LISTA: De säljer flest tröjor i ditt spanska favoritlag

Spelarna som säljer flest matchtröjor i den spanska ligan La Liga

Vilka spelare säljer flest tröjor i spanska ligan La Liga? Fotboll är inte längre endast en sport, utan numera handlar mycket även om marknadsföring och att sälja så många matchtröjor som möjligt. Idag när en spelare värvas är det inte bara den fotbollsmässiga biten som väger in, utan många klubbledningar tänker även på var spelaren kommer ifrån för att kunna sälja så många tröjor som möjligt och marknadsföra klubben för att växa ännu mer ekonomiskt.

Namnen som säljer bäst tröjor i La Liga

Tidigare har vi bland annat gjort listor om Spelarna som sålt flest tröjor i Premier League 2014/2015 och Klubbarna som säljer flest tröjor. Nu har turen kommit till de spelarna som säljer flest tröjor i respektive lag i den spanska ligan La Liga, häng med!

Espanyol – Dani Jarque

Även om Dani Jarque inte längre är vid liv är det hans namn som finns på de flesta Espanyol-tröjor som säljs. 30% av alla matchtröjor som Barcelona-laget säljer har Jarques namn på ryggen och på andra plats ligger lagets stora stjärna Sergio García som säljer 25%.

Andra populära spelare: Caicedo (8%) och Lucas Vázquez (8%)

Córdoba – Fede Cartabia

Fede Cartabia som den gångna säsongen var utlånad från Valencia till Córdoba är den spelare i laget som säljer flest tröjor i den grönvita klubben. Trots en godkänd säsong för talangen slutade laget sist och lagets sejour i La Liga blev kortvarig efter att inte alls klarat av steget upp från Segunda División.

Andra populära spelare: Ghilas och Adone.

Almería – Corona

Miguel Ángel Corona leder listan över de Almería-spelare som säljer flest tröjor. Det rödvita laget som flyttades upp för ett par säsonger sedan har verkligen varit ett orosmoment för samtliga lag i ligan då man alltid gör en bra match på Estadio Juegos Mediterraneos. Denna säsong åkte man dock ut La Liga men det man behöver inte bli förvånad om man är tillbaka i högstadivisionen efter nästa säsong då man är ett svårspelat lag.

Andra populära spelare: Soriano

Éibar – Arruabarrena

Arruabarrena som spelar i Éibars anfall är lagets mest populära spelare och supportrarnas stora idol. Anfallaren har spelat i flera spanska klubbar men har nu hittat rätt då han varit i sin nuvarande klubb i 4 år, en tid som han inte varit i någon annan klubb.

Andra populära spelare: Errasti, Piovaccari och Javi Lara 

Granada – Fran Rico

Hela 40% av de tröjor som säljs med Granadas klubbmärke har Fran Ricos namn tryckt på ryggen. På planen är han en av de mest omtyckta tillsammans med Piti och det är egentligen ingen överraskning att mittfältaren är den som säljer flest tröjor i laget från Andalusien.

Andra populära spelare: El Arabi (20%) och Murillo (15%)

Deportivo La Coruña – Lucas

Lucas som är född i La Coruña är denna säsong utlånad till klubben från grekiska PAOK Thessaloniki. Att försvararen kommer från samma stad som laget uppskattas mycket av hemmafansen på Riazor och trots att han inte ägs av klubben är han den mest populära spelaren när det gäller tröjförsäljning.

 

SE ÄVEN: Spelarna som sålt flest tröjor i Premier League 2014/2015

SE ÄVEN: Klubbarna som säljer flest tröjor

SE ÄVEN: TOPP 10: Bästa spelarna i Copa América 2015

 

Getafe – Pedro León

Fansen i Getafe gillar Pedro León väldigt mycket. Trots att det uppstod problem när man värvade spelaren vilket gjorde att han inte fick spela har populariteten inte ändrats. Klubben har även haft problem med det spanska fotbollsförbundets lönetak vilket gjort att man var tvungen att lämna spelaren utanför truppen i ett halvår men fansen har fortsatt att köpa den före detta Real Madrid-spelarens tröja.

Andra populära spelare: Sarabia och Guaita

Levante – David Barral

Denna säsong stod David Barral för 11 fullträffar i ligaspelet vilket även är hans personliga rekord under hela sin karriär. Spelaren kom till klubben 2013 och har lyckats bli lagets bäste målskytt genom tiderna i Primera División. Spelaren som tidigare även tillbringat ett antal säsonger i Real Madrids ungdomslag.

Barral är lagets stora stjärna och är väldigt uppskattad av fansen.

Elche – Jonathas

En av La Ligas bästa nykomlingar denna säsong är Jonathas. Spelaren säljer flest tröjor i Valencia-laget och har denna säsong växt ut till lagets viktigaste anfallsspelare. Det är dock oklart om spelaren kommer att fortsätta i klubben då man flyttats ner till andradivisionen på grund av ekonomiska problem. Spelarens agent Mino Raiola letar efter en ny klubb och Atlético Madrid är en av intressanterna.

Real Sociedad – Carlos Vela

Carlos Vela är ohotad etta på listan över de Real Sociedad-spelare som säljer flest tröjor. Mexikanen som tidigare spelat i bland annat Arsenal är lagets stora stjärna och säsongen 2013/2014 bildade han ett giftigt anfallspar tillsammans med Antoine Griezmann innan fransmannen valde att skriva på för Atlético Madrid.

Andra populära spelare: Xabi Prieto, Rulli och Agirretxe

Rayo Vallecano – Alberto Bueno

Alberto Bueno är den spelare i Rayo Vallecano som säljer flest tröjor, även om det redan står klart att han kommer att spela i FC Porto nästa säsong. Bueno har stått för en otroligt fin säsong i Madrid-klubben och har varit den största anledningen till att man slutade på 11 plats denna säsong.

Andra populära spelare: Trashorras

Celta Vigo – Nolito

Den före detta Barcelona-spelaren Nolito är den spelare som är mest populär när det kommer till tröjförsäljning. Anfallaren har stått för en fantastisk säsong hos galicierna och under den senaste tiden har det ryktats att han kommer att lämna för spel i antingen Atlético Madrid eller Valencia.

Andra populära spelare: Larrivey och Santi Mina

Málaga – Ignacio Camacho

En fjärdedel av de tröjor som Málaga säljer kommer med ignacio Camachos namn på ryggen. Tätt bakom kommer de två talangerna Sami Castillejo och Samu Garcia som båda skrivit på för Villarreal inför nästa säsong.

 Athletic Club – Aduriz

Athletics anfallsstjärna Aritz Aduriz är den spelare som är mest populär bland de rödvita fansen. Tätt bakom den rutinerade målgöraren hittar vi Iker Muniain som charmerade många när man tog sig till final i Europa League 2012. På tredje plats ligger kaptenen Gurpegui.

 

SE ÄVEN: Spelarna som sålt flest tröjor i Premier League 2014/2015

SE ÄVEN: Klubbarna som säljer flest tröjor

SE ÄVEN: TOPP 10: Bästa spelarna i Copa América 2015

 

Villarreal – Bruno

Nej, det är varken Giovani dos Santos (andra plats) eller Luciano Vietto (tredje plats) som säljer flest tröjor i Villarreal. Det är Bruno som leder tabellen över sålda tröjor och spelaren som har tillbringat hela sin karriär i hos den gula ubåten är väldigt uppskattad av fansen på grund av sin lojalitet. Bruno är även en av lagets bästa spelare.

 

Klicka på ”Nästa” för att se topp fem!

Sidor: 1 2 3 4 5 6

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply