LISTA: Tio värsta spelplatserna i VM-sammanhang

bet365

De värsta spelplatserna i VM-sammanhang

Fotbolls-VM är det största sportevenemanget i världen och följs av otroligt många fler än till exempel Super Bowl som ses av 111.5 miljoner personer. Jämför man det med VM-finalen mellan Holland och Spanien i Sydafrika 2010 är det nio gånger fler som ser på ett världsmästerskap i fotboll än på USA:s största match i amerikansk fotboll. Den första turneringen hölls i Uruguay 1930 och har hållt vart fjärde år förutom 1942 och 1946 då andra världskriget stack emellan.

Sedan 1950-talet har VM varit ett stort spektakel där närmare en miljard människor tittar på turneringen som spelas var fjärde år, även om deras eget land inte varit med. Under åren har vi sett flera otroliga vm-arenor byggas och vara värd för flera högkvalitativa matcher, men det finns även de platser och arenor som man gärna vill glömma ganska snabbt. Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de 10 värsta platserna som använt till ett fotbolls-vm. Listan innehåller allt från specifika arenor till länder som under spelperioden varit påverkat antingen politiskt eller av naturens krafter.

10 värsta spelplatserna i ett VM-slutspel

Tidigare har vi gjort listor om bland annat de 5 dyraste försvararna genom tidernaspelarna som säljer flest tröjor i ditt spanska favoritlag och de 10 mest kontroversiella Premier League-övergångarna. Nu har turen alltså kommit till de värsta spelplatserna som använts i ett världsmästerskap.

Under åren har VM-turneringar påverkats av krig, militärkupper, naturkatastrofer och Sepp Blatter, men vilka är de sämsta spelplanerna som använts vid ett världsmästerskap i fotboll? Det tar vi en titt på nu, häng med!

10. Allianz Arena – Germany

Tyskland är ett av många länder som byggt arenor för att använda de i ett mästerskap. Till skillnad från Brasilien och Sydafrika har Tyskland visat att man fortfarande använder de gamla vm-arenorna som fotbollsplaner och inte till exempel fängelse.

Allianz Arena är en av de mest moderna arenorna men i och med att detta är en lista över de värsta spelplatserna i ett fotbolls-vm kommer vi att ta upp placeringen. Arenan ligger mellan en soptipp och ett reningsverk. Man undrar egentligen vem som väljer att lägga en arena på ett sådant ställe, speciellt om den kostar 340 miljoner.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply