Officiellt: Real Madrid värvar från Espanyol

Lucas Vázquez återvänder till Real Madrid

Efter en säsong i Espanyol flyttar Lucas Vázquez tillbaka till Real Madrid där han tidigare spelat i klubbens ungdomslag.

Bra, trevlig och billig. Så kan man beskriva Real Madrids nyförvärv Lucas Vázquez som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fem säsonger. Under det gångna året har spelaren varit utlånad till Espanyol där Madrid haft en återköpsklausul på en miljon euro och nu väljer man alltså att utnyttja den för att bredda Rafael Benítez trupp inför den kommande säsongen. 24-åringen skulle egentligen stanna i den blåvita klubben till och med sommaren 2018 men nu valde Real Madrid att utnyttja återköpsklausulen. I och med det blir Vázquez klubbens tredje nyförvärv inför den kommande säsongen då man sedan tidigare köpt Danilo och Casemiro från FC Porto.

Värvningen av Lucas Vázquez är strategisk då man vill ha en spelare som kan sitta på bänken men som ändå kan avgöra matcher. Vazquez är en snabb spelare som gillar att gå i djupled och flera experter menar att han kommer att passa bra in i Real Madrids lag.

Överrasking för Espanyol

Enligt spanska MARCA kom det hela som en liten chock för Espanyol när Real Madrid ringde och berättade att man ville ha tilbaka spelaren. Både Real Madrid och spelaren själv har varit överens om att han skulle återvända till den spanska huvudstadsklubben men för Espanyols del blev det ett hårt slag. Förutom Vázquez tappar man även lagets bäste målskytt förra säsongen, Sergio García som lämnar för spel i Qatar.

Real Madrid kommer dock att skicka den unge talangen Burgui i motsatt riktning för att ge spelaren rutin och speltid. Burgui är en av Real Madrids största talanger och kommer troligen att återvända om ett eller två år, likt Vázquez.

 

SE ÄVEN: LISTA: Tio värsta spelplatserna i ett VM

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply