen finns de även de spelare, som ofta kostar väldigt mycket men aldrig riktigt lyckas i klubben. Antingen lyckas de inte anpassa sig eller handlar det om att spelarna åker på olyckliga skador som håller de borta från spel under en längre tid.

Sämsta värvningarna som Real Madrid någonsin gjort

Lista över Real Madrid tio sämsta värvningar

Vi på Silly Season Sverige har nu valt att sätta ihop en lista med de tio sämsta värvningarna som Real Madrid gjort. Det är lätt att vara klok i efterhand heter det men det vi gör är en sammanställning av hur det gått för spelarna från det att de köptes tills det att de såldes. Tidigare har vi bland annat gjort listor om Real Madrids tränare sen 2004 i rangordningländerna med flest Champions League-titlar samt de spelare med flest Champions League-titlar. Listor som ni gärna får titta igenom efter att vi gått igenom Real Madrids sämsta värvningar i klubbens historia, häng med!

11. Emerson är en av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

Den brasilianske mittfältaren anslöt till Real Madrid för en summa på 16 miljoner pund då han följde med Fabio Capello från Juventus till den spanska huvudstadsklubben. Emerson var en otroligt bra spelare i Roma och Juventus så det kom inte som en direkt överraskning att den italienske tränaren valde att ta med honom i flytten till La Liga.

Emerson fick en dålig start vilket gjorde att fansen vände ryggen mot honom snabbt. Han gjorde några större matcher hos marängerna men fick knappt spela under säsongen då klubben vann ligaguld. Capello fick tillslut sparken av Real Madrid vilket gjorde att Emerson skeppades iväg till AC Milan för fem miljoner pund.

10. Walter Samuel är en av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

Samuel som innan flytten precis hade avslutat sin femåriga sejour i AS Roma, där han hade en fantastisk period, var under en längre tid känd som en av de bästa mittbackarna i världen, men det är inte många som kommer ihåg hans tid i Real MadridLa Liga-klubben betalade 23 miljoner pund för spelaren då han ansågs vara en av världens bästa mittbackar, det var han som skulle bli lagets nye ledare men argentinaren lyckades aldrig leva upp till förväntningarna och lämnade den spanska huvudstaden efter endast ett år i klubben för 14 miljoner pund.

9. Nicholas Anelka är en av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

Nicholas Anelka var en av Arsene Wengers bästa värvningar. Han värvade fransmannen från PSG för 500.000 pund och sålde honom ett år senare för 23 miljoner pund. Som Anelkas ersättare köpte Wenger in Thierry Henry för 12 miljoner pund, vilket inte var någon dålig affär av Arsenal-tränaren. Anelka kom till klubben likt många andra unga spelare med dålig attityd vilket gjorde att man valde att sälja honom.

Real Madrid hade dock tur med spelaren då man fick 23 miljoner pund när man sålde tillbaka honom till Paris Saint-Germain efter en säsong på Santiago Bernabéu.

8. Thomas Gravesen är en av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

Ett känd och populärt namn för Everton-fansen samt en hel del Premier League-fans. Dansken var en av Evertons bästa spelare mellan 2000 och 2005 då Real Madrid fick upp ögonen för spelaren.  2005 värvades dansken till klubben men han lyckades inte imponera i den defensiva mittfältsrollen och det var precis som att han inte kände sig hemma på sin position, som han tidigare spelat på i Everton.

Efter endast en säsong i klubben såldes han till Celtic skotska Premier League.

7. Antonio Cassano är en av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

Cassano som för tillfället står utan klubbadress var väldigt lik Nicholas Anelka under sina unga år, iallafall om man ser till attityd och uppförande. Italienaren har alltid ansetts vara en underbar spelare med bra teknik men den negativa sidan av spelaren är att han aldrig riktigt klickat med tränare och spelare.

Under sin tid i AS Roma kom Cassano inte riktigt överens med Francesco Totti vilket gjorde att han lämnade den italienska huvudstaden för spel i Real Madrid. 2007 köptes han loss av den spanska klubben men det gick inget vidare för italienaren här heller då han blev osams med Fabio Capello och blev bänkad. Kort efter det skrev han på för Sampdoria som köpte honom efter en lånesejour som varade under ett år.

6. Javier Saviola är en av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

Javier Saviola anslöt till Barcelona 2000 då han var i en av de bästa perioderna av sin karriär. Till en början imponerade han och måna argentinare ansåg att han var ’den nye Diego Maradona’ men efter tre år i FC Barcelona där han var på lån i både Monaco och Sevilla fick han gå gratis.

Saviola gick till ingen annan än Real Madrid på fri transfer där det dock inte blev något större succé. Fem mål på 28 matcher blev facit i den helvita tröjan under två säsonger och när man värvade Klaas Jan Huntelaar bestämde argentinaren sig för att lämna klubben.

Sämsta värvningarna som Real Madrid någonsin gjort

5. Royston Drenthe är en av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

I Real Madrid hade man stora förhoppningar på Royston Drenthe efter den fina perioden i Feyenoord. Det talades väldigt gott om yttermittfältaren och tillslut köpte Real Madrid honom för 13 miljoner pund. Han gavs inte chansen särskillt många gånger och när han spelade lämnade han mycket att önska. Spelarens självförtroende sänktes totalt när han säsongen 2009/2010 blev utlånad till nykomlingen Hercules.

4. Julien Faubert är en av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

Detta var en av de mest bisarra värvningarna som klubben någonsin gjort. Även om han tekniskt sätt endast kom på lån finns han fortfarande med på listan. Han var aldrig en toppspelare vilken man såg tydligt i mer eller mindre varje aktion där spelaren deltog. Vid ett tillfälle missade han träningen då han trodde att han var ledig vilket gjorde att man valde inte vilja att ha och göra med spelaren mer.

3. Kaká är en av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

Kaká skrev på för Real Madrid efter att klubben betalt hela 60 miljoner pund till AC Milan, vilket var rekord på den tiden. Under sin tid i AC Milan vann brasilianaren bland annat Balon d’Or och FIFA World Player of the yearReal Madrid-fansen var ivriga att se brasilianaren som gjorde det bra under sina två första säsonger i klubben, innan han blev skadad. 2009 började formkurvan peka neråt och det var även då man värvade Cristiano Ronaldo.

2. Jonathan Woodgate är Real Madrids näst sämsta värvning någonsin

Jonathan Woodgate (2004) är utan tvekan den värste spelaren som Real Madrid någonsin värvat. Premier League-fasen kom ihåg Woodgate som en bra mittback under sejourerna i Newcastle och Leeds samt Tottenham som var bra, något man inte kan säga om spelarens tid i Real Madrid. Spelaren kostade 13,4 miljoner euro när han kom från Tottenham 2004 och tiden i den spanska huvudstaden skulle bli väldigt dyster då han kantades av skadeproblem enda sen ankomsten. När han väl fick göra sin debut lyckades engelsmannen med att göra ett självmål och bli utvisad.

1. Eden Hazard är nummer ett av Real Madrids sämsta värvningar någonsin

Eden Hazard är Real Madrids sämsta värvning någonsin

Kan vara den sämsta affären i fotbollshistorien. Eden Hazard flyttade till den spanska huvudstadsklubben sommaren 2019 och blev då en av Real Madrids största investeringar genom tiderna. Under tiden i Chelsea hade Hazard varit en av världens bästa fotbollsspelare men när han tog planet ner till Madrid var det precis som han glömde talangen i England. Under sina fyra år i Madrid var Hazard skadad under stora delar av tiden och när han väl fick spela var det bara en tidsfråga innan han skulle bli skadad igen.

Real Madrid betalade 115 miljoner euro för Hazard där ytterligare 35 miljoner euro kunde slå ut via bonusar. Räknar man även in spelarens lön fick Real Madrid betala 36 miljoner euro per mål som Hazard gjorde för klubben. Totalt blev det sju mål och tolv assist på 76 matcher.

Sämsta värvningarna som Real Madrid någonsin gjort

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply