Topp 10: Snabbaste skotten i fotboll

Snabbaste skottet i fotboll

Vilka är de snabbaste skotten som någonsin fångats på video i fotboll? Har du någonsin undrat vilket det snabbaste skottet som någonsin skjutits är? Det har vi på Silly Season Sverige också, därför bestämde vi oss att ta fram rekordböckerna från alla ligor och turneringar för att leta upp det.

Snabbaste skotten i fotboll

Det är inte lätt att avgöra vilket som är det snabbaste skottet i fotboll då inte alla skott uppmäts, men vi kan vara säkra på att det har avlossats några fantastiska salvor inom fotbollen och vissa av dessa skott som fått målvakter att stå stilla med häpnad. Gissa vilken spelare som har avlossat det snabbaste skottet någonsin som finns på video! Se även vår lista med de hårdaste skotten i fotboll som är en uppdaterad version av de snabbaste skotten i fotboll.

10. David Beckham – 129,5 kmh Manchester United mot Liverpool – 1996


I en match mot Liverpool skrevs en ung David Beckham in i historieböckerna. Engelsmannens skott mättes upp till 129,5 km/h. Beckham är känd för sin frisparksfot och har satt rekord i varje klubb han spelat i.

9. Obafemi Martins – 135,1 km/h Newcastle mot Tottenham 2007

Obafemi Martins var en väldigt snabb och talangfull spelare som gärna utmanade i man-man-situationer. Detta skottet är från hans tid i Newcastle i en match mot Tottenham som mättes upp till 135 km/h i den 72:e minuten!

Sidor: 1 2 3 4 5

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply