Officiellt: Milan värvar Carlos Bacca

Sevilla offentliggör försäljningen av Carlos Bacca

Efter ett par månader av rykten och uttalanden står det klar att Carlos Bacca lämnar Sevilla för spel i AC Milan kommande säsong.

Efter två säsonger i Sevilla lämnar Carlos Bacca för att skriva på för AC Milan, det stod klart under torsdagen. Colombianen som kom till klubben 2013 från Club Brügge har totalt gjort 49 mål på 108 matcher i den rödvita tröjan och gjorde ett utmärkt jobb när Álvaro Negredo lämnade för spel i Manchester City.

Under sin tid i Sevilla har Bacca vunnit UEFA Europa League vid två tillfällen och stod för två mål i den senaste finalen av turneringen som spelades i slutet av maj tidigare år. Flera av Europas största klubbar har länge jagat anfallaren och under ett längre tag har det sett som att AS Roma skulle bli anfallarens nästa destination, men så blev inte fallet.

Istället var det AC Milan som drog det längsta strået och om anfallaren klarar läkarundersökningarna som kommer att genomföras inom de kommande kommer han att skriva på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år. Bacca ryktas tjäna 3,5 miljoner per säsong i Milan.

Övergångssumman inte avslöjad

Carlos Bacca har en utköpsklausul på 30 miljoner euro men det är osäkert om Milan betalar den angivna summan eller om man har kommit överens om ett lägre pris. I dagarna har det nämnligen rapporterats att Milan kommer att sälja Adil Rami till den andalusiska klubben för en summa omkring 4 miljoner euro och det återstår att se vad Serie A-klubben tillslut kommer att betala till de regerande Europa League-mästarna.

Efter att man misslyckats med värvningen av Jackson Martínez har nu Milan-fansen fått lite lugn och ro i och med värvningen av Carlos Bacca.

”Vi önskar Bacca all världens lycka i sin nya etapp som fotbollsspelare” skriver Sevilla på sin hemsida.

Källor: Sevillafc.es – football-italia.net

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply