LISTA: Tio värsta spelplatserna i VM-sammanhang

1. Ryssland 2018 och Qatar 2022

Det är omöjligt att skilja de två värdarna för de kommande vm-turneringarna. Både anklagas för grov korruption tillsammans med den före detta FIFA-styrelsen. Det finns en ganska stor risk att de båda förlorar sin status som värd men trots det går det inte att återuppleva de flera tusen arbetare som dött då de jobbat med att bygga de nya arenorna.

En av de mindre anledningarna till att Ryssland troligen inte kommer att få arrangera evenemanget är att man gjorde det otroligt dåligt när man stod som värd för Vinter-OS i Sochi 2014. Arenorna var halvbyggda och flera hotel var tvungna att renoveras. Hoten om terrordåd var även stora och det dök upp många frågetecken under spelens gång. I Qatar är det så pass varmt på sommaren så man bestämde sig för att flytta det hela till vintern för att kunna genomföra turneringen

 

Det största problemet med VM i Qatar är att dör ungefär en byggarbetare varannan dag i landet och fram tills i maj tidigare år hade över 1200 gästarbetare från olika länder dött. Arbetarna får sina pass tagna av byggföretaget så att de inte kan återvända till sina hemländer och ofta jobbar de flera månader utan att få lön.

 

Detta var alltså listan över de 10 första spelplatserna för ett världsmästerskap i fotboll! Har du tips på andra listor som du vill se? kommentera gärna nedan och låt oss veta!

SE ÄVEN: TOPP 10: Mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022

SE ÄVEN: Juventus löner & lönelista 2015/2016

SE ÄVEN: Real Madrid löner & lönelista 2015/2016

 

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply