LISTA: Tio äldsta målskyttarna i Premier League

äldsta målskyttarna i Premier League

Äldsta målskyttarna i Premier League – vilka är Premier Leagues äldsta målskyttar genom tiderna?

Vem är den äldste målskytten i Premier League? Vem är den äldsta spelaren att göra mål i Premier League? Vilka är de äldsta målskyttarna i Premier League? Här går igenom några av de äldsta spelarna som har gjort i Premier League genom tiderna. Har du någon gång tänk på att leta upp vilka de äldsta målskyttarna i den engelska högstaligan är? I så fall behöver du inte leta mer då vi har tagit fram en lista med de äldsta målskyttarna i Premier League. Det en lista med äldre spelare har som gjort mål i Premier League. Den engelska ligan är den liga med mest tittare och är även en av världens bästa ligor. Se och spela på fotboll live =>

Vem är den äldsta spelaren att göra mål i Premier League?

På senare tid har vi sett spelare som Ryan GiggsMark Schwarzer med flera som gjort bra insatser ifrån sig när de fyller 40 men gjorde de något mål? Det kommer ni snart att få reda på! Missa heller inte några av våra andra listor.

Äldsta målskyttarna i Premier League - vilka är Premier Leagues äldsta målskyttar genom tiderna?

Äldsta målskytt i Premier League – vem är den äldsta målskytten i Premier League genom tiderna?

Vilka är de äldsta spelarna att göra mål i Premier League? Innan vi går igenom dessa spelare så tänkte vi passa på tipsa om några andra listor som är läsvärda. Tidigare har vi publicerat listor om bland annat de tio värsta spelplatserna i VM-sammanhanglängsta avstängningarna i Premier League och Europas bästa bänkvärmare men nu har vi alltså listat de 10 äldsta målskyttarna som gjort mål i den engelska högstaligan genom tiderna, häng med! Se och spela på fotboll live =>

10. Gary Speed – Bolton – 37 år och 351 dagar

äldsta målskyttarna i Premier League

Foto: Bildbyrån

Gary Speed var en Walesisk fotbollsspelare och manager. Som spelare är han mest känd för sin tid i Leeds United där han vann engelska Championship 1992, Speed hade även en fin tid i Newcastle United. Spelaren inledde sin karriär 1988 och gick i pension 2010. Samma år utsägs han till manager för Sheffield United och därefter förbundskapten för Wales. 11 månader senare gick han tragiskt nog bort.

Hans sista Premier League-mål är det som gör att han hamnar på åttonde plats på vår lista då han var 37 år och 351 dagar när han gjorde mål för Bolton Wanderers mot Reading i en match som slutade 3-0.

9. Mick Harford – Wimbledon – 38 år och 35 dagar

Michael Gordon är i folkmun känd som Mick  Harford och är en pensionerad engelsk fotbollsspelare. Idag jobbar han i Millwall som rekryterare och idag hamnar han på sjunde plats på listan över de äldsta spelarna att göra mål i Premier League. Fullträffen kom i en match mellan hans Wimbledon och West Han United 1997 när han var 38 år och 34 dagar vilket gör honom till en av de tio äldsta spelarna att göra mål i Premier League.

8. Kerimonglu Tugay –Blackburn Rovers – 38 år och 99 dagar

På åttonde plats hittar vi Tugay Kerimonglu som spelade största delen av sin karriär i Galatasaray och Blackburn Rover. Tugay var en väldigt duktig mittfältare och för längesen sa Sir Alex Ferguson att han var en av de nästa unga mittfältarna i världen. Tugays kunskaper gör att han skulle vara den perfekta spelaren för Old Trafford-laget. När Tugay var 38 år och 98 dagar gjorde han mål för Blackburn Rovers i en match mot Portsmouth. Se och spela på fotboll live =>

Äldsta målskytten i Premier League

7. Mark Hughes – Blackburn Rovers – 38 år och 150 dagar

På fjärde plats hittar vi den före detta Walesiska fotbollsspelaren Mark Hughes som för tillfället är tränare för Stoke City. Han är en av de spelare som spelat i flera toppklubbar i olika länder. Chelsea, Barcelona, Bayern München, Southampton och Everton är några av klubbarna som Hughes spelat i under sin karriär som spelare. Totalt blev det 606 matcher på klubblagsnivå och 164 mål. Hans sista Premier League-mål kom när han var 38 år och 149 dagar när han spelade för Blackburn Rovers i en match mot Leicester City där man förlorade med 1-2.

6. Graham Alexander – Burnley – 38 år och 183 dagar

På sjätte plats hittar vi den engelske fotbollsspelaren Graham Alexander som för tillfället jobbar som tränare för Fleetwood. Alexander hamnar på vår lista efter att ha gjort mål för Burnley 2009 när han med 38 år och 67 dagar på nacken gjorde mål. Han var känd för sitt straffskytte samt sin teknik med utsidan av foten.

5. Stuart Pierce – West Ham – 38 år och 216 dagar

Stuart Pearce tar sig in till topp fem på vår lista över de äldsta målskyttarna i Premier League. Den före detta försvarsspelaren spelade bland annat i Newcastle, Manchester City och West Ham United men var som bäst under sin tid i Nottingham Forest där han även var kapten. När Pearce var 38 år och 215 dagar gammal gjorde han sitt sista Premier League-mål i en match som West Ham United vann mot Southampton. 

4. Thiago Silva – Chelsea – 39 år och 51 dagar

På fjärde plats hittar vi Thiago Silva som gjorde mål mot Manchester City i november 2023. Han var då 39 år och 51 dagar gammal. Matchen slutade otroliga 4-4 och Silva räddade en pinne till den engelska huvudstadsklubben.

3. Ryan Giggs – Manchester United – 39 år och 87 dagar

äldsta målskyttarna i Premier League

Foto: Bildbyrån

Ryan Giggs är en av spelarna som är äldst i Premier League. Den före detta Manchester United och Wales-spelaren Ryan Giggs är numera assisterande tränare i Manchester United och ligger på andra plats på vår lista över de äldsta målskyttarna i Premier League. Giggs föddes i Cardiff men flyttade sedan till Manchester för att inleda sin karriär i City. När han var 14 år flyttade han över till Manchester United och sen hans debut 1991 spenderade han resten av sin karriär i klubben. Totalt spelade han 23 år i den röda tröjan.

Ryan Giggs sista Premier League-mål gjorde han när han var 39 år mot Queens Park Rangers i en match där Man United vann med 2-0.

2. Dean Windass – Hull – 39 år och 236 dagar

På andra plats hittar vi Dean Windass som är den näst äldste spelaren att göra mål i den engelska högstaligan. Med 39 år och 236 dagar gjorde han sitt sista mål i karriären mot Portsmouth den 22 november 2008. Målet registrerades först som ett självmål men tillskrevs Windass senare. Matchen slutade 2-2.

Äldsta målskytten i Premier League

1. Teddy Sheringham – West Ham – 40 år och 268 dagar

Teddy Sheringham är den äldsta målskytten i Premier League

Foto: Bildbyrån

Teddy Sheringham är äldst i Premier League och ligger på första plats och är den enda spelaren som är över 40 år på listan. Spelarens sista mål kom när han hade levt i 40 år och 268 dagar i en match mellan West Ham och Portsmouth på ’Boxing Day’ när man förlorade med 1-2, 2006. Sheringham spelade bland annat för Tottenham Hotspur, Manchester United och Nottingham Forest för att nämna några klubbar. Under sin tid i Manchester United blev han utsedd till årets spelare vid ett tillfälle, 2001.

Detta var alltså listan med de äldsta målskyttarna i Premier League, engelska högstaligan. Har du tips på andra listor som du vill se? Kommentera gärna nedan och låt oss veta vad du tycker och tänker! Se och spela på fotboll live =>

Se även:

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply