Topp 25: Premier Leagues sämsta värvningar

topp 25 premier leagues sämsta värvningar

Premier Leagues sämsta värvningar genom tiderna

Premier Leagues sämsta värvningar någonsin? Vilka är de sämsta spelarna som värvats till Premier League genom tiderna? Varje år gör de engelska storklubbarna klart med nya spelare från världens alla hörn – vissa spelare mer namnkunniga än andra. Några spelare gör fullständig succé, vissa presterar ganska bra och andra gör helt okej ifrån sig under sin tid i England.

Sedan finns det spelare som misslyckas totalt och går till historien som Premier Leagues sämsta spelare genom tiderna. Det är de spelarna vi ska koncentrera oss på i det här bildspelet, men vilka är egentligen de 25 sämsta Premier League-värvningarna någonsin? Häng med i det här bildspelet för att ta reda på det. Listan är hämtad från brittiska Telegraph. Se och spela på fotboll live =>

Premier Leagues sämsta värvningar genom tiderna

Premier League-klubbarnas värsta spelarköp genom tiderna

Premier Leagues sämsta värvningar i historien? Innan vi går vidare med den här listan vill vi på Silly Season Sverige tipsa om några andra listor vi publicerat här på sidan som Världens bästa startelva någonsinVärldens 15 rikaste fotbollsspelare eller Världens 10 mest överskattade spelare.

Listor ni gärna får ta del av efter att ni fått reda på de 25 värsta värvningarna till Premier League någonsin. Spelarna är i inbördes ordning med nummer 25 först och nummer 1 sist. Se och spela på fotboll live =>

Plats 25-21:

25. Eric Djemba-Djemba
24. El-Hadji Diouf
23. Charles N’Zogbia
22. Andy van der Meyde
21. Juan Sebastian Veron

Plats 20-11:

20. Massimo Taibi
19. Winston Bogarde
18. Albert Luque
17. Tomas Brolin
16. Steve Marlet
15. Seth Johnson
14. Roberto Soldado
13. Kleberson
12. Sergei Rebrov
11. Bosko Balaban

Premier Leagues sämsta värvningar genom tiderna

10. Andy Carroll

Andy Carroll spelar numera sin fotboll i West Ham, men det är inte hans prestationer i London-klubben som ger honom en plats på den här listan. Det är i stället prestationerna i Liverpool som placerar den engelske landslagsanfallaren på en tionde plats här. Carroll värvades till Liverpool för 435 miljoner kronor men mäktade bara med sex mål på 44 framträdanden. Se och spela på fotboll live =>

9. Jô

Den brasilianske anfallaren  värvades till Manchester City av dåvarande manager Mark Hughes, som tyckte det var en rejäl kupp av City att lyckas värva Jô för 224 miljoner kronor. Det blev dock fullständigt fiasko för brassen i City – han mäktade bara med tre mål på 21 framträdanden innan han lånades ut till Everton sju månader senare.

8. Radamel Falcao

Radamel Falcao ansågs vara en av världens bästa anfallare när han 2013 lämnade Atlético Madrid och gick till AS Monaco för 646 miljoner kronor. Mitt under säsongen drabbades colombianen av en svår knäskada och inför säsongen därpå lånades han ut till Manchester United. Den förre världsstjärnan gjorde bara fyra mål på 29 matcher och tvingades därför lämna. Nu är Falcao tillbaka i AS Monaco där han gör stordåd.

7. Corrado Grabbi

Corrado Grabbi värvades till Blackburn Rovers från den italienska klubben Ternana för 84 miljoner kronor och blev då (2001) Blackburns dyraste värvning någonsin. Under sina tre år i klubben mäktade han bara med två mål på 30 matcher samtidigt som han blev ignorerad av sina lagkamrater både på och utanför planen.

6. Andriy Shevchenko

Andriy Shevchenko värvades till Chelsea för 373 miljoner kronor år 2006 och var då en av de bästa anfallarna i världen. Det sägs att dåvarande managern, José Mourinho, fick ukrainaren som en gåva från ägaren Roman Abramovich. Men Shevchenko var så dålig att Chelsea tvingades låna ut honom till Milan – samma klubb han köptes från.

5. Savio Nsereko

Savio Nsereko köptes av West Ham för 112 miljoner kronor i januari 2009 och är utan tvekan en av de sämsta värvningarna i Premier League-historien. Innan flytten till England hade Savio bara mäktat med tre seniormål för Serie B-klubben Brescia och därför var det kanske inte så konstigt att han förblev mållös i West Ham efter en start och nio inhopp. Se och spela på fotboll live =>

Premier Leagues sämsta värvningar genom tiderna

4. Konstantinos Mitroglou

Kostas Mitroglou värvades till Fulham i januari 2014 för att försöka hålla klubben kvar i Premier League. Den grekiske landslagsmannen kostade 161 miljoner kronor men spelade bara tre matcher under våren då Fulham blev nedflyttade till Championship. I augusti samma år lånades han ut till förra klubben Olympiakos på ett säsongslångt lån.

3. Bebe

Bebe, som spelade för Manchester United, går definitivt till historien som en av de sämsta värvningarna någonsin i Premier League. Portugisen kostade 92 miljoner kronor när han lämnade Vitoria de Guimaraes år 2010, men spelade bara två ligamatcher under sina fyra år i United. Den mesta av tiden spenderade han ute på lån i andra klubbar innan han 2014 såldes vidare till Benfica för 29 miljoner kronor.

2. Afonso Alves

Sverige-bekantingen Afonso Alves återfinns väldigt högt upp på listan som brittiska Telegraph ställt samman. Den brasilianske anfallaren tillhörde Örgryte 2002-2004 och Malmö FF 2004-2006 innan han såldes vidare till Heerenveen. Där blev det enorm succé – hela 45 mål på 39 matcher – vilket ledde till en övergång till Middlesbrough. Summan landade på 161 miljoner kronor men Alves mäktade bara med 10 mål på 42 framträdanden innan han såldes till qatariska Al-Sadd.

1. Fernando Torres

Det är ingen mindre än Fernando Torres som toppar listan över Premier Leagues sämsta spelarköp genom tiderna. I januari 2011 flyttade han från Liverpool till Chelsea för hela 621 miljoner kronor, vilket är anledningen till hans förstaplats på listan. Plus det faktum att spanjoren bara gjorde sju mål på sina två första Premier League-säsonger (sammanlagt 46 matcher). Numera spelar Torres i Atlético Madrid. Se och spela på fotboll live =>

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365