Topp 10: Dyraste övergångarna till Kina

bet365
dyraste övergångarna till kina

10 dyraste övergångarna till Kina

Dyraste övergångarna till Kina? Har du någon gång undrat vilka som är de dyraste spelarna som gått till Kina? För att hitta de dyraste övergångarna genom tiderna till Kina har vi gått igenom gamla artiklar och listor som vi har upprättat.

Nu kan vi på Silly Season Sverige presentera vår lista där vi har nu satt ihop en överblick av de 10 dyraste övergångarna. Några av listorna vi upprättat inom området är bland annat de dyraste spelarna i världen sen 2000, dyraste värvningarna i Premier League samt världens dyraste spelare under 18 år. Se och spela på fotboll live =>

Högsta transfersumma i kinesisk fotboll? Dyraste övergångarna till kinesiska Superligan? Manchester Uniteds förvärv av Paul Pogba och hans transfersumma finns med bland de dyraste övergångarna i fotbollshistorien. Man betalade dock det höga priset för man fick en otroligt bra fotbollsspelare vid endast 23 års ålder. Summorna som de kinesiska storklubbarna lägger är även de väldigt höga men många köp som görs är av spelare som är i slutet av sina karriärer. Se och spela på fotboll live =>

Dyraste värvningarna till Kina - vilka är dyraste värvningarna till kinesiska ligan?

10 dyraste övergångarna till Kina

För dig som är intresserad av dyraste övergångarna från Allsvenskan så kan du ta en titt på vår Lista med Allsvenskans dyraste övergångar. Om du däremot är intresserad av de dyraste övergångarna till Allsvenskan så får du vänta då listan ännu inte upprättats.

Några andra intressanta listor som vi upprättat är bland annat spelare som inte lyckades i Chelsea, världsklasspelare Real Madrid och Barcelona kämpat om och de bästa Manchester Unitedspelarna genom tiderna. Samt världens dyraste spelare någonsin. Har du inte sett de innan hoppas vi att du kommer att göra det efter denna lista med de dyraste spelarköpen i fotbollshistorien i Kina. Se och spela på fotboll live =>

10. Marko Arnautovic (Shanghai Port FC)

År Från Till Summa (€)
2015 West Ham Shanghai Port FC 25 miljoner euro

Anfallaren spelade för Stoke och West Ham Premier League innan han såldes 2019 till Shanghai Shenhua för 25 miljoner euro och är den tionde dyraste spelaren i kinesiska superligan.

9. Ramires (Jiangsu Suning)

År Från Till Summa (€)
2016 Chelsea Jiangsu Suning 28 miljoner euro

2016 lämnade Ramires England och Premier League efter att ha spelat i Chelsea. Destinationen blev Jiangsu Suning för summan 28 miljoner euro vilket räcker till en niondeplats på den här listan.

8. Anthony Modeste (Tianjin Tianhai)

År Från Till Summa (€)
2018 Köln Tianjin Tianhai 29 miljoner euro

Den franske forwarden Anthony Modeste har varit runt i många olika klubbar under sin karriär. 2018 köptes han loss av Tianjin från tyska Köln efter ett år på lån. Numera spelar Modeste för El Ahly i Egypten.

7. Yannick Carrasco (Dalian Yifang)

År Från Till Summa (€)
2018 Atlético Madrid Dalian Yifang 30 miljoner euro

Belgaren Yannick Carrasco gjorde sig ett namn i den europeiska fotbollen under sin tid i Atlético Madrid innan han valde pengarna i Kina när han flyttade till Dalian Yifang. Nu spelar han i ett annat rikt land, nämligen Saudiarabien.

6. Cedric Bakambu (Beijing Guoan)

År Från Till Summa (€)
2018 Villarreal Beijing Guoan 40 miljoner euro

En annan fotbollsspelare som gillar de stora pengarna är Cedric Bakambu som först spelade för Beijing Guoan i Kina och lite senare för Al Nasr i Förenade Arabemiraten. Nu spelar anfallaren för Galatasaray som ofta spelar i Champions League.

Dyraste värvningarna till Kina - vilka är dyraste värvningarna till kinesiska ligan?

5. Jackson Martínez är en av dyraste övergångarna till Kina (Guangzhou Evergrande)

År Från Till Summa (€)
2016 Atlético Madrid Guangzhou Evergrande 42 miljoner euro

Värvades från FC Porto till Atlético Madrid sommaren 2015 för att bilda anfallspar med Antoine Griezmann, men så blev inte fallet. Martínez floppade totalt och såldes efter ett halvår för 42 miljoner euro, detta till Guangzhou Evergrande.

4. Paulinho är en av dyraste övergångarna till Kina (Guangzhou Evergrande)

År Från Till Summa (€)
2019 Barcelona Guangzhou Evergrande 42 miljoner euro

Paulinho kom till Tottenham som en av ersättarna till Gareth Bale men värvningen blev misslyckad av den engelska huvudstadsklubben och 2015 lämnade han för 14 miljoner euro till Guangzhou Evergrande. Brassen såldes sedan till Barcelona innan han återvände till Guangzhou för hela 42 miljoner euro ett par år senare.

3. Alex Teixeira är en av dyraste övergångarna till Kina (Jiangsu Suning)

År Från Till Summa (€)
2016 Shakhtar Donetsk Jiangsu Suning 50 miljoner euro

Det hela såg ut att vara klart, Alex Teixeira skulle skriva på för Liverpool, men överraskande nog valde han Jiangsu Suning, med största sannolikhet på grund av lönekuvertet.

2. Hulk är en av dyraste övergångarna till Kina (Shanghai Port FC)

År Från Till Summa (€)
2016 Zenit Sankt Petersburg Shanghai Port FC 55 miljoner euro

Hulk har aldrig riktigt spelat på högsta nivå i den europeiska fotbollen och anledningen är att han valde pengar före toppfotboll. Han slog igenom i Japan innan det blev flytt till FC Porto där det tog fart på riktigt. Tillsammans med anfallspartnern Radamel Falcao tog de hem Europa League 2011 men sen dess har det varit Ryssland och nu senast Kina som gällt för Hulk. Efter spel i Shanghai Port FC i nästan fem år bar det hem till Brasilien igen för spel med Atlético Mineiro.

dyraste övergångarna till kina

1. Oscar (Shanghai Port FC)

År Från Till Summa (€)
2016 Chelsea Shanghai Port FC 60 miljoner euro

Den dyraste spelaren i Kina är Oscar som lämnade Chelsea för spel i Shanghai Port FC vintern 2016. För summan 60 miljoner euro lämnade 25-åringen, något som överraskade många. Han blev även en av världens dyraste fotbollsspelare. Oscar är faktiskt än i dag (2023) kvar i Shanghai och är numera lagkapten för klubben. Han har gjort över 200 matcher för Shanghai och vunnit ligan två gånger. Se och spela på fotboll live =>

Läs mer på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply