Yngsta målgörarna i Premier League – Lista Premier Leagues yngsta målskyttar!

bet365

Yngsta målskytten i Premier League? Lista Premier Leagues yngsta målgörare genom tiderna!

Vem är den yngsta målskytten i Premier League någonsin? Det är inte många saker som kan få en fotbollssupporter att bli mer exalterad än när ett ungt prospekt, en lovande talang, får speltid och visat sig vara excellent, och dessutom toppar av det hela med ett mål.

I det ekonomiska klimat vi lever i, där transfersummorna bara stiger, känns det om möjligt ännu bättre när en ung och lovande akademispelare kliver fram och visar upp sig, vare sig det handlar om målvakterligans bästa försvarare, mittfältare eller – som i det här fallet – anfallare mer eller mindre.

I Premier Leagues 25-åriga historia finns det en del av dessa fräscha ansikten, som mycket väl kan ha startat igång sina karriärer med de där målen de gjorde som unga. Därför tänkte ägna lite tid åt Premier Leagues yngsta målskyttar. En annan aspekt är vad som hänt de yngsta målgörarna i Premier League. Se och spela på fotboll live =>

Yngsta målskytten i Premier League? Lista Premier Leagues yngsta målgörare genom tiderna!

Yngsta målskyttarna i Premier League – vilka är de yngsta målgörarna i Premier League?

Vilka är de yngsta målgörarna i Premier League? Vem är den yngsta målskytten i Premier League? Här ska vi gå igenom de yngsta målskyttarna i Premier League. Nu skall vi ta oss en titt på Premier Leagues yngsta målgörare, och vad som hände med dem sedan, men först vill vi bara passa på att tipsa om en del andra listor som vi har. Här har du vår lista med yngsta målskyttarna i Premier League. Se och spela på fotboll live =>

11. Danny Cadamarteri är en av de yngsta målskyttarna i Premier League (Everton)

Ålder: 17 år och 338 dagar

Klubb: Everton

Motståndare: Barnsley

Cadamarteri dök upp på scenen säsongen 1997/98 och gjorde mål mot Barnsley, och kort därefter även i Merseyside-derbyt. Hans karriär blev dock inte riktigt så som han föreställde sig, och den dreadlock-försedde talangen åkte ut på tour i Storbritannien, där han spelade i en drös olika lag, men lyckades aldrig etablera sig. Han spelade i lag som Bradford City (två sejourer), Leeds United, Sheffield United, Grays Athletic, Leicester City, Doncaster Rovers, Huddersfield Town (två sejourer), Dundee United och till sist Carlisle United.

10. Mikael Forssell är en av de yngsta målgörarna i Premier League (Chelsea)

Ålder: 17 år och 335 dagar

Klubb: Chelsea

Motståndare: Nottingham Forest

Säsongen 1998/99 svepte Chelsea upp den finske talangen från Finlands mest framgångsrika klubb HJK då finnen enbart var 16 år gammal. Efter att ha lyckats få in ett mål i Ligacupen mot Oxford United fick Forssell spela en ligamatch mot Forest, och tackade för förtroendet genom att göra mål sex minuter in. Efter skador och stor konkurrens, och sejourer i England och Tyskland, är Forssell nu tillbaka där han började, i HJK. Se och spela på fotboll live =>

9. Raheem Sterling är en av Premier Leagues yngsta målskyttar (Liverpool)

Ålder: 17 år och 312 dagar

Klubb: Liverpool

Motståndare: Reading

Inte sedan Michael Owens dagar har en ung talang varit så omtalad som Raheem Sterling i Liverpool, efter att ha gjort tre A-lagsmatcher i slutet av säsongen 2011/12. Då Brendan Rodgers tog över som tränare fick Sterling allt mer plats och enbart några månader in i säsongen 2012/13 lyckades Sterling trycka in sitt första mål. Han spenderade två år till i Liverpool innan han valde att lämna för Manchester City, där han numera spelar.

Yngsta målskyttarna i Premier League - vilka är de yngsta målgörarna i Premier League?

8. Daniel Jebbison är en av Premier Leagues yngsta målgörare (Sheffield United)

Ålder: 17 år och 309 dagar

Klubb: Sheffield United

Motståndare: Everton

I mitten av maj 2021 slog Daniel Jebbison till för sitt Sheffield United i en bortamatch mot Everton. Målet blev avgörande då Sheffield vann med 0-1 och Jebbison blev även yngste spelaren någonsin att göra mål i sin första start.

7. Federico Macheda är en av Premier Leagues yngsta målgörare (Manchester United)

Ålder: 17 år och 226 dagar

Klubb: Manchester United

Motståndare: Aston Villa

Säsongen 2008/09 var extremt spännande och det såg ut som att det skulle bli en jämn kamp mellan uråldriga rivalerna Manchester United och Liverpool. Det såg ut som att fördelen låg hos Liverpool, tills ett möte i maj där United spelade 2-2 mot Aston villa – detta tills Macheda slår in en underbar frispark på övertid och stjäl de tre poängen åt United. Det slutade med att United vann titeln det året, men för Macheda blev det inte så mycket mer.

6. Andy Turner är en av Premier Leagues yngsta målskyttar (Tottenham Hotspur)

Ålder: 17 år och 166 dagar

Klubb: Liverpool

Motståndare: Everton

Turner kunde inte ha haft en mycket bättre timing för sitt mål, enbart ett par veckor in i den första Premier League-säsongen 1992/93 och satte ett rekord som skulle hålla i över fem år, och han spenderade ytterligare fyra år på White Hart Lane innan han flyttade till Portsmouth 1996. Fram tills att han lade skorna på hyllan 2008 representerade Turner hela 19 klubbar.

5. Michael Owen är den femte yngsta målgöraren i Premier League (Liverpool)

Ålder: 17 år och 143 dagar

Klubb: Liverpool

Motståndare: Wimbledon

I slutet av säsongen 1996/97 valde Liverpool-tränaren Roy Evans att låta unge Michael få debutera i a-laget mot Wimbledon, och fick ett mål i gengäld. Därefter cementerade Owen sin plats i Liverpools startelva och fram till 2004 spelade han i klubben och öste in mål, innan han flyttade till Real Madrid. Därefter spelade han i lag som Newcastle United, Manchester United och Stoke City innan skorna lades på hyllan 2013. Se och spela på fotboll live =>

4. Cesc Fabregas är den fjärde yngsta målgöraren i Premier League (Arsenal)

Ålder: 17 år och 113 dagar

Klubb: Arsenal

Motståndare: Blackburn Rovers

Efter att ha lämnat Barcelonas akademi La Masia för Arsenal, blev Fabregas en nyckelspelare i Londonklubben redan säsongen 2004/05. Fabregas var så bra att Wenger mer eller mindre byggde sitt mittfält kring den spanske playmakern och han presterade enormt bra, vilket såklart gjorde en flytt tillbaka till Barcelona omöjlig att förneka. Det fungerade dock sådär och Fabregas återvände till London, men denna gång till Chelsea.

Yngsta målgörarna i Premier League - Lista Premier Leagues yngsta målskyttar!

3. Wayne Rooney är den tredje yngsta målskytten i Premier League (Everton)

Ålder: 16 år och 360 dagar

Klubb: Everton

Motståndare: Arsenal

Rooneys debutmål i Premier League gjorde honom till den tredje yngsta målskytten i Premier League. Utan tvekan ett av de mest ikoniska målen i Premier Leagues 25-åriga historia, är Rooneys debutmål i den engelska toppligan mot Arsenal, ett makalöst mål som ser busenkelt ut. Därefter vet vi alla vad som hände, då en stjärna föddes. Rooney flyttade till Manchester United där han cementerade sin plats som en av klubbens mest legendariska anfallare någonsin.

2. James Milner är den näst yngsta målskytten i Premier League (Leeds United)

Ålder: 16 år och 356 dagar

Klubb: Leeds United

Motståndare: Sunderland

James Milner är den näst yngsta målgörare i Premier League. Rooneys rekordbrytande mål höll enbart i sig ett par månader, då en annan stjärna, James Milner, skulle visa sig ivrig och drämde in ett mål på annandag jul 2002. Milner blev en startspelare i Leeds men kunde inte göra mycket då de åkte ner i Championship 2004. Han valde att gå för Newcastle United, och har därefter spelat i lag som Aston Villa, Manchester City och Liverpool. Se och spela på fotboll live =>

1. James Vaughan är den yngsta målskytten i Premier League (Everton)

Ålder: 16 år och 271 dagar

Klubb: Everton

Motståndare: Crystal Palace

Vaughan är den yngsta målgörare i Premier League och tredje Everton-spelaren på denna lista. Vaughan gjorde sitt rekordskrivande mål, där han blev den yngsta målgöraren i Premier League, på klubben 2005 mot Crystal Palace. Dessvärre blev Vaughans karriär mer likt Cadamarteri än likt Rooney. Som de båda andra var Vaughan mycket framgångsrik i klubben.

Vaughans skador hindrade honom från att leva ut sin fulla potential och 2011 lämnade han klubben. Det fanns ljusglimtar för Vaughan i Huddersfield Town i Championship, men nu harvar han runt med Birmingham City FC i EFL Championship.

Vaughan är fortfarande den yngsta målskytten i Premier League då ingen yngre lyckats göra mål i Premier League sedan 2005. Se och spela på fotboll live =>

Yngsta målskyttar i Premier League - Lista yngsta målgörare i Premier League!

Fler populära listor:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply