LISTA: Dyraste värvningarna i Premier League någonsin

LISTA Dyraste övergångarna Premier League någonsin

Dyraste värvningarna Premier League – vilken är de dyraste värvningen i Premier League? Vem är den dyraste spelaren i Premier League?

Dyraste värvningen i Premier League någonsin? Vilka är de dyraste värvningarna i Premier League genom tiderna? Vem är den dyraste spelaren i Premier League? Dyraste spelare Premier League? Varje sommar spenderas det flera miljarder kronor på övergångar bara inom den engelska fotbollen. De engelska lagen är kända för att köpa spelare för höga summor. Det är även här som några av världens rikaste fotbollsklubbar håller till. Se och spela på fotboll live =>

Dyraste värvningarna Premier League - vilken är de dyraste värvningen i Premier League? Vem är den dyraste spelaren i Premier League?

Dyraste övergångarna Premier League – vilka är de dyraste värvningarna i Premier League? Här är de dyraste spelarna i Premier League!

Lag som Manchester City, Manchester United, Liverpool och Chelsea spenderar varje sommar tiotals, ibland hundratals, miljoner pund för att förstärka sina trupper. Då det sker många övergångar är det inte lätt att hålla kolla på när det sker en rekordvärvning eller när en av de dyraste kommer eller lämnar.

Därav så har vi tagit fram en lista med de dyraste övergångarna i Premier League någonsin. Vi kommer nu att gå igenom samtliga. Se och spela på fotboll live =>

Dyraste övergångarna Premier League - vilka är de dyraste värvningarna i Premier League? Här är de dyraste spelarna i Premier League!

Lista med de dyraste värvningarna i Premier League någonsin

Så vilka är de dyraste övergångarna i Premier League någonsin? Nedan kommer ni hitta samtliga spelare, inblandade klubbar samt hur mycket de kostade när de skrev på. Vi kommer gå igenom all info som finns. Först tänkte vi dock rekommendera några andra listor som finns på Silly Season Sverige.

Ta gärna en titt på dem efter att vi gått igenom Premier Leagues dyraste spelare.

Vi börjar med att presentera nummer 29-11 bland de dyraste övergångarna. Se och spela på fotboll live =>

# Spelare Värvades av, köpare Övergångssumma
29 Alvaro Morata Chelsea 770 miljoner
28 Riyad Mahrez Manchester City 791 miljoner
27 Rodri Manchester City 817 miljoner
26 Mychajlo Mudryk Chelsea 817 miljoner
25 Alexander Isak Newcastle United 817 miljoner
24 Dominik Szoboszlai Liverpool 817 miljoner
23 Casemiro Manchester United 825 miljoner
22 Ruben Dias Manchester City 836 miljoner
21 Angel Di Maria Manchester United 875 miljoner
20 Rasmus Højlund Manchester United 875 miljoner
19 Kai Havertz Arsenal 875 miljoner
18 Kevin De Bruyne Manchester City 875 miljoner
17 Kepa Arrizabalaga Chelsea 934 miljoner
16 Nicolas Pepe Arsenal 934 miljoner
15 Kai Havertz Chelsea 934 miljoner
14 Darwin Nunez Liverpool 934 miljoner
13 Wesley Fofana Chelsea 939 miljoner
12 Virgil van Dijk Liverpool 988 miljoner
11 Romelu Lukaku Chelsea 989 miljoner

Dyraste värvningarna i Premier League - vilka är de dyraste övergångarna i Premier Leagues historia?

10 Dyraste värvningar i Premier League genom tiderna

Så vilka är de topp 10 dyraste värvningarna i Premier League genom historien? Nedan kommer ni hitta topp 10 dyraste värvningarna i Premier League. Längst ned hittar du naturligtvis den dyraste värvningen i Premier League genom historien. För dig som inte hängt med så lär det förmodligen inte bli helt enkelt att gissa vilken spelare som är Premier Leagues dyraste värvning genom tiderna. Se och spela på fotboll live =>

10. Jadon Sancho (Dortmund till Man Utd) är en av Premier Leagues dyraste värvningar – 992 miljoner kronor

Jadon Sancho var väldigt hajpad när han kom till Manchester United, men prestationerna har hittills uteblivit på planen och under hösten 2023 hamnade han i en personlig dispyt med United-managern Erik ten Hag som gjort att Sancho inte spelat någon fotboll alls.

9. Harry Maguire (Leicester till Man Utd) är en av Premier Leagues dyraste övergångar – 1,015 miljarder kronor

En spelare som varit väldigt bespottad och kritiserad men lyft sig på senare tid är Harry Maguire som blivit en given pusselbit i Manchester Uniteds mittförsvar och spelar sin bästa fotboll på länge. Prislappen gör förstås sitt för att bidra till kritiken han fått utstå, men även de svajiga prestationerna tidigare.

8. Josko Gvardiol (Leipzig till Man City) är en av de dyraste värvningarna i Premier League – 1,05 miljarder kronor

Den dyraste backen på den här listan är Josko Gvardiol som kostade över en miljard kronor när han värvades till Manchester City hösten 2023. Kroaten har fått en hyfsad start, men har förstås mer att bevisa för att leva upp till prislappen.

7. Antony (Ajax till Man Utd) är också en de dyraste Premier League värvningarna – 1,11 miljarder kronor

Manchester United fortsätter att dominera den här listan och på sjunde plats hittar vi Antony som även han fått en tuff start på tillvaron hos The Red Devils. Brasseyttern har gjort många besvikna med sina undermåliga prestationer och har tappat sin plats i startelvan.

6. Paul Pogba (Juventus till Man Utd) finns också med listan över de dyraste värvningarna i Premier League – 1,23 miljarder kronor

Paul Pogba var länge Premier Leagues dyraste värvning någonsin efter flytten till Manchester United hösten 2016. Men fransmannen fick det aldrig riktigt att stämma i United och gick tillbaka till Juventus gratis sex år senare. Se och spela på fotboll live =>

Vilka är Premier Leagues dyraste värvningarna genom tiderna? Dyraste övergångarna i Premier League!

5. Romelu Lukaku (Inter till Chelsea) – 1,32 miljarder kronor

En spelare som är med på listan två gånger är Romelu Lukaku. Den dyraste övergången han varit involverad i är när han gick från Inter till Chelsea säsongen 2021/22. Men belgaren misslyckades i Chelsea och lånades tillbaka till Inter bara ett år senare. Nu är han på lån i Roma.

4. Moises Caicedo (Brighton till Chelsea) – 1,35 miljarder kronor

Fjärdeplatsen innehas av Moises Caicedo som är en av flera dyra Chelsea-värvningar sedan Todd Boehly blev ny ägare. Den defensive mittfältaren från Ecuador kostade svindlande 1,35 miljarder kronor när han gick från Brighton till Chelsea i somras.

3. Declan Rice (West Ham till Arsenal) – 1,36 miljarder kronor

På tredje plats hittar vi ännu en defensiv mittfältare, den här gången engelsmannen Declan Rice som kostade ungefär lika mycket som Caicedo när han gick från en Premier League-klubb till en annan i somras. Se och spela på fotboll live =>

2. Jack Grealish (Aston Villa till Man City) – 1,37 miljarder kronor

Den näst dyraste värvningen i Premier League är Jack Grealish som slog transferrekordet när han såldes från Aston Villa till Manchester City säsongen 2021/22. Efter en tung start har Grealish höjt sig, men nu har han även fått konkurrens från Jeremy Doku på vänsterkanten.

1. Enzo Fernandez (Benfica till Chelsea) är den dyraste värvningen och den dyraste spelaren i Premier Leagues historia – 1,41 miljarder kronor

Premier Leagues största och dyraste övergång är Enzo Fernandez. Mittfältaren flyttade till Chelsea efter en säsong i Benfica och ett VM-guld med Argentina och blev då den dyraste värvningen i Premier League genom tiderna. Då han skrev på ett kontrakt över åtta år har han lång tid på sig att betala tillbaka för den summan.

Vilka är Premier Leagues dyraste övergångarna genom tiderna? Dyraste värvningarna i Premier League!

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply