Topp 10: Spelarna med flest självmål i Premier League

bet365
Spelarna med flest självmål i Premier League
bet365

Spelare med flest självmål i Premier League

Fotbollsspelare med flest självmål i Premier League? Vilka spelare har gjort flest självmål i Premier League? Något som alltid uppskattas av lagkamraterna är när du gör mål, i alla fall när du gör det i motståndarnas mål. Ibland kan man vara så pass olycklig att man råkar få in bollen i egen bur vilket gör att man inte alltid blir så omtyckt av resten av spelarna i laget. Vissa spelare har turen att aldrig göra självmål medan andra har gjort det flera gånger om. Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de tio spelare som gjort flest självmål i engelsk fotboll och den engelska högstaligan Premier League. På listan hittar vi både äldre spelare och spelare som fortfarande är aktiva som kan komma att klättra på listan. Detta är inte en lista med flest självmål i en match, utan en lista spelare som gjort flest självmål i Premier League under sina karriärer. Se och spela på fotboll live =>

Spelarna med flest självmål i Premier League

10 spelare med flest självmål i engelska ligan

Nu har turen alltså kommit till de som gjort flest självmål i den engelska högstaligan och det finns nog ett eller flera namn som ni kommer att överraskas över, häng med! Tänk på att detta inte är en lista med flest självmål i en match, utan en lista med spelare som gjort flest självmål i engelska ligan under sina karriärer. Vem som gjort mest självmål i en match i Premier League borde förmodligen vara någon av nedanstående herrar, men det är inget vi känner. Här är i alla fall spelarna som har gjort flest självmål i Premier League. Se och spela på fotboll live =>

10. Henning Berg

Lag: Blackburn Rovers och Manchester United
Antal självmål: 
5

Flera spelare har gjort fem självmål i Premier League, men en av dem är norrmannen Henning Berg som numera är tränare för AIK. Totalt blev det fem självmål för Berg som även blev den förste spelaren någonsin att vinna Premier League med två olika klubbar.

5. Lewis Dunk

Lag: Brighton
Antal självmål: 6

På delad femteplats på listan över de 10 spelare som gjort flest självmål i Premier League hittar vi en aktiv spelare i form av Brighton-mittbacken Lewis Dunk. 32-åringen har fortfarande flera år på sig att klättra på den här listan.

5. Jonny Evans

Lag: Manchester United, Sunderland, West Bromwich, Leicester
Antal självmål
: 6

Jonny Evans är numera tillbaka i Manchester United och löper därmed risk att klättra på den här listan över spelarna med flest självmål i Premier League. Hittills har det blivit sex självmål för den nordirländske mittbacken. Se och spela på fotboll live =>

Spelarna med flest självmål i Premier League

5. Frank Sinclair

Lag: Chelsea och Leicester
Antal självmål:
6

Frank Sinclair var den första kungen av självmål i Premier League och innehöll länge rekordet för flest självmål i Premier League. Det mest ihågkomna självmålet gjorde jamaicanen i en match för Leicester mot Middlesbrough när han skulle spela bollen hem till egen målvakt, Ian Walker, men fick för hård träff på bollen som letade sig in i eget nät. Leicester förlorade matchen med 0-1.

5. Wes Brown

Lag: Manchester United och Sunderland
Antal självmål: 6

West Brown representerade två klubbar under sin tid i Premier League, först Manchester United och sen Sunderland. Det tyngsta självmålet kom nog för Sunderland mot just Man United på Old Trafford i november 2011 när United vann med 1-0. Totalt blev det sex självmål för backen som bland annat vann Premier League vid fem tillfällen. Se och spela på fotboll live =>

Spelarna med flest självmål i Premier League

5. Ryan Shawcross

Lag: Stoke
Antal självmål: 6

Ryan Shawcross kom fram i Manchester Uniteds ungdomsakademi, men spelade aldrig någon match i Premier League för klubben. Istället blev det över 400 Premier League-matcher för Stoke City och på dessa hann mittbacken med 6 självmål, men även 25 mål i rätt riktning. Det blev bara en A-landskamp för England: när en viss Zlatan Ibrahimovic gjorde hattrick på Friends Arena 2012.

2. Phil Jagielka

Lag: Sheffield United och Everton
Antal självmål:
7

Phil Jagielka ligger på en delad andraplats på listan över spelare med flest gjorda självmål i Premier League. Den engelske landslagsmittbacken gjorde sitt första självmål redan 2007 och det senaste kom 2021. Hösten 2023 är Jagielka, 41, klubblös efter en säsong i Stoke City och frågan är om han spelat sin sista match i karriären.

2. Martin Skrtel

Lag: Liverpool
Antal självmål: 7

Martin Skrtel innehar rekordet att ha gjort flest självmål under en säsong, 2013/2014, när han gjorde fyra självmål. Han hamnar på en delad andraplats på vår lista över de 10 Premier League-spelare med flest självmål. Den 1 december 2013 stod han för ett självmål mot Hull City och endast sex dagar senare gjorde han självmål när Liverpool slog Newcastle United med 4-1.

2. Jamie Carragher

Lag: Liverpool
Antal självmål: 
7

Den andra Liverpool-relaterade spelaren på listan hittar vi på plats nummer två. Jamie Carragher som numera är expert i tv har totalt stått för 8 självmål i den röda tröjan varav sju av de kommit i Premier League. Hans första självmål kom mot Tottenham Hotspur och hans sista gjorde han mot Blackburn Rovers. Carragher innehar fortfarande rekordet att göra flest självmål i en match då han stod för två stycken i en match mot Manchester United på Anfield 1999.

1. Richard Dunne

Lag: Everton, Manchester City, Aston Villa och Queens Park Rangers
Antal självmål: 
10

Först på listan över de spelare som gjort flest självmål i engelska högstaligan hittar vi Richard Dunne. Richard Dunne självmål har gjort honom till en legend då han toppar listan över spelare som gjort flest självmål i Premier League.

Hur många självmål har Richard Dunne gjort i Premier League? Irländaren har under sin karriär spelat för fyra engelska klubbar och har totalt mäktat med 10 självmål på 19 år innan han la skorna på hyllan 2015. Han är den ende som lyckats med ett tvåsiffrigt antal självmål i Premier League hittills. Se och spela på fotboll live =>
Detta var alltså listan med de tio spelare som gjort flest självmål i Premier League. Uppskattar du våra listor och har förslag på andra ämnen som vi kan skriva om? kommentera gärna i fältet nedan!
bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply