Lista: Åtta stjärnor Ferguson slängde ut ur Manchester United

bet365
Stjärnor Ferguson slängde ut ur Manchester United

Åtta Man United-spelare som Sir Alex Ferguson valde att dumpa

Stjärnor Ferguson slängde ut ur Manchester United? Sir Alex Ferguson hade hand om en hel del spelare under sina 27 år som huvudtränare för Manchester United och han fick se en hel del. För många var Ferguson som en fadersfigur och en extra pappa och han har varit en stor del i att forma många stora stjärnors stjärnspäckade karriärer. Men med en del spelare så klickade det inte och Ferguson har inte bara fantastiska recensioner med sig då han lyckades bli oense med en hel del toppspelare också. Se & Spela på fotboll =>

Lista: Åtta stjärnor Ferguson slängde ut ur Manchester United

Åtta stjärnor Ferguson slängde ut ur Manchester United

Stjärnor Ferguson slängde ut ur Manchester United? När en spelare väl började bråka med Ferguson fanns det oftast ingen väg tillbaka för spelaren oavsett hur duktig eller talangfull han var. Snacka om att stå fast vid sina principer! Men innan vi dyker ner i denna lista, vill vi på Silly Season Sverige passa på att tipsa om några av våra andra populära listor, som Elva spelare Manchester United sålde för tidigt20 bästa Manchester United-spelarna genom tiderna eller Tio sämsta värvningarna av Sir Alex Ferguson genom tiderna.

8. Jaap Stam

Man United-matcher: 127

Kom från: PSV Eindhoven (1998)

Gick till: Lazio (2001)

Var det ett misstag? Ja

– Det var ett av misstagen jag gjorde – förhoppningsvis har jag inte gjort för många – men det var ett, sade Ferguson om Stam, som under sin tid i klubben bidrog till tre stycken Premier League-titlar, en FA cup och en Champions League-pokal.

Holländaren var en stark försvarare som ledde United under sin tid i klubben. Det blev endast tre säsong på The Theatre of Dreams. Båda parterna hade nog velat att Stam stannade längre än så.

7. David Beckham

Man United-matcher: 394

Kom från: Uniteds akademi

Gick till: Real Madrid (2003)

Var det ett misstag? Nej

Det var Ferguson som tog fram Beckham, från ungdomsakademin till Uniteds A-lag, och lät honom växa. Även om de två numera respekterar varandra och uppför sig, var det en annorlunda historia tillbaka i tiden, där båda parter uppförde sig illa, och efter att Ferguson kastat en fotbollssko i ansiktet på Beckham stod det klart att stjärnan skulle lämna.

Beckham blev en av de dyraste värvningarna någonsin när han stod för klubbytet. Det blev ingen återkomst till Old Trafford. Detta trots att flera av fansen till The Red Devils troligen gärna sett fram emot att få tillbaka frisparksspecialisten. Se & Spela på fotboll =>

6. Ruud van Nistelrooy

Man United-matcher: 219

Kom från: PSV Eindhoven (2001)

Gick till: Real Madrid (2006)

Var det ett misstag? Nej

Van Nistelrooy gjorde en otrolig mängd mål i klubben, 150 stycken på 219 matcher, men trots sin otroliga mängd mål lyckades han inte övertyga Ferguson som lät honom gå, och istället fick fram en ung Wayne Rooney och en ung Cristiano Ronaldo som gjorde mål åt honom. Ersättarna var inte fy skam och man kan nu säga att det var rätt beslut som togs. Se & Spela på fotboll =>

Lista: Åtta stjärnor Ferguson slängde ut ur Manchester United

5. Roy Keane

Man United-matcher: 480

Kom från: Nottingham Forest (1993)

Gick till: Celtic (2005)

Var det ett misstag? Nej

Keane var ingen som skrädde sina ord, och trots att irländaren troget tjänat klubben i över tio år lät Ferguson inte honom komma undan för att ha snackat skit om klubbens unga spelare i en intervju med MUTV. Keane är en spelare man förknippar med Manchester United när man hör hans namn. Här tillbringade han 12 år av sin karriär.

4. Paul Ince

Man United-matcher: 281

Kom från: West Ham (1989)

Gick till: Inter (1995)

Var det ett misstag? Nej

Ince formade ett starkt partnerskap på mittfältet tillsammans med Roy Keane och under sina sex år i klubben presterade han bra, men såldes överraskande nog till Inter.

3. Andrej Kantjelskis

Man United-matcher: 123

Kom från: Shakhtar Donetsk

Gick till: Everton

Var det ett misstag? Nej

Ryske löpstarka Kantjelskis var även han en nyckelspelare i truppen som hade dundrat in mål under säsongen, men överraskande nog såldes. Många klagade på att det inte värvades några ersättare för Kantjelskis och Ince, men sedan kom spelare som Paul Scholes, Nicky Butt och David Beckham och ersatte dem. Se & Spela på fotboll =>

2. Gabriel Heinze

Man United-matcher: 83

Kom från: PSG (2004)

Gick till: Real Madrid (2007)

Var det ett misstag? Nej

Heinze blev en supporter-favorit, men efter en seriös skada och ankomsten av Patrice Evra, föll han ner i hierarkin. Då antalet spelminuter blev allt färre och färre, krävde Heinze en flytt och det till Uniteds värsta rivaler, Liverpool. Ferguson valde istället att skicka iväg honom till Real Madrid. I Spanien blev det ingen vidare framgång.

1. Carlos Tevez

Man United-matcher: 99

Kom från: West Ham (2007)

Gick till: Manchester City (2009)

Var det ett misstag? Ja

Tevez bildade en offensiv trio tillsammans med Rooney och Ronaldo, och de vann såväl Premier League som Champions League den säsongen, men efter att Dimitar Berbatov anlänt fann sig Tevez något överflödig. Ferguson gick emot supportrarnas önskan och lät Tevez lämna för Manchester City istället, och även om United klarade sig utan honom var det ankomsten av Tevez som tillät City att förankra sig i ligan.

Detta var alltså listan med åtta stjärnor Ferguson slängde ut ur Manchester United. Vi har ni gått igenom samtliga åtta spelare och hur deras tid var på Old Trafford. Vissa hade det bättre och andra sämre men alla fick gå genom samma dörr. Sir Alex var en väldigt speciell man men hans metoder tog United till framgång efter framgång. Se & Spela på fotboll =>

Lista: Åtta stjärnor Ferguson slängde ut ur Manchester United

Se fler relaterade listor här:

Gillade du vår lista med stjärnor Ferguson slängde ut ur Manchester United? Hör gärna av dig med förslag på listor du vill se!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply