Snabbaste VM-målet någonsin – lista med Fotbolls VM snabbaste mål!

Snabbaste VM-målet - lista med Fotbolls VMs snabbaste mål!

Snabbaste mål i VM genom tiderna

Snabbaste mål i VM? Snabbaste målet i en VM match fotboll? Snabbaste målet VM-final? Vem har skjutit det snabbaste målet i VM? Vilka är de topp 10 snabbaste målen i ett världsmästerskap? Vem har skjutit det snabbaste VM-målet? VM är världens största sportevenemang där de bästa ländernas landslag möter varandra för att försöka nå den stora finalen. Se och spela på fotboll live =>

Snabbaste VM-målet någonsin

10 snabbaste målen i Fotbolls-VM i historien

Snabbaste målet i fotbolls VM någonsin? För inte så längesen publicerade vi listor över de snabbaste och hårdaste skotten i världen samt en lista med världens bästa straffskyttar och vi rekommenderar dig att kolla in dessa listor efter denna lista.

Man kan säga att listan du nu kommer att få se är lite av en guide över VM sen starten i Uruguay på 1930-talet fram tills världsmästerskapet där Clint Dempsey sköt mål mot Ghana endast efter 29 sekunder. Se och spela på fotboll live =>

En svensk bland de som skjutit de snabbaste målen i VM någonsin

Något vi kan vara stolta över är att vi har en svensk bland de 10 herrar som skjutit de snabbaste målen i VM. Nej, det är inte Zlatan denna gång. Ta gärna en titt på Allsvenskans snabbaste mål också när du ändå är i farten. Vi kommer inte att slösa mer tid utan här kommer listan över de snabbaste VM-målen genom tiderna! Se och spela på fotboll live =>

Lista Fotbolls VM snabbaste mål genom tiderna

Här har du listan med VM:s snabbaste mål genom tiderna. Längre ned går vi igenom hur VM:s snabbaste mål gjordes.

Hakan Şükür 2002 11 sekunder

10. Aldabert Desu (1930) – 50 sekunder – tionde snabbaste VM-målet!

14/07/1930 (Montevideo, Estadio Pocitos)

Vi inleder listan över de snabbaste VM-målen i historien genom att nämna Aldaberts mål. Han gjorde det tionde snabbaste mål redan i turneringens första upplaga för sitt Rumänien när de mötte Peru. Rumänien vann matchen med 3-1 efter en spännande match där Kovacs gjorde 3-1 i den 90:e minuten för Rumänien. Det är fortfarande inte helt säkert vem som gjorde målet då vissa källor säger att det var Stanciu som gjorde målet medan FIFA har angett på sin hemsida att det var Aldabert, en sak är säker i alla fall, Rumänien gjorde mål efter 50 sekunder. Se och spela på fotboll live =>

Snabbaste VM-målet genom historien

9. Vaclav Masek (1962)  – 50 sekunder – ett VMs snabbaste mål!

03/06/1962 ( Rancagua, Braden Copper Company Stadium )

Det tog ungraren endast 50 sekunder att göra sitt första mål i sitt hattrick när Ungerslog Bulgarien med 5-1 1962. Det andra målet kom fem minuter senare och han fullbordade sitt hattrick tio minuter in i den andra halvleken.

8. Bernard Lacombe (1978)  – 37 sekunder – ett VMs snabbaste mål!

02/06/1978 ( Mar del Plata, Parque Municipal )

I öppningsmatchen av VM 1978 gjorde Lacombe 1-0 efter en nick på inlägg från Didier Six mot Italien. Frankrike hade inte vunnit över Italien sen 1920 och tillslut förlorade man även denna matchen med 2-1 efter mål av Rossi och Zaccarelli.

7. Arne Nyberg (1938)  – 35 sekunder – sjunde snabbaste VM målet!

16/06/1938 ( Paris, Parc des Princes )

Även om Sverige förlorade mot Ungern med hela 5-1 fanns det en ljus punkt i matchen. Arne Nyberg gav nämligen Sverige ledningen efter endast 35 sekunders spel. Sverige gjorde därefter självmål efter 19 minuters spel vilket jämnade ut resultatet. Denna match var endast 11 dagar efter mötet mellan Frankrike och Belgien där nästa spelare på vår lista stod för ett av de snabbaste målen i VM-historien. Se och spela på fotboll live =>

6. Emile Veinante (1938) – 35 sekunder – ett VMs snabbaste mål!

05/06/1938 ( Colombes, Yves-du-Manoir )

Efter endast 35 sekunder gjorde Racing Club de Paris-anfallaren 1-0 på Belgien Colombes. Frankrike vann matchen med 3-1 efter ytterligare två mål av J. Nicolas i minut 12 och minut 69. Tyvärr förlorade man mot Italien i kvartsfinalen.

Fotbolls VMs snabbaste mål

5. Clint Dempsey (2014)  – 29 sekunder – ett VMs snabbaste mål!

16/06/2014 ( Estadio das Dunas )

Clint Dempseys mål är det tredje på listan som gjordes på datumet 16 juni. Det första gjordes av svenska Arne Nyberg 1938 och det andra av Bryan Robson 1982.

Det senaste målet på listan gjordes av USAs kapten Dempsey efter endast 29 sekunder in i 2-1-vinsten mot Ghana i VM 2014. Målet gjorde även att han blev den första amerikanske fotbollsspelaren att göra mål i tre raka VM-turneringar.

Snabbaste VM-målet

4. Bryan Robson (1982)  – 27 sekunder – ett VMs snabbaste mål!

16/06/1982 ( Bilbao, Estadio San Mames )

En av Englands mest kända VM-mål är Bryan Robson som gjordes efter endast 27 sekunder, två sekunder snabbare än Clint Dempseys mål. den före detta Manchester United-spelaren kommer fyra på listan efter att ha gjort mål 27 sekunder in i matchen mot Frankrike och gjorde ett mål till i minut 67. Paul Mariner avslutade målskyttet i matchen med att göra 3-1 i minut 83. Frankrikes mål gjordes av Soler i minut 24. Se och spela på fotboll live =>

Snabbaste VM-målet genom tiderna

3. Ernst Lehner (1934)  – 25 sekunder – tredje snabbaste VM målet!

07/06/1934 ( Naples, Stadio Ascarelli )

Lehner stod för vm-historiens tredje snabbaste mål i Tysklands match mot Österrike. Målet kom efter endast 25 sekunder spelade vilket placerar honom på plats nummer tre på listan. I den 40:e minuten gjorde han sitt andra mål i matchen och Tyskland vann tillslut matchen med 3-2.

2. Vaclav Masek (1962)  – 16 sekunder – näst snabbaste VM målet!

07/06/1962 ( Vina del Mar, Estadio Sausalito )

Vaclavs mål efter endast 16 sekunder för Tjeckien mot Mexiko var den enda ljusglimten för Tjecken i en match som slutade 3-1 i Mexikos favör. Efter det snabba målet från Vaclav gjorde Mexiko tre mål där DiazDel’Aguila och H.Hernández stod för vars ett i respektive ordning.

1. Hakan Şükür (2002)  – 11 sekunder – det snabbaste VM-målet

29/06/2002 ( Daegu, Daegu World Cup Stadium )

Hakan Şükür har skjutit det snabbaste VM-målet någonsin. Det tog endast 11 sekunder för den 40-årige turken att slå rekordet på VMs snabbaste mål. Fullträffen kom i mästerskapet som hölls i Sydkorea där man mötte värdlandet och syndabocken i hemmalaget hette Hong Myung-bo som förlorade bollen till Ilhan Mansiz som hittade Şükür. Turkiet vann tillslut matchen med 2-3 där Mansiz stod för det avgörande målet. Se och spela på fotboll live =>

VMs snabbaste mål – se Hakan Şükürs mål mot Sydkorea som är det snabbaste VM-målet!

VMs snabbaste mål

Vem tror du gör det snabbaste målet i Allsvenskan? Läs mer om VM på den officiella sidan.  Se och spela på fotboll live =>