Lista: Premier Leagues 10 bästa defensiva spelare

Lista Premier Leagues 10 bästa defensiva spelare

10 bästa defensiva stjärnorna i Premier League

Att ha en bra defensiv är A och O när det gäller att överleva i den engelska högstadivisionen. Med antalet duktiga anfallare som cirkulerar i ligan gäller det att ha en stark vägg som kan stå emot alla dessa attacker. Så länge motståndaren inte gör mål kan man inte förlora, en filosofi som måhända är lite tråkig men som är sanningsenlig. Släpper du inte in några mål är det svårt att förlora, men det gäller att hitta den där fina balansen mellan offensiv och defensiv. Även om försvar kan anses vara tråkigt är det en konstart i sig och någonting som bör hyllas mycket mer än vad det gör.

Premier Leagues 10 bästa defensiva spelare

Här har vi sammanställt Premier Leagues bästa defensiva spelare, inte alla nödvändigtvis backar, vilket heller inte behövs då hela laget skall vara med i såväl anfall som defensiv. Faktan är tagen från Fourfourtwo och utgår från att spelarna ifråga har minst 10 nollor hållna och enbart mål som är gjorda när spelaren var på planen är inräknade. Datan är från 1 november 2015 till 1 november 2016, och rankingen utgår från hur många minuter som skiljer mål gjorda. Men innan vi grottar ner oss i denna lista vill vi på Silly Season Sverige passa på att tipsa om ett antal andra populära listor vi har gjort, till exempel åtta bästa mittfältsduorna 2016, tio saker du inte visste om Diego Simeone och Barcelonas tio bästa spelare genom tiderna, som en kan fördjupa sig i efter denna lista.

10. Cédric Soares – Southampton

Lista Premier Leagues 10 bästa defensiva spelare

Nollor hållna: 10

Matcher spelade: 22

Minuter mellan mål insläppta: 107,3

Den portugisiske högerbacken Cédric kom till Southampton 2015 och den 25-årige försvararen har gått från klarhet till klarhet, även om klubben kämpar lite för närvarande i tabellen. Han fick även vinna EM 2016 i somras med sitt Portugal.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply