Topp 20: Klubbarna som säljer flest tröjor

Topp 20: Klubbarna som säljer flest tröjor

Vilka Europeiska klubbar säljer flest tröjor?

Vilka lag säljer flest fotbollströjor varje år? Vilket Premier League lag säljer flest tröjor? Arsenal, Chelsea, Liverpool, eller Manchester United? Vilket La Liga lag säljer flest tröjor? FC Barcelona eller Real Madrid? Dagens fotboll handlar inte bara om sport utan även om marknadsföring. De tre största sponsorerna för tröjor är Nike, Adidas och Puma är de mest populära märkena som används varav de två förstnämnda dominerar listan över tröjförsäljningen.

20 lagen som säljer flest tröjor

Vi på Silly Season Sverige har nu skapat en lista med de 20 klubbar som säljer flest tröjor varje år. Listan refererar endast till hur många original-tröjor som sålts och tar inte hänsyn till alla kopior som finns på marknaden. Givetvis är några av klubbarna som säljer flest tröjor även bland de rikaste klubbarna i världen. Du kan även kolla in vilka spelare i Premier League som säljer flest tröjor –  här är Premier Leaguespelarna som säljer flest tröjor. Därtill har du även frågan – vilka är egentligen de snyggaste vintage tröjorna? Och vilka matchtröjor är egentligen de snyggaste 2015/2016? Men nu till den egentliga frågan – vilket lag säljer egentligen flest tröjor idag?

20. Atlético Madrid

19. Lyon

18. Schalke 04

17. Inter

16. Milan

15. Tottenham

14. Marseille

13. Manchester City

12. Fenerbahce

11. Galatasaray

10. Dortmund

9. Juventus

8. Paris Saint-Germain

7. Arsenal

6. Liverpool

5. Chelsea – 899.000 sålda matchtröjor per år

Topp 20: Klubbarna som säljer flest tröjor

Chelsea är en av Englands allra största klubbar och säljer därtill extrema mängder tröjor. På denna lista blir de Londons bästa tröjförsäljare men det är då klubben inte enbart är en fotbollsklubb utan även ett starkt varumärke på den internationella marknaden, likt de andra fyra eller fem topplagen på denna lista. Chelsea har Adidas som tröjsponsor.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply